Wifi detekcija - povijest uređaja

poruka: 3
|
čitano: 1.393
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
neaktivan
offline
Wifi detekcija - povijest uređaja

 Pozdrav!

Molio bih ako bi mi netko mogao odgovoriti na slijedeće pitanje:

Postoji li mogućnost da u postavkama routera vidim tko je sve boravio u blizini iako se nije prijavljivao na moju kućnu mrežu i kako da to napravim?

Da pojasnim: nepoznata osoba ili više njih tijekom dužeg vremenskog razdoblja ponavljao/li su krivično djelo na moju štetu. 

Zahvaljujući ponavljajućem uzorku, nakon nekog vremena počeo sam voditi evidenciju djela sa točnim vremenom počinjenja. Video nadzor nije bio od pomoći, svjedoka nema, pa mi ova mogućnost možda pomogne u rješavanju problema.

Iz pravnih razloga ne mogu trenutno dijeliti više informacija jer je istraga u tijeku, a moguće podatke (ako ih uspijem prikupiti) proslijeđujem nadležnim institucijama.

Svaki savjet je dobrodošao. Unaprijed hvala!

 

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Wifi detekcija - povijest uređaja

-u svakom routeru uvjek vidiš sve spojene mrežne uređaje.. tako da možeš vidjeti, ali ako pitaš za npr logove tad ovisi o uređaju-softu i u pravilu ako koristiš operaterov ili 'običan' tad nemaš logove, brišu se, resetiraju i sl. ..

-dok kao osoba ekšli ne možeš ništa, tj osoba nema nikakvo pravno pravo npr pratiti, neovisno što je to tvoja oprema, vlasništvo .. i u pravilu ništa ne mora biti prihvaćeno kao dokaz, tj to bi trebala raditi službena osoba, policija ili operater.. sve ostalo može i ne mora biti prihvaćeno kao dokaz, valjano i sl. .. (jer i druga strana ima npr odvjetnika, koji će to osporiti a sud možda...).

-ono što možeš, trebaš ili 'moraš' (kao dio tvoje obveze, brinuti se o svom vlasništvu, ne dati npr wifi pass bilo kome..) je npr postaviti novi-adekvatan pass, mijenjati ga povremeno itd.. i time eliminiraš da jednom probijen pass netko koristi-iskoristi.. a tad se ne može ni spajati tj može ako ponovo pribavi novi, npr neki djelatnik telekoma koji to može ili hacker s dovoljno resursa iz jamesbonda tj tad je vjerojanto loš-slab pass..

.. ostaje ti odgovornost, no ne i neko pravo ili predviđen način kako i što možeš.. (ne možeš ništa ili vrlo malo..) :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
4 godine
neaktivan
offline
Re: Wifi detekcija - povijest uređaja

Hvala na iscrpnom odgovoru!

Praktički sam laik na tom području ali informacija da postoji mogućnost saznati određene podatke pomoći će mi. Savjetovan sam i obaviješten da svako saznanje ili informaciju koje može biti od koristi dostavim odgovornoj osobi. Možda će službenim putem na taj način moći ući u trag počinitelju. 

Još jednom hvala!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice