MSI FX 600 review by Blacky_RI

poruka: 2
|
čitano: 3.610
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
offline
MSI FX 600 review by Blacky_RI

Ovo mi je prvi review, i prvi dio reviewa, već je kasno pa ću sutra nastaviti, odnosno danas,  pa nemojte zamjeriti na početničkim greškama, potrudit ću se koliko god mogu...

 

Dakle, kao što piše u naslovu pisat ću review o laptopu iz  MSI-eve proizvodnje. Točnije, radi se o modelu FX600.

Pa počnimo....

 

CPU : U ovom slučaju radi se o Intelovom dvojezgrenom procesoru iz I5 serije, model 460M koji radi na taktu od 2.53 gHz, dok se Turbo Boostom taj takt podiže na 2.80 gHz. Procesor je rađen u 32 nm procesu, TDP mu iznosi  35 W a procesor ima 3 MB L3 cache-a. Također, sadrži i integriranu Intel GMA HD grafiku. Limit memorije je 8 GB, a podržana memorija je DDR3.

 

RAM : 2 su modula u laptopu, proizvođaća Nanya Technologies, svaki modul je od 2 GB memorije koja radi na taktu od 1066 MHz. Danas je i više nego dovoljno 4 GB memorije, naravno da bi svih 4 GB bilo iskoristivo morate instalirati 64-bitni operativni sustav. Od tih 4 GB integrirana grafika po potrebi uzima do nekih 1.7 GB, no opet ostane i više no dovoljno za ugodan rad. Ako instalirate 32 bitni OS, na raspolaganju imate 3,25 GB, to sam samo htio napomenuti, za one koji to neznaju {#}.

 

HDD : Proizvođač je Western Digital. Hard disk ima kapacitet od 500 GB, te je, što se akustike tiće, prilično tih, ali uz to i sasvim solidan u brzini. Podrške za 2 HDD-a nema, to je jedini minus, mogao bi se ubaciti SSD kakav ili isti hard disk kao i trenutni pa da se upare u RAID polje.

 

GPU : ( nVidia GT325M + Intel GMA HD ) Kao što sam i prije napomenuo, sam procesor dolazi sa svojom integriranom grafikom. No, laptop sadrži i zaseban grafički čip. Točnije, radi se o nVidia GT325M grafičkom čipu sa 1 GB vlastite DDR3 memorije. Bilo bi suludo ne spomenuti Optimus tehnologiju... Ukratko, to je tehnologija koja automatski prebacuje zadaču GPU-a sa Intel HD na nVidiu, ovisno o zahtjevnosti aplikacija koje pokrećete. Ta tehnologija štedi bateriju poprilično. Shader level je 4.0, dok je DirectX 10.1 . GPU je sasvim dovoljan za gotovo sve novije igre, ja sam osobno instalirao Dirt 3, Shift 2, NFS HP te  Left 4 Dead 2 i sve radi i više nego odlično na medium / high postavkama. Važno bi bilo napomenuti i neizbježne nVidiine tehnologije kao Phsyx, CUDU, PureVideo itd... Te tehnologije vam pružaju koliku toliku prednost i performanse u aplikacijama za obraživanje videa i slično. Osobno, time se ne bavim, ali tko se bavi, od koristi mu je da ima što bolji i brži rad u aplikaciji...

 

Ekran : Ekran je standardne veličine, 15,6 inča, rezolucije 1333x768 pixela, te prikazuje HD video ( 720p ) . Tip ekrana je glare type, a pozadinsko osvjetljenje je LED. Sve u svemu, ima sasvim solidan prikaz, osim na jakom svjetlu kada bi vam mogao poslužiti i kao ogledalo zbog odsjaja, ali svejedno se vidi i na jačem svjetlu. Uz to, kombinacijom tipaka možete podesiti kontrast, a također preko Control Panela možete kreirati vlastite planove za kontrast i ostale funkcije.

 

Ostalo :

 

Tipkovnica : Tipkovnica je odlična. Ima velik razmak između tipaka i vrlo je ugodna za tipkanje, bilo kraće ili malo duže, a dodatna pogodnost je i lakše održavanje tipkovnice od smeća koje vam upadne između tih razmaka. Također, ima i potpuni numerički dio. Jedinu zamjerku bih usmjerio prema veličini te položaju tipaka shift, enter, insert delete, page up i page down, ali oke, priviknete se na različiti položaj.

 

To bi bio prvi dio. U sljedečem djelu ću još govoriti o autonomiji baterije, raznoraznim funkcijama te ču i opisati neke dodatne funkcije i moja mišljenja o sljedečim stvarima :baterija, webcam, čitač kartica, touchpad, priključci na laptopu, zvučnici, te pribor koji dobijete uz laptop itd, naravno ne tim redosljedom... Stavit ću i mnogo slika iz CPU-Z, GPU-Z, te nekih igrica koje trenutno imam instaliranih, te samoga laptopa....

 

Želim vam ugodnu noć, i hvala vam na čitanju. Sutra slijedi drugi dio !

Jack Daniels is the way to go !
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2011 2:01 (Blacky_RI).
 
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
offline
MSI FX 600 review by Blacky_RI

2.dio reviewa :

Zvučnici : Ovaj dio me posebno iznenadio. Na laptopu se nalaze 4 zvučnika sa THX certifikatom. Dva zvučnika su smještena na klasičnoj poziciji dok su 2 smještena na prednjoj strani kučišta, svaki na jednoj strani. U reprodukciji glazbe bi jedini minus bio nedostatak bassa, dok su inače zvučnici odlični, glasni, s odličnim visokim te srednjim tonovima.

 

Webcam : Kamera je standardna, rezolucije 2 MP, te snima video u HD ( 720p ). Kvaliteta slike je solidna za snimanje, a za Skype ili MSN je odlična. Mikrofon ima dobar prijam i daje prilično čist zvuk.

 

Tocuhpad : Podloga touchpada je malo hrapava, što je bolje, jer prst toliko ne klizi i precizniji je, a površina je i više no dovoljna za rad. Touchpad podržava multi-gesture, a odmah iznad njega je i tipka za zaključavanje touchpada kao koristite miš.

 

Priključci : Laptop posjeduje : 2x USB 2.0, 1xeSATA/USB combo, 1xHDMI, 1xVGA, 1xLAN, 1x priključak za punjenje, standardni priključak (3,5mm) za slušalice te čitač kartica (4 u 1 )

 

Razno : Između 2 zvučnika imate 6 tipaka. Prve dvije su za kontrolu glasnoće, treća je tipka za Cinema Pro (malo bolji prikaz slike prilikom filmova), četvrta tipka uključuje, odnosno isključuje wireless, peta tipka je za ručno pokretanje Turbo Boosta, dok je zadnja tipka za paljenje, odnosno isključivanje laptopa. Na tipkovnici također nalazimo tipku Fn ( Function ) kojom pomoču tipaka ( od F2 do F12 ) uključujete ili isključujete wireless, bluetooth, ili mjenjate režim rada ( ECO Engine ; Gaming mode , Movie mode, Presentation mode, Office mode, Turbo Battery mode te zadnja isključuje ECO Engine ). Još preko kursora možete stišavati ili pojačavati zvučnike ili pojačavati ili smanjivati kontrast. Na instalacijskom CD-u imate program ECO Drive, pomoču kojeg isključujete npr Wireless, Bluetooth, ODD, Webcam te time produžujete vijek baterije.

 

Unboxing : Laptop je bio uredno zapakiran, posebno sam laptop, posebno baterija, posebno adapter te posebno kablovi za adapter. U kutiji još dobijete : CD sa driverima, knjižice koje pojašnjavaju : F3 recovery function, Turbo Drive Engine, te knjižicu sa hrvatskim uputstvima, knjižicu sa garancijom za cijelu Europu, te knjižicu sa uputama na ostalim jezicima. Sve je bilo u najboljem mogučem pakiranju, vrlo dobro zaštićeno, te na to stvarno nemam zamjeraka.

 

ODD : Klasika, podržava sve formate osim BlueRay-a, no prilično je glasan pri npr gledanju filmova ili snimanja, ali opet, nisam naišao na nijedan laptop koji ima tih optički uređaj pri takvim operacijama.

 

Baterija : Baterija ima kapacitet od 4400 mAh, 49 Wh. Meni osobno sad stoji zapakirana u original foliju, jer mi je laptop večinu dana ukljućen, ali sam testirao bateriju. Prosječno korištenje, pisanje mailova, slušanje glazbe na YouTube-u uz maksimalno osvjetljenje, neka 3 sata, dok se uz npr smanjeno osvjetljenje dobije od pola sata do sat vremena duže autonomije. U gamingu traje nekih sat i pol, što opet nije loše, ali tko već misli duže vrijeme biti na laptopu, bateriju van, a laptop na punjaču držite.

 

Dizajn i kvaliteta izrade : Laptop je izrađen od vrlo kvalitetnog materijala, a pokrov je mrežast, a to ga štiti od onih poznatih otisaka, prašine ili ogrebotina. Pri jačem pritiskanju na tipkovnici gotovo da i nema uvijanja i vrlo je ugodno raditi na njemu, a i laptop je vrlo ugodan oku, izgleda vrlo profinjeno.

 

Zaključak : MSI FX 600 je definitivno bio best buy laptop kad sam ga kupovao. Bio je ravno 4000 kn, + gratis torba. Akcija je bila u Svijetu medija. Sam laptop dolazi sa prilično dobrim paketom opreme, CD sadrži sve osnovne drivere + dodatne, u kutiji je prilično dobro zaštićen, a kvaliteta torbe je odlična. Laptop ima 2 godine garancije, dok baterija ima 1 godinu garancije. MSI ovaj model deklarira kao gaming laptop...OK, nije da nemože pokrenuti igre, ali ako želite gaming laptop, uzmite nešto sa malo jačom grafikom od ove, tipa nVidia GT 540M. Ja laptop večinu vremena koristim za gledanje filmova, pokoju igru, a večinu vremena sam na forumu i na netu, i služi me izvrsno. Što se same akustike tiće, laptop je jako tih, čak i u loadu nije preglasan.

 

 

 

Moja preporuka svakome tko želi kvalitetan laptop !{#}

 

Edit : Moj vjerni stari Canon Powershot me iznevjerio i pokvario se tako da slike trenutno nisu dostupne, ali radim na tome.... Evo, sa neta sam našao, ispričavam se na failu ali eto, mislio slikati Canonom a Canon dao svoje {#}

Laptop u zatvorenoj poziciji Laptop u zatvorenoj poziciji
Jack Daniels is the way to go !
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2011 13:11 (Blacky_RI).
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice