Savjet kako ubrzati laptop

poruka: 5
|
čitano: 2.166
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
offline
Savjet kako ubrzati laptop

Riječ je o laptopu specifikacija: https://www.jeftinije.hr/Proizvod/10721798/racunalna-oprema/prijenosna-racunala/prijenosnici/lenovo-ideapad-330-intel-pentium-silver-n5000-27ghz-4gb-ram-1tb-hdd-radeon-rx530-156-hd-dos-81d100c

Problem je taj da je tokom godina korištenja laptop postao nevjerojatno usporen, na primjer chrome se otvori 20 sec nakon što sam pritisnuo shortcut. Razmišljao sam da ugradim SSD, u nadi da će to rještit problem. Molim savjet što da uradim da bude kud i kamo upotrebljiv. Laptop se uglavnom koristi za web browsing, word i excel, i gledanje filmova.

 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Savjet kako ubrzati laptop
Tiđo kaže...

Razmišljao sam da ugradim SSD, u nadi da će to rještit problem.

 

Do it - već po 200tinjak kuna imaš nove SSD-ove koji će vjerujem zadovoljiti tvoje potrebe.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.10.2021 6:35 (tuna-1).
15 godina
offline
Savjet kako ubrzati laptop

Slobodno uzmi ssd nes faliti a i ako koristis chrome razmisli uzeti jos jedan stick od 4 GB (naravno prvo provjeri dali imas slobodan slot za ugraditi) jer chrome cuca ramice... Samo jedno budi svjesan to nije rijesenje za duge staze jer sve vise i vise windows kao i ostale aplikacije i programe traze brze i bolje procesore pa tako i te programe za office i web tako da na tvom mistu vec pocimas razmisljati tj skuplati za novi laptop.... 

ulalalalla
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
offline
Re: Savjet kako ubrzati laptop

Koji RAM da uzmem, u slučaju da imam slot, a da budu kompatibilni, ne razumijem se baš u one oznake, ne znam šta ploča podržava. U slučaju da nemam slot, mogu li zamjeniti taj od 4 za novu pločicu od 8, i koju?

14 godina
offline
Re: Savjet kako ubrzati laptop
Tiđo kaže...

Koji RAM da uzmem, u slučaju da imam slot, a da budu kompatibilni, ne razumijem se baš u one oznake,  ne znam šta ploča podržava. U slučaju da nemam slot, mogu li zamjeniti taj od 4 za novu pločicu od 8, i koju?

 Koliko vidim na

ima samo jedan slot za RAM, tako da bi trebao zamjeniti. Evo npr na ovoj stranici imaš izbor za SODIM DDR4.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice