Vivo NEX 3 podržavat će 120W SuperFlash Charge

Ako je suditi prema dosadašnjim znakovima (teaserima) Vivo će uskoro predstaviti novi pametni telefon iz serije Nex čija će jedna od odlika biti i 120-vatna tehnologija brzog punjenja baterija

Stjepan Bilić srijeda, 28. kolovoza 2019. u 13:00

Vivo je prije par mjeseci uspješno demonstrirao svoju ultra brzu, 120-vatnu, tehnologiju brzog punjenja baterija – SuperFlash Charge. Podsjetimo, SuperFlash Charge tehnologiji bilo je potrebno samo 13 minuta da potpuno praznu bateriju kapaciteta 4.000 mAh napuni do 100%. Do 50% i manje, tek 5 minuta.

Ovih dana je Vivo počeo objavljivali i službene teasere za pametni telefon Vivo Nex 3 što znači kako bi se uskoro mogao održati i događaj na kojemu će Nex 3 biti i službeno predstavljen. Vivo je pomoću video teasera pokazao kako će Nex 3 izgledati, a pomoću screenshota dijela zaslona kako će biti podržana i 5G tehnologija.

Iz videa je vidljivo kako će zaslon biti bez ureza i rupa te da će selfie kamera biti smještena unutar pop-up sustava. Zahvaljujući novom curenju podataka zna se kako će omjer zaslona u odnosu na kućište biti impresivnih 99,6%.

Što se stražnje strane uređaja tiče, tamo će uz logo serije (NEX) biti smještene i tri kamere te bljeskalica. Jedna od tih kamera imat će senzor razlučivosti 64 MP. Nadalje, zna se i kako će se Nex 3 temeljiti na Snapdragon 855 Plus čipu. Iz priložene skice može se zaključiti kako će zaslon biti tipa “waterfall“ (vodopad). Ovaj naziv je nastao zbog velike zakrivljenosti zaslona na bočnim stranicama.

Jedna od najbitnijih značajki ovog uređaja bit će upravo tehnologija brzog punjenja baterija. Prema izvoru (/LEAKS) Nex 3 imat će 120W SuperFlash Charge, koji bi prema uvodnoj fotografiji trebao bateriju u potpunosti napuniti za 19 minuta. Ovo je ujedno i neslužbena potvrda kako će Nex 3 imati bateriju kapaciteta većeg od 4.000 mAh.