Vertagear SL-2000 - Recenzija

poruka: 1
|
čitano: 2.577
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
offline
Vertagear SL-2000 - Recenzija

Stigao mi prije mjesec dana Vertagear SL-2000 pa evo da napišem jedu recenziju. Jasno je da ovo ne može biti posve objektivna recenzija pošto smo svi različite građe, ali potrudit ću se biti što objektivniji. Razlog objave recenzije mjesec dana je iz razloga da se ne dogodi isto kao i s prošlom koja se raspala nakon mjesec dana.

 

Specifikacije:

Materijal: Čelik (kostur), Visoko otporna zgusnuta pjena, Umjetna koža, Slitina aluminija (postolje)

Hidraulika: Klasa 4

Težina: 20 kg

Maksimalno dopušteno opterećenje: 150 kg

Garancija: Dvije godine

 

 

Pozadina kupnje:

Imao sam do sada dosta sjedalica i uglavnom bi se brzo raspale. Spužva bi se slegla, hidraulika bi pustila ulje, dijelovi bi škripali itd. Ali to su bile sjedalice od oko 400-700 kn i nije mi izgledalo da bi vrijedilo platiti 2000+ kn za sjedalicu. Zadnja koju sam kupio u svega par mjeseci je propala spužva i sjedio sam na dasci a kroz ostalih godinu dvije skrivila se baza, hidraulika više ne drži visinu, rasparala se umjetna koža, sve škripi i tako je došao red na malo skuplju sjedalicu.

 

Prvo se bilo teško odlučiti koji model nabaviti pošto ima more proizvođača. Prvo mi je oko palo na neke malo skuplje iz centara ali su koristili ispunu istu kao i na jeftinijim modelima. Onda sam gledao Arozzi ali malo modela je imalo podesive naslone za ruke i nisam mogao saznati koji materijal koriste za ispunu. Nakon toga sam gledao AKRACING ali nisam ni tu našao podatke o ispuni a na mail su mi odgovorili prekasno jer je već ova naručena (nakon 10ak dana i za čudo nije obična spužva). Nakon toga sam pogledao Dxracer ali su gotovo svi modeli bili rasprodani pa sam prešao na Dxseat koji mi nije ulijevao pouzdanje s obzirom da su mi izgledali kao kopija Dxracer (a to i jesu, iako ne znači da nisu kvalitetne) i na kraju sam slučajno naišao na Vertagear koji je imao sve podatke napisane i svidio mi se njihov SL-2000 na prvu.

 

Prvi dojmovi:

 

Pri otvaranju paketa svi dijelovi su bili primjereno zaštićeni da ne bi došlo do oštećenja pri transportu. Uz sjedalicu se dobije i kratki priručnik za sastavljanje, ali i na internetu ima video. Iako sve izgleda ultra lako problem dolazi kod sastavljanja naslona jer je teško zašarafit šarafe dok se on klima. Osim toga nema zamjerki. Uz sjedalicu stižu i dva jastuka. Jedan za vrat, drugi za lumbalni dio leđa.

 

Dizajn i kvaliteta izrade:

Sjedalica izgleda super. Po sredini crna s plavim dijelovima sa strane i naglašenim sportskim linijama. Kvaliteta izrade iako uvije može biti bolja je iznad mojih očekivanja. Umjetna koža izgleda kvalitetno, šavovi su napravljeni bez greške. Nema nikakvog šuškanja i škripanja, niti ljuljanja. Kotači su drugačiji nego na sjedalicama koje sam do sad imao. Puno su tiši i lakše se koturaju.

 

Udobnost:

Prvo što me začudilo kad sam sjeo je tvrdoća sjedalice. Znao sam da nije mekana kao one spužvene ali ovo me iznenadilo. Ono što je na prvu sekundu izgledalo kao veliki minus nakon par sekundi se pretvorilo u veliki plus. Naime kod uobičajenih spužvenih sjedalica kad se sjedne na nju ona je jako mekana, ali u kratkom roku se da spužva slegne (ako spužva nije posebno debela) i sjedamo na drvo. Nakon koji mjesec ta spužva se posve stanji i sjedalice uglavnom postanu neudobne. Ovdje se to ne događa nego spužva čvrsto drži i nakon par sati sjedenja. Ne znam da li će to biti slučaj i za par mjeseci, ali za sad sam s tim ugodno iznenađen. Ukoliko netko ne voli tvrđe sjedalice ovo bi mu moglo predstavljati problem i savjetujem da odabere nešto drugo.

 

Mogućnosti:

 

Ova sjedalica uz klasično podizanje i spuštanje i ljuljanje ima nekoliko dodatnih mogućnosti. Moguće je staviti dva dodatna jastuka za potporu vratu i lumbalnom dijelu leđa. Posebno kotači su tiši nego obični i lakše se okreću. Naslon za ruke se može podešavat po visini. Možda najbitnija stvar na ovakvim sjedalicama je mogućnost podešavanja naslona. Sjedalica se može ukoliko je potrebno spustiti u ležeći položaj.

 

Zaključak:

Nisam imao prilike sjediti u sjedalicama od 2000+ kuna i ovo mi je prva takva pa ju je nemoguće usporedit s konkurencijom, ali u usporedbi s ostalim jeftinijim koje sam imao ova je daleko bolja. Jedina zamjerka ovoj sjedalici je da su mogli staviti nijansu mekšu/deblju spužvu na donjem djelu. Bez obzira na to jako sam zadovoljan i ukoliko potraje nekoliko godina iduća kupnja će mi biti ponovno nešto slično.

 

Web:http://vertagear.com/products/racing-series/s-line/sl2000#home

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2016 1:19 (axos).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice