Samsung zabranio korištenje AI alata za generiranj

poruka: 1
|
čitano: 5.871
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Samsung zabranio korištenje AI alata za generiranj".
5 godina
offline
Samsung zabranio korištenje AI alata za generiranj

Naime, unijeli su strogo povjerljive podatke u ChatGPT i time zapravo prekršili odredbe o tajnosti. U alat su unijeli izvorni kod za novi program i bilješke s internih sastanaka. Problem nije samo u tome što su ti podaci izašli iz tvrtke, već što su ubačeni u alat koji sve unesene podatke koristi za učenje umjetne inteligencije. U praksi to znači da su sve poslovne tajne koje su Samsungovi inženjeri ubacili u ChatGPT u rukama vlasnika tog alata, tvrtke OpenAI.

 

 

U principu isto rade svi korisnici GitHub copilota. Pošto se navedeni oslanja na OpenAI modele, vaši promptovi, uključujući korporativni kod, se šalju na servere (naravno, enkriptirani, jer "brinu" za vašu privatnost) i hrane model. Tako da zapravo Copilot ima smisla koristiti samo na open source projektima ili nekom malom osobnom projektiću za koji ti nije bitno ako će biti hrana nekoj GPT beštiji jednog dana

 

Baš me zanima koji % korisnika Copilota je svjestan toga

 
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice