Netflixov novi sportski spektakl: boksački meč youtubera Jakea Paula protiv Mikea Tysona

Prošle je godine Netflix iskoračio i na tržište prijenosa sportskih događaja uživo, da bi ove godine na svoju platformu doveo pomalo bizaran, ali nesumnjivo atraktivan boksački spektakl

Sandro Vrbanus petak, 8. ožujka 2024. u 09:54
📷 Netflix / MVP
Netflix / MVP

Na Netflixu, uz reklame, sve skuplje pakete pretplate i bez legalne mogućnosti dijeljenja lozinke, i dalje u filmovima i sadržajima redovito uživa više od 260 milijuna pretplatnika. Odnedavno im ta streaming platforma nudi i poneki sportski događaj uživo, kao što je to bio slučaj s golf turnirom vozača Formule 1 prošle jeseni, pa nakon toga i ekshibicijskim teniskim mečom Rafaela Nadala i Carlosa Alcaraza. Za ovo ljeto najavljen je daleko veći svjetski spektakl, koji će se ponovno moći gledati samo kod njih.

Paul vs. Tyson

Boksački meč nekada "najopasnijeg čovjeka na svijetu", legedarnog boksača Mikea Tysona (57) protiv youtubera, ali i prilično opasnog boksača Jakea Paula (27) bit će Netflixov sljedeći sportski spektakl s prijenosom uživo. Bizaran sraz dvaju svjetskih zvijezda u ringu i pred kamerama dogodit će se 20. srpnja u Arlingtonu (Teksas), u na stadionu gdje svoje utakmice igra NFL momčad Dallas Cowboys, pred 80-ak tisuća gledatelja te s TV prijenosom za milijune pretplatnika Netflixa.

Razlog za organizaciju takvog događaja bez imalo je dvojbe novac i privlačenje novih pretplatnika. Jake Paul je i do sada svoje borbe odrađivao u suradnji s pay-per-view platformama, a okršaj s trideset godina starijim Tysonom bit će mu sigurno najzvučniji do sada. O tome kako će sa sportske strane taj meč izgledati već se špekulira, a društvenim mrežama kruže i snimke, na kojima se vidi da je 57-godišnji veteran itekako u formi.

Iz Netflixa kažu da je u najavi "događaj koji se vidi jednom u životu", koji će "povezati šest generacija ljubitelja sporta" te da možemo očekivati povijesni spektakl bez presedana.

Netflix će cijeli događaj, s predborbama i glavnom borbom večeri, prenositi na svojoj platformi u redovnoj cijeni pretplate – tj. neće, kao primjerice DAZN, tražiti nadoplatu za gledanje posebnih događaja. No, do srpnja je ostalo još četiri mjeseca, možda i osnovna pretplata do tada ponovno poskupi, kako se već uvelike priča.