Komp se neće upalit

poruka: 3
|
čitano: 1.052
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
offline
Komp se neće upalit

Prije par dana komp nije mogao ući u windowse, na startup screenu je ponudio samo safe mode i normal, bilo koja opcija da se odabere samo se restarta i opet nudi iste stvari.

 

2 dana nakon toga komp se upali 2, 3 puta, slike nema nikakve, ventovi na procu i grafi se normalno vrte, nakon toga 10 i više puta se neće upalit. Danas sam dofurao taj komp doma i probao sam upalit i od prve upali, ali nema slike, probao još 2, 3 puta upalit i svaki put upali i vrti ventove al slike nema.

 

Probao sam izvadit grafu i sa integriranom probat, opet vrti ventove, slike nema. Nakon toga sam probao drugi ram stavit, slike nema al ventovi vrte, probao sam clear CMOS i nakon toga se komp ne želi upalit, ne vrti više ni ventove, nikave znakove živote nedaje. Imam šroteks ms 400 kojeg sam probao spojit (bez grafe naravno) i sa njim isto nedaje znakove života. Taj ms nema 8 pin konektor za proc nego samo 4 pin, proc je i5 4460, jel može on radit za probu samo sa 4 pin konektorom?

 

Meni se čini da se ploča pokvarila, jel ima još nešto da probam ili su ovo dovoljni simptomi da je ploča u kvaru? Drugu ploču nažalost nemam da probam.

 

Komp je:

Asrock B85 PRO 4

Intel i5 4460

1x 8GB ram

R9 280

Fortron Hexa 500 watt

Toshiba hard disk

 
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Re: Komp se neće upalit

Mogu preporučiti metodu koja funkcionira ako napajanje nije potpuno riknulo. Izvaditi naponski kabel iz napajanja ili isključiti napajanje na prekidaču iza (ako ga ima). Nakon što je računalo odvojeno od struje treba kliknuti dugme za paljenje računala (normalno da se neće upaliti pošto je odvojeno od struje). Moglo bi se desiti da se malo zavrte ventilatori (tada se isprazne kondenzatori u napajanju). Nakon toga uključite napajanje u struju (ili kliknete prekidač na napajanju) i kliknete dugme za paljenje pc-a...

13 godina
offline
Re: Komp se neće upalit
lolipopmen kaže...

Meni se čini da se ploča pokvarila

To tako hoće sa Asrock pločama, pronađi si na Njuškalu novu matičnu ploču i to je to.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice