Mail - presretanje

poruka: 2
|
čitano: 1.578
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
offline
Mail - presretanje

Pozdrav

 

Zna li netko ovdje kako i na koji način se može zaštiti od presretavanja mail-a. danas u jednoj firmi imao sam slučaj da je treća osoba upala u komunikaciju gdje je na računu izvršila promjenu broja računa uplate i isti je kao takav prošao uredno (netko u Bugarskoj je bogatiji za 11000€). Na koji način uopće može presresti mail (u putu) i promijeniti sadržaj bez da i jedna strana sazna? Za one koji istražuju znajte da prvo ide mail sve regularno, zatim se dobije novi mail sa nekim novim podatcima o broju računa za uplatu, IBAN i SWIFT kodom, moj savjet obavezno odsad ovakve slučajeve provjeravat i telefonm jel istina ili ne.

 

Hvala na svakom odgovoru

 

 

LOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Mail - presretanje
memo_nn kaže...

..IBAN i SWIFT kodom, moj savjet obavezno odsad ovakve slučajeve provjeravat i telefonm jel istina ili ne.

..

 

 

-mail je nesiguran, ne možeš ništa.. (obično i nije neki highteč način nego neki insider..).

-fax je još uvijek jedan od načina.. (jer je konkretna tel. linija, mora biti neko odredište za koje postoji telekom operater.. mail nije ništa od toga, štoviše ozbiljne firme ne prihvaćaju mail npr gmail za službene kontakt podatke npr MS) + iban calculator itd.

-inače je problem s javno dostupnim podacima.. zbog toga se nikome ne daje npr MEMO-formular firme (mada ga nije problem fejkat-potoshopirat..), kad netko ima te podatke OIB i sl.. može svašta, izdati u tovoje ime neku nardužbu npr za kupnju bunde i dobit ćeš uredan račun trgovca.

-zato su razni manageri dobili otkaz, naravno da se ni jedan račun ne plaća bez provjere (mail nije provjera), kod nas je to skoro nepostojeći problem (jer nitko ne plaća nikome :) ..) dok je to vani, 'normalno', dobiješ račun, platiš.. (prije pola godine par takvih 'skandala' u USA..). To je problem velikih firmi-korporacija gdje neki odjel ne zna ništa o ostatku poslovanja firme.

- kao za sve ostalo, moraš tražiti povrat (firma), jer svaka prevara je prevara, no problem je samo dokazati je. Dokaz za plaćanje je račun.. banke sve znaju, sve mogu, a normalno da se prave grbave, jer .. nije njihova greška. Za primjer, da je stvarno greška i da si uplatio nekoj normalnoj firmi, dobio bi povrat od te firme ili barem poziv, jer ni jedna normalna firma ne može naplatiti ništa bez računa, svaki neopravdani cent na računu firme bi ih mogao koštati ogomnih kazni .. po tome znaš da je prevara i bez nekog drugog dokaza.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice