Rsa-cryptoval virus se pojavio

poruka: 5
|
čitano: 2.176
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
offline
Rsa-cryptoval virus se pojavio

Godinama radim računarom i ništa posebno da se mi desi pri tome. tako je i bilo da kažem po malo i ponašanje do tog pitanja. Kad se desilo, da virus napadne bio sam šokiran. Desilo se da sam htio otvoriti excelov dokumanat kad office kaže, ne može otvoriti. Pokušavao sam još otvarati dokumenata a od toga ništa. Kad sam pokrenio ponovni zagon računara je izbacilo opozorenje, da ako želim otvoriti dokumenata treba da platim 500€ za ključ. Na Usb ključ sam stavio neke dokumente i slike, izključio mašinu. Na sevisu su mi javili, da ne može se ništa spasiti, jer je sve zaključano- šifrovano. Sad če da potpumo očiste diske i na novo urede sve za rad na računaru. Da prelazim na pitanje, sad se plašim da stavim usb u računar, da probam da otvorim koji dokumenat ili sliku, ako ni baš sve uništeno. Ko zna, da je i na usb-ju taj virus kojeg bi sa otvaranjem datoteke dokumenata,slike ponovo aktivirao virus. Ima li koga, da poznaje taj virus, jer se može sa čime očistiti barem usb ključ, kao, da li ima barem malo šanse da otvorim koji dokumenat. Imao sam sedmicu, koja ni htjela ni da pokrene obnovu na neko točko nazad. Najviše je propalo slik, koje nisam pokušao ni otvarat ali piše, da viru uništava i to. Molim za pomoč.

10 godina
protjeran
offline
Rsa-cryptoval virus se pojavio

 

Najvjerojatnije su ti sve slike i dokumenti zakljucani pa teško da bus do njih.  Ako hoces probati onda ih otvaraj pod linuxom a nikako pod windowsima.  Nakon toga u linuxu temeljito taj usb obriši i kreiraj novu particijsku tablicu pa onda i novu particiju gpartedom.

15 godina
neaktivan
offline
Rsa-cryptoval virus se pojavio

Pokušaj sa nekim od programa potražit stare obrisane datoteke,jer pretpostavljam da je virus trebao obrisat nekriptirane datoteke. Mozda ti se posreci,al inace je pucanj u prazno.

--------------------------------------------------------------------------------------------
8 godina
neaktivan
offline
Rsa-cryptoval virus se pojavio

Samo pitanje, a kako se taj virus aktivira na računaru i kako se može nekontrolirano preneti na USB ključ ?

13 godina
neaktivan
offline
Re: Rsa-cryptoval virus se pojavio
stručko kaže...

Samo pitanje, a kako se taj virus aktivira na računaru i kako se može nekontrolirano preneti na USB ključ ?

 Virusi se po DVD-ima,CD-ima i USB-ovima šire već desetljećima.

Jednostavno, kada ti netko ušteka DVD ili USB na zaraženo računalo virus prvo sebe zapiše na sam uređaj ili na neku datoteku unutar samog uređaja. Slijedeće što napravi je da modificira autorun datoteku na samom uređaju, tako da svako slijedeće računalo koje koristi taj podatkovni uređaj automatski pokrene i virus. Jedini način na koji se možeš boriti rotiv toga je da:
a)Daješ svoje USB stickove samo ljudima koji imaju dobro zaštićeno računalo

b)Disableaš autorun

b.1) Prije nego ideš išta radit sa medijem, poskeniraš ga sa antivirusom.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice