Spajanje particija nakon inst. Win7

poruka: 3
|
čitano: 1.912
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
offline
Kvalitetan savjet trebam

Ovako trebam pomoć od vas s više mozga i znanja od mene!!!!

 

Situacija je sljedeća:imam  hdd od 160gb

                                 imam tri particije

                                 c-14,6gb;d-73,2;e-61,1gb

 

Problem je slijedeći-kad sam instalirao win tad sam kreirao te particije i na c sam stavio win (xp sp3),problem mi je u tome da sad želim instalirat win-7 a pošto mi ta c particija nije dovoljno velika jer win 7 treba min 16gb neznam što bih tj. znam ali neznam kako tj saznao bih ja i kako ali nakon neznam ni ja koliko sati njuškanja po netu kako da to izvedem i još svašta nešta bi tu moglo krenut putem koji bi mogao završit kobno za moje podatke na hdd!!!

Moja ideja je da stavim taj win 7 recimo na e particiju,s e sve prebacim u d i nakon što snimim win 7 formatiram c i spojim sa d tako da imam dvije particije !!!

 

A sad bi moja molba bila da mi netko od vas mozgova pojasni kako to izvest jel uopće izvedivo,po mojoj nekoj logici i znanju ja bih rekao da je ali nebih ništa kretao bez kvalitetnih savjeta i prijedloga!!!

 

In još nešto skinuo sam s neta win 7 ali nemogu ga prepržit na dvd da bi bio instalacijski,probao sam sa par programa i neće pa neće ali to mi ni nije neki problem jer bih ga ja instalirao direktno sa hdd već jednostavno nemogu ili neznam spržit taj cd,probo i sa nerom i sa isom i sa imgburn-om inaće win je u image obliku!!!čitao sam tu po forumu već nešto i po tom pitanju ali nisam uspio!!inaće kad exstractam file od win 7 u njemu je vidljiv nakakav boot file pa mislim da je moguće od njega stvorit taj instalacijski cd tj dvd!!!

Ako može neki savijet i prijedlog i po tom pitanju!!!

 

 

Nadam se da će mi netko pomoć!!!

 

Pozdrav svima i pohvala stvarno na nekim kvalitetnim postovima o windowsima!!!

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
RE: Kvalitetan savjet trebam

imam 2 prijedloga. vidi koji ti je lakši za izvest...

 

1. sa d particije prebaciš podatke na e particiju. onda smanjiš d pariciju na recimo 25 gb a ostatak dodaš e particiji, pa na tu smanjenu d particiju instaliraš sedmicu u dual boot sa xp-om

 

2. da sve važno prebaciš na e disk. onda spojiš e i d. onda od te spojene particije oduzmeš malo prostora i dodaš ga c particiji i onda na tu novu povećanu c particiju instaliraš sedmicu, bez xp-a

 

ili

 

3. napravi ono što si sam želio

 

to se sve može sa EASEUS Partition Masterom

 

Bubamara s minigunom. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
14 godina
neaktivan
offline
RE: Kvalitetan savjet trebam

hvala na brzoj reakciji nešto ću sigurno od tog al ću još razmislit,kažu jutro je pametnije od noći pa ću u jutro odlućit što ću!!!!!!!!!!!

 

hval još jednom puno

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice