Kemičar u kući (#64): kiselina od mrava – u hrani

poruka: 2
|
čitano: 4.617
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kemičar u kući (#64): kiselina od mrava – u hrani".
8 godina
offline
Kemičar u kući (#64): kiselina od mrava – u hrani

Nije li za Maillardovu reakciju potrebna visoka temperatura, a ne 50°C?

Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
offline
Kemičar u kući (#64): kiselina od mrava – u hrani

Boje bi bilo reći da se Maillardova reakcija odvija na temperaturama višim od 50 oC. Točnu temperaturu nije moguće definirati, jer ovisi o mnogo faktora, prije svega o prirodi reaktanata i pH vrijednosti. Čisto teoretski, svaka se rakcija odvija pri svakoj temperaturi, samo ne jednakom brzinom. Za svakih 10 oC brzina se reakcije povećava 2-3 puta. 

 
5 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice