Neobičan problem

poruka: 4
|
čitano: 897
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
offline
Neobičan problem

Pozdrav,

 

Trebao bih pomoć oko jednog pomalo nesvakidašnjeg problema.

 

Želim očistiti i dovesti u red jedan računar koji nema pristup internetu. Koliko znam(računar nije moj, a ja sam najbliže računarskom ekspertu u krugu poznanika vlasnice, te je stoga na mene pala uloga deratizatora), vrvi trojancima, trackerima, virusima i ostalim smećem, koji su se nakupili raznim putevima, što u vremenima kad je računar bio izložen internetu bez korektne zaštite, što preko USB-ova i sl.

 

E sad... Moj plan je kombinacija Malwarebyte's Anti-malware + Norton 2009 (npr., iz Bugovog BBK-a), i oni bi u teoriji trebali biti dovoljni da očiste sve to budući da je, pretpostavljam, riječ o ponešto starijim uljezima, ali u slučaju da ipak ne bude tako... Kako bih mogao izvesti update antivirusa bez direktne internetske veze, tj. da li postoji način da ih update-am preko svoje konekcije i nekako prenesem tamo? Tražio sam da li, recimo, Anti-malware ima neki folder u koji jednostavno posprema update ali nisam ga našao.

 

Naravno, ovi programi su samo moja ideja, ako neko ima bolji plan, ili na bilo koji način prikladniji situaciji, otvoren sam za prijedloge.

 

Unaprijed hvala na pomoći.

15 godina
offline
Neobičan problem

e ovako. ja predlažem aviru. može free, ali lako se nabavi i premium. ja koristim premium i sve u daljnem tekstu će se odnositi na premium.

na svom kompu skinu aviru premium odavde (radit će trial 30 dana) i odavde update za nju. to sve stavi na stick i prenesi na komp koji trebaš očistiti. tamo instaliraj aviru. kad završi instalacija otvori aviru i odaberi update - manual update i onda nađeš onaj update (ivdf_fusebundle_nt_en.zip) koji si skinuo i kad se završi update napravi complete system scan i to je to.

e da. pošto je po defaultu namješteno da skeniranje bude interaktivno, tj. da ti sjediš pred kompom i čekaš i čekaš i kad pronađe neku gamad ti onda odabereš ono što želiš da učini s tom gamadi. po meni je najbolje move to quarantine. a da nebi morao sjediti za komom, možeš otići na kavu ili bilo gdje, onda trebaš napraviti ovo. klikni na configuration. stavi kvačicu na expert mode. lijevo odaberi scan - action for concerning scan. odaberi automatic i kao primary action odaberi quarantine. i klikneš ok. to je to. sad lijevo odabereš local protection - scanner, odabereš complete system scan i klikneš na start scan, prva ikona gore s lijeva (ili stisni F3). i sad možeš otići na kavu i možeš se vratiti nakon 30-45 min, ovisi koliko ima datoteka na kompu.

15 godina
neaktivan
offline
Neobičan problem

To je sjajno rješenje, upravo je ručni update to što mi je trebalo. Hvala.

15 godina
offline
RE: Neobičan problem
nema na čemu. ako šta nije jasno, tu sam...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice