Sharkoon Rebel C60 RGB - modularno kućište s panelima od kaljenog stakla

Rebel C60 RGB novi je dodatak unutar Sharkoonove Rebel serije računalnih kućišta. Kozmetičkim promjenama u odnosu na raniji model (C50 RGB) proizvođač želi staviti veći fokus na ugrađene komponente

Stjepan Bilić subota, 9. prosinca 2023. u 15:28
Rebel C60 RGB 📷 Sharkoon
Rebel C60 RGB Sharkoon

Rebel C60 RGB novo je računalno kućište iz Sharkoonove Rebel serije. Ovog puta proizvođač je pripremio samo dvije izvedbe, u crnoj i bijeloj boji koje je opremio s RGB ventilatorima. Podsjetimo, sredinom svibnja pisali smo o modelu C50 koji je također dolazio u crnoj i bijeloj boji, ali su postojala ukupno četiri modela – dva s RGB i dva s običnim ventilatorima.

Novo Rebel C60 RGB kućište dijeli dosta sličnosti sa spomenutim C50 modelom, ali donosi i par promjena – primjerice, više kaljenog stakla. Naime, Rebel C60 RGB pored bočne stranice od kaljenog stakla dobio je istu takvu i prednju. Zahvaljujući tome osiguran je još bolji uvid u unutrašnjost kućišta od čega će najveće koristi imati oni korisnici koji osim visokim performansama pridaju veliku pažnju i izgledu komponenti.

Budući da je prednji panel od stakla, tri 120-mm RGB ventilatora razmještena su – dva na desni bočni panel, a treći na donji koji je od pogleda skriven svojevrsnim oklopom. Četvrti (također 120-mm RGB) ventilator, koji je zadužen za izvlačenje vrućeg zraka, nalazi se standardno na stražnjem panelu.

Tipke za uključivanje računala i regulaciju osvjetljenja kao i utori za USB i audio uređaje nalaze se na istom mjestu kao i kod C50 modela – uz desni rub gornjeg panela. Rebel C60 RGB isto tako može primiti po jednu matičnu ploču Mini-ITX, Micro-ATX ili ATX formata, do tri 3,5“ HDD-a ili tri 2.5“ HDD/SSD uređaja. Kod odabira grafičkih kartica i napajanja treba voditi računa da isti nisu duži od 40, odnosno 27 centimetara te da visina procesorskih hladnjaka ne prelazi 16,5 centimetara.

Napomenimo kako uz Rebel C60 RGB kućište dolazi i držač grafičke kartice čija je zadaća spriječiti opterećivanje matičnih ploča pod težinom grafičke kartice. Kontaktna površina držača koja dolazi u doticaj sa grafičkom karticom je gumirana i služi kao zaštita od kratkog spoja. Sharkoon je osigurao i kompatibilnost s VGCK 4.0 kitom, koji omogućava okomitu ugradnju grafičke kartice, ali njega je potrebno nabaviti zasebno.

Detaljne informacije o Rebel C60 Black i Rebel C60 White kućištima dostupne su na službenim stranicama proizvođača. Preporučena cijena za europsko tržište je 109,90 eura.