Da se vratim komentarima... ajme meni kakvih ovdje na jednom tehnološkom forumu ignoranata ima... jedni misle da bi cijevima ohladili zemlju, drugi misle da bi bušenjem promijenili unutrašnjost zemlje... i to, evo još jednom provjeravam, Nije 24 sata, ni indeks nego sam na forumu koji komentira informacijske i ine TEHNOLOGIJE.
Njuz flaš genijalci koji bi radije komentirali nego učili, još vam je Mohorovičić otkrio koliko je debela litosfera (to vam je onaj stjenoviti vanjski dio, omotač na kojemo stojimo mi mali mravci). I koliko je nju i ono ispod nimalo briga koliko ćemo mi to rupica izbušiti.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Litosfera
I ja sam ponekad naprosto osupnut 

Da i ja malo umirim zabrinute kolege (stvarno, ima li i kolegica ovdje?) s par brojkica... iz unutrašnjosti na Zemljinu površinu prosječno izbija ~82 mW/m2 (miliWata po kvadratu površine) (dok sa Sunca na istu površinu pristigne ~240 W/m2 kad se odbije trenutno aktualni planetarni albedo)... i kako je planetarna površina ipak ogromna, skupi se to na 42 miliona megaWatta... sveukupni toplinski kapacitet planeta procjenjuje se na 12.6 x 1024 MJ, dok je u litosferi+kori+omotaču akumulirano 5.4 x 1024 MJ... pretvoreno u toplinu, svijet je prošle godine proizveo 7.9 x 10m13 MJ električne energije. Dakle ugrubo 40 000 000 000 (40 miliona) (ako sam negdje pogriješio, slobodno me ispravite) puta manje toplinske energije nego što sadrže samo srednji i vanjski slojevi. Topline koja se usput budi rečeno i konstantno obnavlja putem prirodnog radioaktivnog raspada izvjesnih elemenata.
Tako da zbilja nema razloga da se bojite kako ćemo u ikoje dogledno vrijeme tako štrumfastično ohladiti utrobu našeg planeta, sve da na ovaj način dobivamo i 100% električne energije, i umnožimo to za još nekoliko redova veličine (stotinama ili tisućama puta), što je teško zamislivo.
Earth's energy budget - Wikipedia
WECJ1264_WEC_Resources_Geothermal.indd (worldenergy.org)

Ja rekoh