LocalSend - dijeljenje datoteka s uređajima u bliz

poruka: 4
|
čitano: 4.888
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "LocalSend - dijeljenje datoteka s uređajima u bliz".
16 godina
offline
LocalSend - dijeljenje datoteka s uređajima u bliz

Hvala vam na ovome, već neko vrijeme tražim opensource rješenje za lokalno slanje datoteka i nisam baš imao uspjeha.

Upravo isprobano, radi jednostavno i brzo, ovako na prvu svakako ima moju preporuku, još ćemo vidjeti kako će se ponašati.

Gledam te!
 
2 0 hvala 0
7 godina
offline
LocalSend - dijeljenje datoteka s uređajima u bliz

pairdrop.net

 
0 1 hvala 0
15 godina
offline
LocalSend - dijeljenje datoteka s uređajima u bliz

-zgodno za mobitel, isključivo za mobitel.. mada se spominju i računala, što je ipak na kraju blesavo jer je the-mreža, share i sve ostalo ekšli stalno tu i jedino što na mobaču nedostaje je sama opcija ili filemanager koji bi to nudio-radio kao na računalima. .. tj problem koji vidim je i dalje 'klik-next' odnos prema juzeru (mobitela) gdje (nepostojeći) problem riješava dodatna-treća app koja istina to radi uredno, no nije potrebna app nego mogućnost-opcija u samom uređaju-osu.. i tad ne treba treća app, neko posebno definiranje računala-uređaja.

 

-naravno, nije lako objasniti-prenjeti drugima na što mislim :) .. (vjerojatno ovo gore nitko nije razumio, ono što želim reći.. pa nastavak)..

-odavno razni 'uređaji', tj kao distinkciju imamo računala, os-appse s kojima podrazumijevano možemo shareati fileove i za računala nam ovo ne treba, treba za mobitele.. (mada su u osnovi isti kao računala samo nemaju opciju, nije predviđeno..), nasuprot ostalih uređaja na mreži, kao npr dvbt-prijemnik ili nas-storage-server ili mediaplayer koji je skoro identičan nasu tj često imaju iste-slične mogućnosti.

-takav uređaj vidi mrežu za npr DLNA-miracast-itd načine-standarde za multimedijalne fileove-stream i sl. .. i to samo multimedijalne fileove jer samo to ima smisla 'playati'.. ne word-doc, ne ppt, ne txt.. ne exe, ne ostalo.

-sad mobač tj ova app radi to za mobač s fileovima, umjesto da os-mob jednostavno ima filemanager, mrežni share, file je tu, dostupan, hoćeš li ga kopirati-otvoriti-printati..

 

-tj ova app je ok, radi ono što na mobu nedostaje, no pogrešan pristup, tj to je nešto što bi mob-os trebao imati intrinistički kao mogućnost, kao što može imati za playanje multimedije, kao što ima za face-surfanje-browser tj browser je u tome pandan filemanageru s jedinom razlikom u adresi, tj online ili lan... a oboje su mreža, mrežna adresa.. baš nikakvog pravog razloga za razliku nema, tj obilaznicom do cilja pri čemu se napravi 359 stupnjeva umjesto 1 na pravu stranu mada je rezultat isti (dobar).

 

-pitajte se.. kako to da možete lako do sadržaja online, na internetu, na yt i ostalim servisima, spot, netflix, film-glazba itd.. a ne možete do lokalnog filea na metar od vas, mada je to ista mreža... jer je to takav biz i jer operateri i pružatelji usluga nemaju zaradu ako koristite lokalne fileove, dok imaju ako koristite isto to online i zato je mob-os bez te opcije-fičera-mogućnosti mada je zapravo tu-prisutno-moguće.. ispod haube ali bez 'klika' i juzeru bez ovakve treće app nedostupno. Tako će tv nuditi mrežni file ako vidi dlna-miracast-googlenešto.. s lokalnog servera-računala-nasa, kao što će u svojim appsima imati netflix-face-tiktok itd.. a mobač to nema, mada smo za mobače naviknuti da možemo dodati bezbrojne appse, pa čak i drugi-novi (ili stariji) os, rootati ga i sl. .. što na tv-u obično nemamo nego samo ono što je outofbox, no tv to ima-može, mob nema i ne može bez treće apps mada je to sve računalo, neovisno u koji gabarit-format ga uguramo, mob-tablet-dvbt-iptv-tv-računalo-nas-player.. i sve je to ista mreža, mrežna adresa i protokol-transfer a jedino potrebno je nekako upisati-znati adresu bilo u ip-unc obliku i natipkati je ili imati neki favorite-bookmarks-link koji to radi tj pristupa sadržaju na konkretnoj adresi. .. što će reć, sve se svodi na path-adresu konkretnog filea, dok je operacija-naredba kao copy-paste ili redirect sadržaja s točke-adrese a na b .. banalno, postoji.. no mob to ne nudi jer je mob biz takav da će nuditi isključivo ono što druga strana (ne korisnik) treba za zaradu i samo zato su ovakve apps potrebne-riješenje... i to samo kad postoji potreba, dok realno s nekim office dokumentom nemamo što lokalnog raditi na mobu, tj nećemo pisati word doc jer nemamo tipkovnicu, nećemo uređivati photoshop slike itd jer mob nije uređaj za rad-edit fileova nego je to i dalje računalo dok je mob mjesto konzumacije takvih sadržaja i primarno multimedije tj film-glazba-playanje, ne kreiranje.. osim što sad svi mogu npr snimati klipiće i uploadati na servise kao yt... sve ostalo se radi na računalu, tj ako gledamo kao mogućnost copy-pastea ili lokalnog korištenja mreže bez nužnosti pristupa interneta, tad je korisnije moći snimku-klipić s moba prebaciti na računalo, a to je odavno lako, spajanje i kopiranje slika-videa je defaultno-automatizirano i juzer bez imalo znanja će prebaciti taj sadržaj s moba na računalo.. obrnuto teže no nije ni potrebno, tj ne bi trebalo biti da mob radi kao tv-dbtb-ostali uređaji tj da ima tu opciju-button...

 

-smiješno, tj mobač jednostavno nema 'button', mada je to s današnjim ekranima-prstima samo soft koji treba to nacrtati na ekranu da bi juzer mogao kliknuti npr kao copy-paste-del ili bilo što drugo-treće.

-play + redirect radi sve, na bilo koji file s bilo koje mrežne adrese pri čemu je jedini problem, početni, natipkati adresu tj ako je nemamo kao link-path-favorite-shortcut.. ili naprosto ne znamo adresu i kao što googlanjem dođemo do nekog yt-klipića možemo to istim browserom ili filemanagerom u lokalnoj mreži.. no naravno da bi to mogli, mora postojati taj ''button'' tj soft-os-uređaj to mora nuditi juzeru, dok to ne nudi trebamo treće apps.

-i to kad-ako sve želimo obaviti s mobitel-strane.. dok isto to možemo i s druge strane, npr s uređaja ili računala, koje može imati miša-tipkovnicu tj lakše-pristupnije kontrole-buttone za isti task neovisno tko klika s koje strane linije-veze u odnosu client-server dijeljenju filea pri čemu je svaki file-file, sporedno je glazba, film, text, doc, dll, exe.. to su samo fileformati, sve je file, sve je soft, samo treba button a ova app to radi, istina na način da umjesto na pravu stranu jedan stupanj napravimo skoro puni krug na suprotnu stranu.. no radi kao jedino na kraju bitno u svijetu bitova (digitalizacije)... :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
LocalSend - dijeljenje datoteka s uređajima u bliz

Airdrope spavaš li mirno?

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak | PUBG: slav_baba_yaga
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice