AIR GRID HP " pomoc

poruka: 33
|
čitano: 15.705
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
offline
AIR GRID HP -pristup uredaju pomoc

kupio sam gridicu ubiqiti i na početku konfigurirao sve kako treba ali nakon par ulaska u air os poceli su problemi.

kao prvo trenutno stanje je da imam konekciju na hot spot, wireless mode je station, network mode je bridge, mislim da su ostale postavke u redu, antena prima i salje podatke ja ne mogu pristupiti internetu konfiguracija LAN je uradena sto puta.

polomio sam reset limice u anteni jer nisam spojio antenu na adapter vec samo LAN na LAN pa ne mogu uciniti mehanicki reset na anteni, skinuo sam discovery i sada antena piz.i, discavery mi nekad daje adresu 10.228.68.5, a ponekad pravu 192.168.1.20 ali u pravilu rijetko mogu uci u aIR OS, kada mi WEB UI na discaveryu da pristup na pregledniku mi se pojavljuje "there is a problem whit this site security certificate" i zacrvenjeno je, u AIR OS mogu biti par klikova i onda get out, uglavno zajebancija s tom antenom

ponavljam imam vezu sa HOT SPOTOM O,6 km,signal level -85 nose level -96 max signal -82, upaljene su 4 diode na anteni, velim pristup internetu imao sam odmah kada sam kupio i namontirao antenu firmware je update, antenaa salje i prima podatke kada usmjerim antenu na HOT SPOT, ponavljam ne,nemam pristup internetu, a antena sljaka, imam jebe..i windows 7 na hrvatskom kojeg se mislim rjesiti , mislim da je problem u racunalu, takoder ne dozvoljava mi da skinem air control, molim lumene za pomoc, takoder imam vezu sa vip carnet modemom ali mislim da to nema veze spajam se sa sticom , mrezni preglednik je ovaran 1000 puta

 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: AIR GRID HP -pristup uredaju pomoc

Također sam koristio taj uređaj i nikad takvih problema nisam imao. To što ti internet preglednik kaže da je invalidan ssl certifikat ne predstavlja problem. Navedeni Ubiquitijev certifikat nije u, nazovimo to, javnoj bazi ssl certifikata(nije ni potrebno), pa preglednici ne znaju za njega. Zato preglednik pokaže upozorenje. Slobodno ignoriraj upozorenje i prihvati/sačuvaj taj certifikat.

 

Ovako. Kupi ovaj poe mrežni adapter. Preko njega možeš izvesti mehanički reset. I sada slijedi upute. {#} Spoji uređaj sa adapterom i sa kompjuterom kako spada. Uređaj MORA UVIJEK biti spojen na adapter(u odgovarajući utor), jer mu je to napajanje.

 

Inače, ove vrijednosti signala nisu baš nešto. Jačina signala od -50 do -70 dBm je poželjna. Od -70 do -80 dBm je ok. Preko -80 dBm je već problem. Računaj da je ovakav tip komunikacije dvosmjeran. Mora te i taj hotspot vidjet. Ako tvoja "antena" ne gleda direktno u hotspot antenu, onda te vjerojatno vidi još slabije nego ti nju, što sve utječe na komunikaciju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 0:47 (D1001).
10 godina
neaktivan
offline
Re: AIR GRID HP -pristup uredaju pomoc

gledaj , kao prvo taj POE adapter sam dobio kada sam kupio antenu i naravno da antena funkcionira, pa kako bih se inače spojio,ponavljam imam vezu sa HOT SPOTom preko neke firme koja ga vuče na svoj router, dakle ja se spajam na neki router u kancelariji koja je udaljena o,6km ,imao sam internet, postavio sam vezu, dakle surfao sam sa pingom 15 i brzinom 0,5 download, cak je vrtilo dobro you tube.

kako da radim reset pomocu poe adaptera , pa milion puta sam uredaj iskljucio iz struje, taj POE adapter ako je to taj dolazi u kompletu s antenom a reset se radi da se iskljuci iz struje uredaj?

veza u air os je namjestena i antena sljaka prima i salje podatke a ja jednostavno ne mogu na internet, kada je antena usmjerena na router na koji se spajam dobivam u discoveryu adresu 10.228.68.5, kada pomaknem antenu da ne prima hot spot dobivam adresu  u discaveryu od uredaja koju bi i trebao dobiti 192.168.1.20,naravno da ignoriram securuty certfikt ali on ne ignorira mene pa ne mogu dugo biti u air os,izbacuje me van, ponavljam ako je taj poe adapter onaj koji se dobiva s antenom reset je iskljucivanjem napravljen stotinu puta i naravno nista nije resetirano..eto toliko hvala na odgovoru ali  , bit je u tome da antena radi a ja ne mogu na internet veza je uspostavljena selektirao sam AP

14 godina
neaktivan
offline
Re: AIR GRID HP -pristup uredaju pomoc

Prvo. Ako na tvojem POE adapteru signalna lampica svjetli plavo, onda imaš isti. Ako svjetli zeleno, onda nemaš. Zato ti treba POE adapter koji sam stavio. Pogledaj ove specifikacije sa fotografijom. Vdjet ćeš da taj POE adapter sa strane ima mali utor za remote reset Ubiquiti uređaja na kojem piše RST. Citat sa službene stranice: "The POE-24 features earth grounding/ESD protection, power LED, and remote reset capability." Stvar funkcionira jer ga i ja imam. Ne bih ti ga inače savjetovao. Taj reset vraća AirOS na tvorničke(defaultne) postavke. Isključivanje uređaja iz struje(ili rebootanje) i vraćanje uređaja na tvorničke postavke(resetiranje) su 2 različita pojma kod Ubiquiti uređaja. Ljudi, čitajte upute! AirOS UserGuide, str. 57, "Miscellaneous" i str. 58, "Reboot Device", "Reset to Factory Defaults".

 

Nešto krivo radiš, jer mene nikad nije izbacio zbog certifikata. Ako je to zbog nekog razloga problem, idi u AirOS->Services i isključi "Secure Connection(HTTPS)".

Također provjeri je li ti AirMAX isključen.

 

Vratiš li ove postavke opet na default, nakon što izađeš iz AirOS-a? Znači, treba biti "Obtain an IP address automatically" i "Obtain DNS server address automatically".

 

Jesi li pokušao sa stavljenjem uređaja u Station Router mode? Klikni ovdje i potraži "Connecting to a Remote AP in Router Mode". Ukoliko bude problema, sljedeći put pod "Network-> Management Network Settings-> Management IP Address" ostavi "Static".

Probaj se sjetiti što si točno promijenio još dok si imao pristup internetu. Stavi print screen AirOS Main tab-a i Network Connection details.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 13:02 (D1001).
10 godina
neaktivan
offline
AIR GRID HP " pomoc
AirGrid M2 HP
Network Mode: Router
Wireless Mode: Station WDS
airView Status:SSID: HotSpot
Security: none
Version: v5.5.6
Uptime: 00:13:35
Date: 2013-05-28 18:08:29
Channel/Frequency: 6 / 2437 MHz
Channel Width: 20 MHz
Distance: 0.3 miles (0.5 km)
TX/RX Chains: 1X1
Antenna: 17x24 - 20 dBi
WLAN0 MAC00:27:22:E6:9B:96
LAN0 MAC00:27:22:E7:9B:96
LAN0100Mbps-Full


AP MAC: 5A:98:35:A1:92:94
Signal Strength:

-83 dBm
Chain 0 / Chain 1:-84 / dBm Connections:1Noise Floor: -96 dBm
Transmit CCQ: 88.4 %
TX/RX Rate: 58.5 Mbps / 19.5 Mbps
airMAX: -
airMAX Priority:HighairMAX Quality:

0 % airMAX Capacity:

0 % airSelect: Hop Interval:
 
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
AIR GRID HP " pomoc
tako izgleda veza pomocu koje ja ne mogu na internet, nisam stavio bridge nego router, skinuo sa wirellless extreme varazdin kako se tamo spajaju korisnici ubiquitija
 
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
AIR GRID HP " pomoc
i naravno postavljeno je da automatski dodaje adresu provjereno najmanje 1000 puta
 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: AIR GRID HP " pomoc

Isključi WDS u Wireless tab-u, sačuvaj promjene, pa rebootaj/restartaj uređaj. AirMAX isto mora biti isključen. Ako taj hotspot koristi neku vrstu enkripcije, saznaj koje podatke moraš upisati u Wireless->Wireless Security. Signal je slab, ali ako je stabilan, može proći. Extremewifi Varaždin koristi postavke prilagođene za spajanje na njihove pristupne točke. Zato se ne preporuča sve copypejstati.

Nakon izlaska iz AirOS-a vrati ove postavke na default.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 20:25 (D1001).
10 godina
neaktivan
offline
AIR GRID HP " pomoc

thanks, ali nema enkripcije , inace usao sam u air os pomocu air controla gdje sam se s tim postavkama pokusao spojiti javlja mi: SERVER HOST invlid client connection or unreacheable adress or port

 
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
AIR GRID HP " pomoc

e stari hvala ti nakon zajebancije otprilike sedam dana poslije posla vratio sam se na pocetak kada sam instalirao antenu za sat, evo sada sam iskljucio  WDS resetirao u air os i prakticki ostavio sve "tvornicki namjesteno osim selekcije AP i definiranja antene i sljaka, ping 17, download 0,5 vrti you tube.

korist od maltretiranja jest da sam bar malo shvatio da postoji još i air control pomocu kojeg se moze uci u air os, stari thanks, puno hvala, dankeschen...

 
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
AIR GRID HP " pomoc

Pozdrav,

kupih ovu AirGrid M2 HP 20dbi antenu jer se želim preko laptopa spojiti na bilokoji hotspot u zagrebu međutim trebam pomoc oko korištenja AirOS-a jer ne znam kako spojiti AirGrid M2 HP antenu sa laptopom mislim softverski...naravno LAN kablo mi je spojeno jedno u PoE adapter pa u antenu a drugo, kraće, iz laptopa u PoE adapter, dakle hardverski je ok... međutim ne kužim ovaj AirOS...kako pristupiti na airgrid antenu preko laptopa? Sa Ubiquity stranice skinem posljednji AirOS firmware (5.5.8 je zadnji) međutim to je .bin file pa mi nije jasno kako se s tim radi. I ima video tutorijal ovaj

ali kod mene je problem što mi u comand prompt-u nakon pinging-a kaže Ping statistics for 192.168.1.20:

Packets: Sent=4, Received=0, Lost=4 <100% loss> (umjesto 0% kao što je na tutorijalu). .Da li je dobra ova IP adresa i treba li biti kao u ovom tutorijalu? Šta da radim? Jedino u desnom donjem uglu display-a imam onu ikonicu za net sa žutim trokutom a kad kliknem na Network and Sharing Center prikaže mi Unidentified network..

Zna li neko šta mi je za činiti??

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: AIR GRID HP " pomoc

mozda da si dodas ip adresu iz tog subneta i spojis preko browsera?

 

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.4.2014 18:16 (Ante).
10 godina
neaktivan
offline
AIR GRID HP " pomoc

Oprosti, neznalica sam :(

Možeš objasniti kako da si dodam tu IP adresu?

Hvala mnogo

 

Zanemari...nađoh u win7 forumu kako se mijenja IP adresa u Static IP... Hvala što si me uputio na to :)

 

Ali sad imam problem taj da mi je IP adresa u cmd-u drukčija od one iz tutorijala recimo u tutorijalu mi je 192.168.1.20 (pa onda pominje neku 192.168.1 i veli da promjenim...zbunjujuće mi je to)

Ipak trebam pomoć... :((

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.4.2014 21:27 (Cipiripi5).
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: AIR GRID HP " pomoc

promjenis svoju ip u

192.168.1.100

255.255.255.0 - subnet mask 

sve ostalo prazno jer ti ne treba trenutno, dakle popunis prva dva redka

https://www.youtube.com/watch?v=F89Mb_u5UEQ

 

u browser samo lupis http://192.168.1.20 

username ubnt

password ubnt

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.4.2014 21:51 (Ante).
10 godina
neaktivan
offline
AIR GRID HP " pomoc

Ma znaš, strah me mijenjati IP adresu jer se trenutno na net konektujem sa moba Samsunga koji ima android (pa preko USB tethering-a i naravno usb kabla koje je uštekano u mob i u laptop idem na net) pa kontam da ne pokvarim šta na samsungovom adapteru....a i imam drugu IP u smislu da mi nije 192.168.1 (nego 192.168.42) eto zato me strah...Znaš li smijem li mijenjati IP od samsungovog adapter za ovu priliku?

 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: AIR GRID HP " pomoc

Nakon što konfiguriraš AirOS, vratiš IP postavke na stare. Kasnije, kad sa AirOS-om budeš na ti, tada ćeš uskladiti IP adresu AirOS-a (Management IP Address) sa ostatkom tvoje mreže, pa nećeš više morati mijenjati IP postavke.

Setting a Static IP to Connect to Ubiquiti Devices - Windows -> www.youtube.com/watch?v=0qTijaULpiI
How to Upgrade Firmware on M Series Devices -> www.youtube.com/watch?v=9jTMusPO1uo

Svakako pogledaj cijeli Ubiquiti Youtube kanal. Sadrži dosta korisnih video tutorijala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.4.2014 22:32 (D1001).
10 godina
neaktivan
offline
AIR GRID HP " pomoc

Evo promjenih static IP, međutim kad otvorim browser (probam i sa Operom i sa FF i sa IE) kaže mi : Could not connect to remote server. Check that the address is spelled correctly, or try searching for the site.

ili kaže The connection has timed out. The server at 192.168.1.20 is taking too long to respond.

 

 U svakom slučaju ne da mi pristupiti AirOS-u kao ovom liku na videu što si stavio. A identično uradim sve kao i on. Probam i sa drugim IP adresama (ne samo ova 192.168.1.21 koju je on stavio ali ne ide...uvijek isti odgovor od browsera dobijem)

Šta sad? (oprema mi je sva spojena, gori i zeleno svjetalce na adapteru i na anteni imaju zelena svjetla upaljena...sve je uključeno ali niš...)

Sad stvarno ne znam šta da radim....tražim po forumima ali zasad bezuspješno....

 

PS: evo još malo update-a (ova IP adresa 192.168.1.21 je identična kao i na videu odozgo, ovaj za setting static IP...)

 

nakon što utipkam ping 192.168.1.20 u cmd, dobijem ovaj odgovor:
Pinging 192.168.1.20 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.1.21: Destination host unreachable.
Request timed out.
Reply from 192.168.1.21: Destination host unreachable.
Reply from 192.168.1.21: Destination host unreachable.

Ping statistics for 192.168.1.20:
Packets: Sent=4, Received=3, Lost=1 <25% loss>

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.4.2014 13:13 (Cipiripi5).
 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: AIR GRID HP " pomoc

Nešto krivo radiš. Provjeri jesi li sve dobro spojila.

lan(ethernet) priključak na laptopu <-> mrežni kabel <-> poe adapter <-> mrežni kabel <-> AirGrid HP

Na POE adapteru ti sitno piše koji kabel ide u koji priključak na adapteru. Također, privremeno isključi(dizejblaj) ostale konekcije u Network Connections i ODSPOJI smartfon od laptopa. Samo mrežni kabel neka bude spojen u laptop. Zatim restartaj laptopa i pokušaj ponovno.

Inače ne bi smio raditi probleme, ali ako imaš instaliran firewall, isto ga privremeno isključi.

10 godina
neaktivan
offline
AIR GRID HP " pomoc

Svaka cast. nisam znala da trebam odspojiti i smartphone(btw hvala Bogu na androidu).upala sam u AirOS ali sad imam novi problem...onaj prvi tab(onaj koji je prije main taba) mi prikaze Launch airview a u user guide od AirOS mi kaze da kliknem na to i kad kliknem prvo mi se pojavi da ne moze prikazati pop-up zbog adblock plus pop-up addon-a pa prvo dozvolim sve pop-ups od airOS IP adrese i opet kliknem na airview i onda mi otvori prozorcic kao u user guide-u s iznimkom da kod mene u gornjem lijevom uglu prozorcica pise: this plugin has security vulnerabilities. Activate Java Deployment Toolkit. ispod toga pise AirView spectral analysis

onaj warning da ce se sve wireless konekcije terminate i opcija Do NOT warn me about this in future. ispod toga pise launch airview

treba li sto napraviti vezano za ovaj java DT,da kliknem na activate ili?

 
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
AIR GRID HP " pomoc

sa FireFox-om nije islo...al sa IE moze se kliknuti na launch airview i onda ispadne prozorcic identican onom u user guide-u od airOS-a.

ali naravno ima problem...nakon 3sec prozorcic crash. kliknem opet i kliknem u roku te 3sec na link za download Java Network Launch Protocol file i nastimam da se otvara sa javaws (java web start) i pokrenem file i ispadne security warning:

 

name: com.ubnt.app.AirViewer

publisher:  Ubiquity Networks, Inc.

location: http://192.168.1.20:80

Running this app may be security risk

 

Risk: this app will run with unrestricted access which may put your comp and personal info at risk. The info provided is unreliable or unknown so it is recommended not to run this app unless you are familiar with its source.

The certificate used to identify this app has expired.

This app will be blocked in a future Java security update because the JAR file manifest does not contain the Permissions attribute. Please contact the Publisher for more info.

 

Select the box below, then click Run to start the app

ima kvacica i poslije nje pise: I accept the risk and want to run this app. i ima polje Run...

znate li smijem li ipak pokrenuti ovu app uprkos ovakvom upozorenju?

hvala unaprijed

 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: AIR GRID HP " pomoc

Uh, kamo si ti to odmah otišla? :-D To je program za analizu 2.4 GHz spektra, te ti trenutno ne treba. Znači, ukoliko je kvaliteta linka slaba, sa airViewom provjeriš ima li možda interferencija. Ili kada postavljaš AP, sa airViewom provjeriš koji je kanal najviše čist. Ili provjeriš kolika je snaga neke wifi točke.
Slobodno ga smiješ pokrenuti. Ako nešto bude zezalo, to te zeza Java u kojoj ćeš onda morati podesiti određene postavke.

 

Ono što ti tražiš nalazi se u Wireless tabu. Nađeš gdje piše SSID i klikneš na Select. AirOS će zatim potražiti wifi mreže u tvojem okruženju.

10 godina
neaktivan
offline
AIR GRID HP " pomoc

ma user guide AirOS-a je prvo opisao taj tab (ne napominjuci da ne treba to prvo stimati)

dakle taj airview cu pokrenuti tek nakon sto ustimam wireless tab i povezem se sa hotspotom?

zasad cu ipak kliknuti cancel...

 

 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: AIR GRID HP " pomoc

Ne. AirView ćeš pokrenuti tek kada budeš htjela učiniti nešto od onog što sam već naveo. {#} Taj program nije potrebno podešavati. To je samo program za analizu spektra i ništa drugo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.4.2014 21:52 (D1001).
10 godina
neaktivan
offline
AIR GRID HP " pomoc

Ok.

vidjela sam pod temom podesavanje nanostation 2 da si napisao postavke za spojiti se na hotspot.

stavila sam isto sve i ako sam dobro skontala nakon tog podesavanja treba svoj adapter vratiti na pocetne postavke (obtain auto ip and dns)

ali nije mi se spojio s hotspotom iako sam taj hotspot selektirala pod wireless tab-om.

znas li mozda u cemu grijesim ( i jesi siguran da treba auto IP aliasing iskljuciti,po defaultu je ukljuceno a i u user guide-u pisu da moze biti korisno)

ajde pliz napisi ako znas sta treba jos podesiti...vec danima se mucim :'(

i hvala ti mnogo :)

 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: AIR GRID HP " pomoc

Auto IP Aliasing nema veze sa spajanjem na hotspot, već sa nečim drugim.
Da, nakon podešavanja, u Network Connections vratiš adapter na prethodne postavke.

Sa ovako malo informacije koje si stavila, ne mogu ti baš pomoći. To da se ne možeš spojiti može značiti puno stvari. Možda je signal slab, možda interferencije, možda je wifi mreža na koju se želiš spojiti zaključana, možda si nešto krivo podesila,...

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.4.2014 1:42 (D1001).
10 godina
neaktivan
offline
AIR GRID HP " pomoc

a koje sve info trebas?

imam ja vise mreza,ne moram se povezati na hotspot samo ne znam jos kako vidjeti na koju od tih mreza je najbolje spojiti se...

 

uhh i jel moram, prije ovih odabira mreze, napraviti update na zadnji firmwareAirOS? 

 

evo info (nakon povezivanja na hotspot s autobusnog kolodvora mada s ovolikom udaljenosti prije bih rekla da je ovo hotspot iz centra jer je meni kolodvor udaljen nekih 500m) sa main tab-a:

device name: UBNT

network mode: Bridge

wireless mode: Station

SSID: Grad Zagreb

security: none

version: v5.3.5.

uptime: 4days 10:17:05

date: 2011-12-24 07:04:55

channel/frequency: stalno se mijenja 

channel width: Auto 20/40 MHz

ACK/Distance: 44 / 1.6 miles (2,6km)

TX/RX chains: 1X1

antenna: 17x24

imaju jos i wlan mac i lan mac i lan kod kojeg pise 100Mbps-full

ispod ovoga mogu kliknuti na throughput, AP information,ARP Table, bridge table, routes, log.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.4.2014 9:18 (Cipiripi5).
 
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
AIR GRID HP " pomoc

nasla sam i hotspot greengolda :)))

povezana sam jer mi na main tabu pokazuje i signal strength koji je slab prema onim tvojim karakteristikama i seta izmedju 89 i 94 dBm,noise floor je 96dBm,TX/RX Rate je 6.5 mbps. ovo pisem za greengold a na grad zagreb se vjerojatno zbog puno toga nisam mogla povezati...

e sad kako poboljsati signal strength jer povremeno pise not associated?

 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: AIR GRID HP " pomoc

Uvijek je preporučeno nadograditi firmware, jer su sa svakom nadogradnjom ispravljeni neki propusti(bugovi) i uvedene nove mogućnosti. Prema ovim tvojim informacijama signal od te točke koju loviš je JAKO slab. Vjerojatno zato veza puca.

Link možeš poboljšati tako da:
1) Montiraš AirGrid negdje gdje je bolja optička vidljivost.
2) Pojačaš izlaznu snagu AirGrida. Odeš u Advanced tab, staviš kvačicu na "Installer EIRP Control". Sačuvaš promjene. Zatim odeš u Wireless tab i makneš kvačicu sa "Auto Adjust to EIRP Limit". Sačuvaš promjene. Sada možeš složiti vrijednosti u "Output Power". Nalazi se isto u Wireless tabu. Preporučam da postupno povećavaš jačinu signala i to samo onoliko koliko ti treba, jer se sa povećavanjem izlazne snage povećava i šum.


3) Wireless tab

3.1 WDS (Transparent Bridge Mode) = isključeno

3.2 Country Code = Croatia. Obavezno složi. Jer, ako naprimjer staviš USA, onda nećeš vidjeti sve dostupne 2.4 GHz kanale(1-13).

3.3 Channel Width = 20 MHz

3.4 Channel Shifting = isključeno

3.5 Data Rate Module = Alternative. Ova opcija će postati dostupna tek kada nadogradiš firmware.

3.6 Max TX Rate, Mbps = MCS1. Kvačicu ostavi na "Automatic".

 

4) Promijeni polarizaciju antene. Npr. možda točka koju loviš emitira u horizontalnoj polarizaciji, a ti si AirGrida složila u vertikalnu polarizaciju. Ili obrnuto. U uputama koje si dobila sa uređajem (Quick Start Guide) je više objašnjeno.

 

Također provjeri u onom prvom tabu(prije Main taba) jeli AirMAX ISKLJUČEN.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.4.2014 11:45 (D1001).
10 godina
neaktivan
offline
AIR GRID HP " pomoc

Uspjela sam sve naštimati kako si rekao. Radi net super, samo ako možeš malo pojasniti taj šum...Je li to bitno za protok podataka? Taj šum je kako-kad..nekad je -85dBm a nekad -96 i uglavnom je tako -96 bez obzira da li stavim output power na 20 ili 23 dBm a signal strength mi je slabiji ako pojačam output power ali je protok podataka bolji. Trenutno mi je signal strength preko noći oko -75dBm a preko dana skakuće između -79 i -88, ali je uglavnom na nekih -82dBm i otvara mi sve stranice samo malo pričekam dok load-a. Vidjela sam da sam stavila drugu državu pod Country Code pa sam mislila da se to ne može vratiti ali može baš tako kako si napisao na advanced tab za taj EIRP. Hvala još jednom :)

Iskren pozdrav.

PS: zaboravih napisati RX/TX rate se mijenja, noću je jači protok nekih 500kbps ali skoči i na 900kbps a preko dana je na nekih 50-200 kbps međutim zna pasti i na 10-tak kbps pa onda opet skoči, a speedtest mi pokazuje brzinu 0,52 (download) i 0,59 (upload).

PS2: još nisam napravila upgrade, nešto me strah da sve ne pokvarim (jer se to meni često desi) :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 3:41 (Cipiripi5).
 
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
Re: AIR GRID HP " pomoc

Wireless Mode: tu treba pistati(BRIDGE)tako je kod mene

 

Ali imam ja problem u opcijama sam oznacio  DHCP  internet radi preko  Susedovog  WiFi ali nemogu sad uci u opcije antene 192.168.1.20

perina
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2015 15:00 (Pero47).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice