Je li dobro zabranjivati i e-cigarete?

poruka: 4
|
čitano: 2.358
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Je li dobro zabranjivati i e-cigarete?".
15 godina
offline
Je li dobro zabranjivati i e-cigarete?

Kao bivši pušač, i aktivni 'vejper' moram pohvaliti izuzetno objektivni članak.

 

Inače većina članaka koji se mogu naći na netu 'obojani' si i najmanju ruku navijački  u smjeru izjednačavanja opasnosti od pušenja i parenja, iako u stvarnosti nije ni blizu tako.

 
2 1 hvala 0
9 godina
offline
Je li dobro zabranjivati i e-cigarete?

BUGovci teme za isti clanak se dupliraju, jedna na starome webu i jedna na novome.

Battlenet - TheProdigy#2234
 
1 0 hvala 1
16 godina
offline
Je li dobro zabranjivati i e-cigarete?

Nakon 23 godine pušenja cigareta i bezbroj neuspjelih pokušaja prestanka, moram se naklonit elektricnoj cigareti. Sa lakocom sam se prebacio sa cigarete na elektricnu, neko vrijeme pario, a onda prestao i parit. Tako rec bez muka.

Danas NE pusim i NE parim i vise volim kad za susjednim stolom na nedjeljnoj kavi "mirisem" neku finu aromu elektricne cigarete, nego dim prave cigarete.

Ako bi oni koji o meni misle loše znali šta si ja mislim o njima,bi o meni mislili još lošije.... eeehhheem...
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Je li dobro zabranjivati i e-cigarete?

Vjerujem da je utjecaj e-cigareta na zdravlje pušaća i njegove okoline manji od otjecaja "klasičnih" cigareta no nisam siguran da je to bezazleno, jer osim nikotina koji je i umalim količinama jak otrov tekučina koja se koristi za e-cigarete sadrži razne, pretežno vještačke arome, stabilizatore i slične stvari koje pušać gotovo direktno unosi u svoj organizam i vjerojatno ispušta u okolinu. Koliko je to štetno trebao bi netko utvrditi. Zabrana klasičnih cigareta je uvedena jer je cijena liječenja korisnika i indirektnih pušača vjerojatno postala veća od poreza koje države ubiru na proizvode od duhana. I to je osnovni razlog zabrana uvedenih u posljednjih 20 tak godina. Vjerujem da se nešto slično sprema za zalsađena pića, gazirana ili negazirana, za koje tvrde da izazivaju ovisnost  i koja su zasigurno uzročnici gojaznosti što za posljedicu ima povečan broj oboljeli od diabetesa tipa 2 ili od raznih kardiovaskularnih poremećaj. Za zaslađena pića vjerovatno će biti uvedeni posebni porezi kao za alkohona pića pod izgovorom da su korisnici tih pića uzrok većem trošku sustava zdravstvene zaštite. Sebe smatram liberalom i mišljenja sam da svatko ima pravo raditi sa sobom što mu je volja no ako već živimo u društvu moramo paziti da svojim djelovanjem ili nedjelovanjem ne utičemo na život drugih odnosno da što manje utičemo drugih. Ja ni kavu ne pijem sa šećerom a zaslađena piča ne pijem više od 5 godina čak sam izbacio i miniralnu vodu, jedino čega se ne mogu riješiti je pivo, zapravo "bez alkoholno" pivo mi je nešto što ne odbijam. Sumarum: zabraniti ili ne. NE ali povečati poreze DA za sve što unismo u sebe a da je znanstveno dokazano da nam šteti zdravlju. To što rade u USA, po mom sudu, je kotnraproduktivno. Alkohol i cigarete možete kupiti samo uz predočenje validnog dokumenta kojim morate dokazati da ste stariji od 18/21 godinu, ovisno od države, a onda odete petkom van 70% ljudi oko vas se doslovno ubiju od alkohola, bez obzira na godine. Ni kod nas u najvećim vukojebinama nema tako alkoholiziranih ljudi. Treba svakom dozvoliti sve ali kroz poreze kanalizirati novac u liječenje jer zabrane nikad nisu učinkovite.

Voda tece a vrijeme prolazi ...
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice