Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 19.837
|
čitano: 4.465.391
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
offline
Re: Koji monitor kupiti
Cryogenic kaže...

@rambox, opet se ti kačiš za pojedinu nebitnu stvar, koga briga jel su lampe il ledice,ono najbitnije je da je meni donji dio monitora tamniji a gornji svijetliji, stvarno se teško primjeti ali se primjeti,šta sa mat coatingom gdje izgleda kao da ljepilo nije dobro rasporedjeno po ekranu, nego kao sitne lokve na cesti,  isto se teško vidi ali se opet vidi. Bitno je da ljude koji ovdje traže monitor uputimo u pluseve i minuseve monitora. A uostalom na tvoju preporuku sam kupio gw2760hs, i šta je ispalo? ogroman ghosting u igrama, (pročitaj danny'jev post o komentaru o ghostingu) neravnomjeran uniformity led osvjetljenja, mat coating koji nije idealno priljepljen na ekran. Ok, za te pare nema bolji, ali onda kad preporučuješ monitore napiši i pluseve i minuse. I šta onda ako mjenjam monitore ko čarape, zašto bi se zadovoljio sa nečim sa čime nisam zadovoljan? TI se zadovolji i gledaj u to do kraja života, ja neču i ne pristajem na lošije, 1550 nisu mali novci i ta sranja od lcd tehnologije bi trebala duplo jeftinije koštat. Stvarno bi se zadržao na acer g247hlbid ali mi je mali ekran, (i tražim taj model al 27 incha i nemrem više naći, sve su prodali).

Ništa se ja ne kačim, ja sam ti samo fino pokazal na šest monitora o čem se tu radi kod LCD Panel Uniformity.Ako ti to ne razumiješ to je druga priča, no činjenice su vrlo jasne sve se vidi crno na bijelo. Dakle prihvati šta nudi jeftini LCD ekran, ili gledaj u CRT ili kupi Plazmu(treba ih svječom tražit) i rješio si se navedenih problemčiča.

 

Ovo kaj ti spominješ vezano za Mat presvlakom ekrana, to ja do sad nisam videl niti na jednom monitoru. Pazi imam i ja Benq GW2760HS, i to kaj ti spominješ za Mat coating toga kod mene nema nigdje na zaslonu. Tu spadaju LCD monitori koje sam ja do sad koristil, ili monitori drugih korisnika u koje sam malo duže gledal jel.Po mojoj procjeni to ti ide pod garanciju, zbog koje se monitor treba zamjenit kaj drugo. Dakle nemaš sreče nisi prvi niti zadnji, dobio si takav primjerak monitora i kaj sad ništa.

 

Tebi izgleda nije jasno ovo, da kod jeftinih monitora/bez obzira na marku kvaliteta izrade itekako može varirati.No zato je tu garancija, koja pokrije veče probleme i nema frke.Ti si tolko zapel za taj Acer, ko da je to neki profi monitor fučkaj ga. Očito nisi svjestan da ako nemaš sreče, lako moš dobit monitor sa istim mat/coating problemčičem kojeg sad imaš na svom Benq monitoru i kaj onda?Ista priča ide i za Panel Uniformity, Acer 27 je jeftini monitor i valjda ti je jasno šta češ onda dobit dakle isto kaj več imaš doma.Kaj ti možda misliš/očekuješ, da buš za 1500kn dobil monitor sa jako dobrim Panel Uniformity malo morgen ništa od toga.

 

Kaj se tiče Benq GQ2760HS, on uopče nema ogroman Ghosting tu je kvaka.Ti izgleda nisi dobro pročital niti jedan test tog monitora, jer da jesi odma bi skužil kaj su tam napisal.Ranije ili starije verzije VA/AMVA LCD panela, one imale su ogroman Ghosting, i to je bilo bože sačuvaj bez obzira na tip neke igrice. Danas je ogroman Ghosting na VA-AMVA LCD panelima stvar prošlosti, i to su činjenice a ne neke izmišljotine to sigurno.

 

Ja sam ti preporučil taj Benq, ali pod uvjetom da dobiš ispravan monitor a ne nekaj zbrčkano fučkaj ga.Monitor se ne može gledat samo kroz brze igrice, jer za svu ostalu Multimediju AMVA LCD panel mete pod sa jeftikaner IPS monitorima.

 

Znaš zakaj je Plazma puno bolja od LCD monitora(ali nije za ozbiljan gejming), pa zato kaj ima crnu boju do daske, i ogroman pravi statički kontrast u usporedbi sa TN ili IPS monitorima.Normalno Plazma nema niti IPS Glow, ali hebiga 27/1080p Plazma monitor ne postoji barem ja nisam čul za to.Ali to nisu sve prednosti Plazme, ima toga još no nečemo sad puno o tome jer to sad nije tolko bitno.Današnji AMVA LCD paneli imaju upravo ove tri požutjele kvalitete, ali to je kod njih nešto manje izraženo.Dakel na AMVA LCD panel, na njemu crna nije crna-do jaja kao na Plazmi, i kontrast nije do plafona kao na Plazmi itd.

 

Ja bi vrlo rado jedan 27/1080p Plazma monitor, recimo od Panasonic jer oni to rade odlično. Ali hebiga nema ništa od toga, Plazma je nažalost pala u drugi plan i kaj sad ništa.Dobro pogledaj ovaj dolnji video, jer ovaj desni zaslon koji/gledano iz kuteva ko da svjetli u mraku to je IPS LCD ekran+vrlo očiti IPS Glow.Ovo lijevo mrklo crnilo to je Plazma, dakle tako to treba bit ako je tamna scena i pozadina/gledano iz svakog kuta onda je i vraški crno i točka.

 

Ova fotka koju si uslikal, to nije dobra fotka jer se ne vidi bitni detalji.Kod takve fotke ti treba imat bolji fotič, koji bolje fotka u mraku i slika mora bit visoke rezolucije 10megapixel+. Tek onda se vide određeni detalji, i da takva fotka obavezno mora bit original. Kad neku kvalitetnu fotku uplodaš na Forum, onda dobiješ samo totalno uništenu ili izmasakriranu fotku.

 

 

 

 

https://pcmonitors.info/reviews/benq-gw2760hs/

 

 

"On Battlefield 3, whilst on foot, there was a moderate but not excessive level of trailing. Moving the mouse caused textures to lose sharpness to a greater degree than you’d see on faster 60Hz monitors. There was no evidence of any of the extended smeary trails that plagued older VA monitors, although here were some ‘high contrast transitions’ where trailing was fairly pronounced. For example; strafing past a dark object with a lighter grey background (such as a gunmetal grey turret set upon a light grey-blue sky). Driving about in a fast vehicle increased the level of blur, as you would expect. This again went beyond the level you’d see on a faster 60Hz monitor, indicating that response time is contributing to the perceived blur here.

 

During the main (racing) game modes on Dirt 3 there was a moderate blur even during gentle cornering. Again this was not a smeary mess like on some older VA panels, but there was a noticeable loss of sharpness. The track itself remained distinct enough so that the game remained playable. Some slower ‘high contrast’ transitions made their appearance at night in particular. Moving past some lights with dim grey skies in the background produced a particularly noticeable trail. The Gymkhana mode was even more of a dizzying experience than usual. Colours blended together quite readily and there was significant blur. Objects still remained somewhat distinct, though, so it was still playable."

 

 

 

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2015 1:41 (rambox).
11 godina
offline
Re: Koji monitor kupiti
danny_2 kaže...

Slicne stvari sam procitao i za samsungov monitor sa njihovom verzijom AMVA panela. Jednostavno AMVA panel
jos nije dovoljno brz. Ne mogu nista reci jer nemam taj monitor, ali vecina kupaca u recenzijama je slicne stvari

napisala, pa onda vjerojatno govore istinu. Znam da i IPS ima ghostinga, ali to je minimalno, naspram
opisanih za AMVA panele.
Steta AMVA ce pricekati dok jos malo ubrzaju panel, a stvarno sam htio na njega prijeci.

 

na novijim generacijama amva panela smanjili su ghosting, recimo na ovom iiyama monitoru s amva+ kojeg sam uzeo za frenda - https://www.alzashop.com/24-iiyama-prolite-x2483hsu-d480058.htm

 

EDIT: za stotinjak kuna više imaš isti model sa značajno boljim stalkom, jer ovaj se pomalo klima

 

bio je kod mene par dana na testiranju i ghosting je stvarno bio minimalan

 

evo i review pa vidi sam što kažu (ruska je stranica, pa sam stavio prevod)

https://translate.google.hr/translate?sl=ru&tl=en&js=y&prev=_t&hl=hr&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.overclockers.ru%2Flab%2F58197%2FRekomendovano_k_priobreteniju_obzor_i_testirovanie_monitora_Iiyama_ProLite_X2483HSU.html&edit-text=

 

 

I have to say - the speed matrix AMVA continue to increase the longer a generation, but until they get to the IPS did not succeed. However, Iiyama X2483HSU closer to modern AH-IPS, than all other solutions * VA, passed through my hands. I am sure that the majority of consumers such opportunities in the monitor will arrange all types of tasks, including games, if you do not consider myself to be a professional gamer. А And about routine actions in OS environment can and do not worry - there are loops at length they practically do not differ from those without IPS OD, no artifacts.  Everything is quite normal.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2015 8:28 (picajzla0707).
11 godina
neaktivan
offline
Koji monitor kupiti

Pozdrav 

 

Evo ovako kupio sam monitor točnije Acer G246hylbid ali nažalost nakon tjedan dana korištenja samo je odjednom prestao raditi odnosno ne mozese vise upaliti a probao sam sve i svasta ali ne daje rezultate...sad me zanima koji bi mi vi preporucili u istoj vrijednosti te sa istim/slicnim specifikacijama monitora (mislim na ove utore kao sto je ovaj imao) do nekih 1250 kn koliko je i ovaj koštao ali ne bih vise acera uzimao. Da napomenem mora imati ips matricu

 

 

 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Koji monitor kupiti
picajzla0707 kaže...

 

 

na novijim generacijama amva panela smanjili su ghosting, recimo na ovom iiyama monitoru s amva+ kojeg sam uzeo za frenda - https://www.alzashop.com/24-iiyama-prolite-x2483hsu-d480058.htm

 

EDIT: za stotinjak kuna više imaš isti model sa značajno boljim stalkom, jer ovaj se pomalo klima

 

bio je kod mene par dana na testiranju i ghosting je stvarno bio minimalan

 

evo i review pa vidi sam što kažu (ruska je stranica, pa sam stavio prevod)

https://translate.google.hr/translate?sl=ru&tl=en&js=y&prev=_t&hl=hr&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.overclockers.ru%2Flab%2F58197%2FRekomendovano_k_priobreteniju_obzor_i_testirovanie_monitora_Iiyama_ProLite_X2483HSU.html&edit-text=

 

 

I have to say - the speed matrix AMVA continue to increase the longer a generation, but until they get to the IPS did not succeed. However, Iiyama X2483HSU closer to modern AH-IPS, than all other solutions * VA, passed through my hands. I am sure that the majority of consumers such opportunities in the monitor will arrange all types of tasks, including games, if you do not consider myself to be a professional gamer. А And about routine actions in OS environment can and do not worry - there are loops at length they practically do not differ from those without IPS OD, no artifacts.  Everything is quite normal.

Taj Iiyama monitor koristi Benq/AU Optronics AMVA LCD panel i to godina proizvodnje 2012 pa dalje.Dakle sva bitna poboljšanja viđena na Benq GW2760HS vrjede i za taj monitor.

 

Ovo kaj piše uz taj Iiyama monitor dakle ovo AMVA+, taj dodatni plus je samo marketinški trik jer Benq nema takvih oznaka na niti jednom svom AMVA monitoru.

 

"According to some reports in the ProLite X2483HSU used AMVA + M240HVN02.1 panel manufactured by AU Optronics. Matrix has an LED W-LED backlight and is eight-(true). The pixel size is standard for the combination of 24 inches with a resolution of 1920x1080 and is 0.277 mm."

 

optx kaže...

Pozdrav 

 

Evo ovako kupio sam monitor točnije Acer G246hylbid ali nažalost nakon tjedan dana korištenja samo je odjednom prestao raditi odnosno ne mozese vise upaliti a probao sam sve i svasta ali ne daje rezultate...sad me zanima koji bi mi vi preporucili u istoj vrijednosti te sa istim/slicnim specifikacijama monitora (mislim na ove utore kao sto je ovaj imao) do nekih 1250 kn koliko je i ovaj koštao ali ne bih vise acera uzimao. Da napomenem mora imati ips matricu

 

 

 Ako si kupio novi monitor, onda postoji garancija jel, dakle di je onda problem osim ako ti sam sebi ne stvaraš neke probleme.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
11 godina
neaktivan
offline
Koji monitor kupiti

Da postoji garancija ali nemaju vise taj model  a ovaj se ne moze popravit zato sam pitao koji bi mi drugi monitor preporucio za te novce jer mi nude tu opciju da uzmem drugi

 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Koji monitor kupiti
optx kaže...

Da postoji garancija ali nemaju vise taj model  a ovaj se ne moze popravit zato sam pitao koji bi mi drugi monitor preporucio za te novce jer mi nude tu opciju da uzmem drugi

 Pa to si odma trebal reč, napiši u kojem dučanu kupuješ monitor/nude zamjenu jer bez toga ništa od preporuke.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
11 godina
neaktivan
offline
Koji monitor kupiti

U futuri sam kupio

 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Koji monitor kupiti
optx kaže...

U futuri sam kupio

Iako si rekel da hočeš IPS monitor, i da nečeš opet Acer ja ču ti opet preporučit Acer koji ima AMVA LCD panel.Ne košta puno a itekak je dobar, uostalom to ti i potvrđuje 95% kupaca ili vlasnika tog monitora.

 

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=105&jumpto=4528298&sort=asc&view=flat

 

http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/24plus/acr-1170/

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
12 godina
offline
Koji monitor kupiti
Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Re: Koji monitor kupiti
rambox kaže...
 

Taj Iiyama monitor koristi Benq/AU Optronics AMVA LCD panel i to godina proizvodnje 2012 pa dalje.Dakle sva bitna poboljšanja viđena na Benq GW2760HS vrjede i za taj monitor.

 

Ovo kaj piše uz taj Iiyama monitor dakle ovo AMVA+, taj dodatni plus je samo marketinški trik jer Benq nema takvih oznaka na niti jednom svom AMVA monitoru.

 

 ta iiyama je izašla krajem 2013. točnije u 10. mjesecu, ne 2012., ali nebitno, meni se poprilično svidio onih nekoliko dana što je bio kod mene

11 godina
offline
Koji monitor kupiti

Pozz ekipa. Trebam monitor primarno za ps4 i igranje project carsa koji sad dolazi. Bit cu pola ljeta na terenu i uzet cu konzolu sa sobom da mogu vozit 😄. 22,24,24 inxa i da bude full hd. Cim jeftinije i kvalitetnije. Najrade bi uzeo dell ako ima za neke normalne novce. Ali svaka preporuka je dobrodosla. Mora imati HDMI obavezno

 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Koji monitor kupiti
@CyberDemonVZ

Ako pare nisu problem, ja bi gledao acer xb270hu. 27" 1440p IPS G-sync monitor. Bolje od toga ne može
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
offline
Re: Koji monitor kupiti
zuper kaže...
@CyberDemonVZ

Ako pare nisu problem, ja bi gledao acer xb270hu. 27" 1440p IPS G-sync monitor. Bolje od toga ne može

 Već ga gledamo. Veličina je problem

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
11 godina
offline
Koji monitor kupiti

Ajmo ljudi tko se kuzi malo u to sutra bi kupio.

 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Koji monitor kupiti

samsung. i imaš ga jeftinije za uzeti

 

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=LS24D590PLX

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2015 11:32 (zuper).
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
offline
Koji monitor kupiti

Poz.Može preporuka monitora do 800kn.mora biti U Futuri ili adm...cijena max800kn.Namjena  gaming i filmovi 

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2015 14:34 (Vedran28).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Koji monitor kupiti

Niti jedan niti drugi, izaberi ovaj dole 25 IPS Acer to je uloženo-dobiveno najbolji izbor.

 

http://us.acer.com/ac/en/US/content/model/UM.KG7AA.001

 

http://www.nabava.net/monitori__90/acer-monitor-g257hlbidx-ips-led__9246871

Vedran28 kaže...

Poz.Može preporuka monitora do 800kn.mora biti U Futuri ili adm...cijena max800kn.Namjena  gaming i filmovi 

Za tebe je najbolji izbor Benq GW2255, i kupi ga tamo gdje ga ima, dakle bez ovoga samo tim navedenim dučanima.

 

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=89&jumpto=4447260&sort=asc&view=flat

 

Benq monitor podešavanje slike

 

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=110&jumpto=4550532&sort=asc&view=flat

 

Obrati pažnju a kojim video kabelom spajaš monitor, zato je tu dolnji ovaj link.

 

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=93&jumpto=4457330&sort=asc&view=flat

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
9 godina
neaktivan
offline
Koji monitor kupiti

Gle monitor mora biti iz adm ili future

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
Koji monitor kupiti

Koji je bolji od ovih?

ASUS VS228DE

LG 22M37A-B

AOC E2270SWN

AOC E2250SWDAK

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Koji monitor kupiti
Vedran28 kaže...

Koji je bolji od ovih?

ASUS VS228DE

LG 22M37A-B

AOC E2270SWN

AOC E2250SWDAK

Niti jedan nije za preporuku, prva tri modela imaju samo posrani/prastari VGA ili D-Sub priključak.Ono najbitnije je da sva četri modela imaju TN LCD panel, a to se danas nikako ne kupuje, kad imaš u ponudi preporučeni Benq 22 AMVA monitor.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
9 godina
neaktivan
offline
Koji monitor kupiti

Pa imali i jedan monitor koji je dobar i Kosta zajedno s dostavom 800kn?

 Benq DL2215?

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.4.2015 14:55 (Vedran28).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Koji monitor kupiti
Vedran28 kaže...

Pa imali i jedan monitor koji je dobar i Kosta zajedno s dostavom 800kn?

 Benq DL2215?

Sa dostavom Benq GW2255 ispadne 860kn, ne može jeftinije uostalom monitor ne kupuješ svaki dan pa treba pazit kaj češ kupit.

 

Kaj se tiče ovog drugog Benq, opet ništa i taj model ima TN LCD panel.

 

 

 

 

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
9 godina
neaktivan
offline
Koji monitor kupiti

Dobro koje su mane TN LCD panela?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
Koji monitor kupiti

Ima koji dobar 1366x768 monitor ili su svi TN šrot?

 

Razmišljam o zamjeni svog FHD monitora.

 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

Trebam neki monitor do 1500 kn i do 24". Koji biste mi preporucili? Nasao sam ovaj http://gaming.benq.com/gaming-monitor/rl2455hm . Namjena je gaming.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.4.2015 20:06 (Jakic007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Koji monitor kupiti
Ma uzmi jedan od preporučenih IPS/PLS i bez brige si. Od ovih reklamiranih 1ms nećeš imati mnogo koristi
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Koji monitor kupiti
da, može taj. imaš ga i jeftinije u drugim shopovima
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice