Titranje LCD-a Lenovo g500

poruka: 3
|
čitano: 1.027
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
offline
Titranje LCD-a Lenovo g500

Pozdrav svima,


Imam laptop, Lenovo G500, sa Intel Pentium 2020m CPU-om, koji ima Intel HD 2500, i AMD Radeon 8570m grafikom. Kada sam ga dobio, ekran je bio oštećen, pa sam naručio zamjenski preko ebaya. Umjesto LG-a, koji je u orginalu u laptopu, došao je AU Optronics B156XW02 (Dell 3XJDG). Instalirao sam Windowse 8.1 Pro i sve je radilo kao san. Nakon 2 tjedna korištenje javljaju se problemi. Kada je na bateriji ekran titra, ne kada je na bijeloj pozadini, ali kada je siva pozadina vidljive su linije koje se šire od dna ekrana prema vrhu. Nešto najsličnije sam vidio kod krivog osvježenja, recimo kada se umjesto 60Hz stavi 40. I uistinu ima Intel Power Saving technology koji radi upravo to, smanjuje sa 60hz na 40 ekran kad je na bateriji. Ali ja sam to isključio, a ekran i dalje titra. Samo kad je na bateriji! Da je čitavo vrijeme, pomislio bi da se radi o ekranu. Kada se deinstalira driver za intel hd grafiku više ne titra na bateriji, ali ne mogu smanjivati osvjetljenje ekrana preko hotkeya na tipkovnici, a ni ono u control panelu ne radi. Znači zapnem na maksimalnom brightnessu.


Ima li netko sličnih problema?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Titranje LCD-a Lenovo g500

lenovo je u tim serijama sve zbugirao... uobičajen problem je suprotan, kad pipneš brightnes tipku smanji se do 'crnog'.. i ne možeš vratiti. Tako da je stvar BIOS+drivera.. (neka greška oko skale, nekad 0-15, kasnije 0-255 gradiranja). + Dodatno komplicira intel s bezbrojnim driverima HD, vezano uz CPU (nije isto celeron-pent-i3-5..) pomnoženo s generacijom CPUa..

Probaj s novijim BIOSom, zatim nekoliko drivera.. i možda (ovisno koji win koristiš) oem-ov tool/soft za kontrolu, kao što je audio indikator/tipke jednako za svjetlinu i ostalo. Ovisno s kojom win.ver je došao laptop.. npr za win10 je možda nužno kroz upgrade da pokupi taj tools/soft (ako ga inače nema ili installer ne želi instalirati za drugu winver..).

Ne mora biti isti uzrok, jer se ponaša suprotno.. ipak, možda.

 

+ pošto je samo na bateriji problem, podesi u win, power bez štednje za ekran ili bez zatamnjivanja.., (to može biti i opcija u BIOSu. Sve od UEFIja je povezano).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2016 0:59 (ihush).
12 godina
neaktivan
offline
Titranje LCD-a Lenovo g500

Stari hvala na odgovoru! Kad sam prvi put postao nitko nije odgovorio jer je problem jako specifičan. Sve sam to probao, plus još par trikova koje sam imao u rukavu. Kako output regulira Intel HD grafika, sve što napravim ne radi bez njihovih drivera (smanjivanje brightnessa), a sa njihovim driverima jednostavno ekran titra. Morat ću izvaditi oba diska iz laptopa, instalirati Win 7 i vidjeti da li se ista stvar događa. Možda tamo neće raditi probleme. Moram probati. Jednu stvar koju sam zamijetio kod isprobavanja svih verzija drivera (a probao sam ih sve) je ta da se ekran bez intelovih drivera osvježava na 64Hz, a sa intelovim driverma je lockan na 60. Možda to radi probleme, ne znam. Ali novi LED LCD neću naručivati definitivno, a s obzirom na probleme, nadam se da je problem software-ske prirode.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice