Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 36.732
|
čitano: 13.104.972
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
offline
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
PPJ kaže...

Vjerojatno ste već negdje pisali o tome ali ne mogu sada pronaći podatak. Trebam savjet oko laptopa za grafički dizajn, i baš neznam od kuda krenut tražiti, ni koji procesor, grafička a trebam dobar laptop... može savjet. Cjenovno od 5.000 - 8.000 kuna, ako znate da ima negdje neka akcija još bolje :)

 

hvala puno

Ajmo rec da ti je pozeljniji veci ekran. Onda bih ti predlozio Acer, samo pazi jer ce bit grabanje za taj model jednom kad stigne. Taj ti je prvi 17.3" laptop u Hrvatskoj za normalnu cijenu sa IPS ekranom, iako je meni to jos uvijek cudno. IPS mislim da je itekako pozeljan za tebe da nema nikakvih razljevanja boja i sl. tipicno za TN matrice. Kao 15.6" bih predlozio ovog Asusa (jeftinijih modela trenutno nema).

 

To sto predlazem je sam vrh ponude laptopa kod nas. Predlozio sam ih prvenstveno radi IPS matrice, a neceg jeftinijeg sa IPS bas i nema, tj. ima za oko 6000-6500kn, ali tu je hardver masivno slabiji pa bas nema nekog smisla za tvoju namjenu.

13 godina
neaktivan
offline
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Laptop oko 3k do 3.5k kuna.

Bez winsa i bez posebne graficke (znaci intelova integrirana dovoljna) ili eventualno ako ima neka povoljna amdova kombinacija sa dobrim procesorom cija integrirana lijepo suraduje sa neintegriranom. To bi trebalo spustiti cijenu.

Jako mi se svidaju oni SSHDovi pa ako ima to bi bilo lijepo, a ako nema nije bitno niti presudno. :D

Naravno barem 4gb rama, al neznam jel postoje sa manje xD

Nemora bit lagan ali podnosljiv za nosit na faks po potrebi, znaci 17.3" otpadaju, a i 15.4" mislim da mi je dovoljno. Znam da svi 15.4" imaju bljutave reze i da su oni sa nekim boljim rezama skuplji. Tako da reza kakva je je. 

Takoder vazno da je laptop kvalitetan da pozivi malo dulje, tako da one tipa fujitsu ili neke koji su poznati po kvarljivosti ne hvala.

Sad kolko U procesori daju duzu autonomiju od M procesora? I kolko je i5 4200M bolji od brata i3 M/U (4th gen)

 

Sad ja sam naso ovo(mogu ga dobit po toj cijeni) s obzirom na cijenu mislim da je dobra ponuda.

http://www.lost.hr/hr/izdvajamo/item/27833-toshiba-satellite-c55-a-1m7-15-6-led-hd-intel-core-i5-4200m-4gb-ddr3-500gb-s-ata-dvd-rw-dl-intel-hd-graphics-lan-802-11b-g-n-bluetooth-webcam-hdmi-no-os

 

Misljenje? Imate nesto bolje? Znaci do 3.5k kn.

 

EDIT: I da ako nadete nesto bolje na njihovoj stranici svakako preporucite ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2014 13:57 (Bazinga).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Ponuda te toshibe je brutalna, na nabava.net je prva 400-500kn skuplja. Problem je u izradi za koju kolega Darky kaze da nije za preporuku, a on je ovdje iskusniji u preporukama nego ja.

 

i5-4200M je cca. 20% bolji od i5-4200U. Ako gledas 2 laptopa sa istim baterijama i5-4200U 2,3 produljuje trajanje baterije u radu. Zasto, jer ima 2,3 smanjenu potrosnju (15W vs 37W TDP)

i3-4000M je cca. 20% bolji od i3-4030U. Ista stvar sto se tice produljenja baterije.

Na high performansu i3-4000M i i5-4200U/4210U su prakticki jednaki u performansama.

Razlika u postotcima moze biti manja/veca zavisno o programima, hladjenju laptopa, mode-u u kojem se radi na laptopu (mislim na powersaver/balanced/high performans).

 

Namjenu nisi spomenuo, a ona najvise igra ulogu.

 

S obzirom da je pozeljan SSHD i ipak nekakav provjereno kvalitetan laptop preporucio bih Lenovo g510 (jos malo trazi, mozda naidjes na jeftiniju cijenu, mozes uocit da dobis i windowse usput, a to nekad moze biti i lose jer bi se moglo raditi o izlozbenom primjerku pa ti je onda pametno testirati je li stogot istrosena baterija kao sto je to kolega napravio sa svojim acerom - citaj 2. post sa ove stranice teme)

Jos jedan kvalitetan laptop i to jos nesto kvalitetniji (ima aluminijski finish, matt ekran, sprijeda tanji za cenat, mrvu laksi) od tog Lenovo, ali bez SSHD i sa 500gb harda je Probook 450 g1 (poklon torba..)

 

Ak oces stedljivi proc, onda ovako nesto: HP 350 G1 (nije probook serija, znaci manje je kvalitetan), ovak Asus

Sa stedljivim procesorom puno isplativiji dodje laptop sa i3-4030U, i on je skroz dobar za uobicajenu namjenu, surfanje pa i koji zahtjevniji program. Evo lista Moji favoriti su Lenovo g50-70 i Acer E5.

 

Kaj se reze tice i ako zelis nesto kvalitetniji i veci ekran (laptop od 3g je prosjecno tezak za 17.3") preporucio bi da se protegnes na ovog Acera (obrati pozornost na akciju u ekupi.hr)

Sa FHD i 15.6" imas bijelog Lenovo z50 (bilo ga je u m-computers i centro.hr blize 3500-3600kn - klik)

 

 

 

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2014 14:13 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
offline
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Da znao sam da sam nes zaboravio :D

Namjena je uglavnom za faks, surfanje, malo developanja, eventualno za FIFU odigrat, ali grafika je nebitna, imam stolno racunalo na kojem se mogu igrat (i5, HD6870, 8gb ram).

Windowsi mi netrebaju jer ih imam besplatne preko dreamsparka.

Gledo sam probook na lostu sa ovim i5 je 3619kn sa radeonom Hd8750M sa 750gb diskom. Al to mi je vec dosta para. Kolko se isplati to uzet umjesto toshibe?

 

http://www.lost.hr/hr/izdvajamo/item/28928-hp-probook-450-g1-15-6-led-hd-intel-core-i5-4200m-4gb-ddr3-750gb-s-ata-dvd-rw-dl-amd-radeon-hd-8750m-g-lan-802-11b-g-n-bluetooth-webcam-hd-hdmi-freedos

 

Stvar je u tome sto mislim da mi netreba odvojena grafa.

Ako nades nesto jos bolje na njihovim stranicama preporuci :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2014 14:56 (Bazinga).
11 godina
offline
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

toshiba C serije ti je igračka nasprem probook-a 450 g1 u kvaliteti izrade.

9 godina
neaktivan
offline
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Nadam se da je tema aktivna i da će mi informatički znalci odgovoriti što prije! 

Dakle, trebam laptop, koji bi bio u vrijednosti do 5000 kuna, a koji bi imao dovoljno dobru grafiku da recimo igricu poput The Walking Dead mogu odigrati bez ikakvih smetnji u normalnoj rezoluciji ili urediti video u hd rezoluciji (u slobodno vrijeme se bavim fotografijom i snimanjem filma kao hobijima.). Sadašnji laptop ima rejting grafike 3,7 što je normalno, jako nisko - radi se o toshibi satellite c650 - 16 J . Osim igrica, laptop koristim i za gledanje filmova, serija, kao i za akademske potrebe, faks, itd. 

Gledajući po raznim trgovinama, i čitajući forume, shvatila sam da je i5 procesor jedan od boljih, a dobra grafička kartica Intel nvidia GeForce... I sad, u toj masi laptopa u tom cjenovnom rangu se teško snalazim jer - blago rečeno - ne kužim se u to dovoljno dobro. Vidim da postoje mnogi procesori, Intel, AMD, pa ima neki Intel HD, neki Intel 4400, i slični, AMD Radeon...i slični. I nemam pojma u čemu je razlika ni koji je bolji ili lošiji. Samo znam da mi trebaju i za procesorske i za grafički zahtjevnije poslove. 

Dakle, uz dobru grafičku i procesor, želja mi je i da ima vga ulaz kako bih mogla spojiti sliku na lcd tv, i da ima instaliran windows. Ma da sam student pa windows nije presudan, mogu ga pokušati nabaviti na faksu. Rezolucija ekrana mi također nije toliko presudna ali voljela bih da bude HD ekran, svejedno da li je 15 inča ili 17. Bitno mi je također da ima jamstvo uz mogućnost produljenja istog. 

Živim u Zagrebu a inače sam iz Rijeke, tako da bi laptop koji tražim poželjno trebao biti dostupan u Zagrebu, a može i u Rijeci. 

Evo, pokušala sam navesti što više 'bitnih' informacija prema uputama... Nadam se da će mi netko od vas tko se zaista kuži u to moći pomoći. 

 

 
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
The_Fichek kaže...

@Bazinga123

Dobar, a i pametan odabir, radi toga sto u odnosu na onog za 4400kn sa 4gb rama ovdje ustedis 100-130kn ako bi kasnije isla kupovati dodatna 4gb rama.

Nadam se da ce te laptop dobro sluziti, mozes javiti dojmove jos, lp.

Evo mene, javljam se s novog laptopa, dakle http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11481

 

Prvi dojam- kvalitetnija izrada od toshibe (doduse, da budem potpuno iskrena neki model toshiba tecra koji sam imala prije 10ak god je ipak izgledao (i na feeling bio) kvalitetnji od ovog, ali je bio i viši cjenovni razred, toshibe u ovom cjenovnom razredu mi izgledaju ko igračke naspram ovog).

 

Lagan, vizualno lijep :), ne sviđa mi se hp-ova tipkovnica bas, kao da je malo nekako pomaknuta u stranu, ne leži mi nekako lijeva ruka najbolje na njoj :), također- male strelice za gore i dolje me malkice nervaju, al sigurna sam da ću se naviknut na to s vremenom. e da i fali mi na touchpadu ono za scrollanje :(

 

ono što me još buni da nema naljepnice za windowse, tj- ima, ali samo neka prozirna pozadi na kojoj piše win8 - ne izgleda ni približno slično onima što su lijepili prije po laptopima- sad ne znam je li to neka nova fora ili je arhiteh nešto shebao.

 

Laptop je zasad brz ko munja, budući da sam pokrenula 10 stvari odjednom :) malo se bio i zapuhao, al je brzo prestao. Win 8 mi zasad izgledaju vrlo praktično i lijepo.

 

Eto, ja sam zasad zadovoljna  laptopom, sve zamjerke zapravo su mi na račun tipkovnice, al na nju se čovjek brzo navikne...

 

Fichek još jednom najljepša hvala na savjetima :)  (naravno da ću te prozivati ako me stroj iznevjeri :P)

 

 

 

9 godina
neaktivan
offline
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Tražim laptop u cjenovnom rangu do 4000,00 kn (max 4400,00).  Prvenstvena namjena laptopa je za posao, ništa prezahtjevo - Microsoft office, youtube, filmovi, net.... ipak voljela bih računalo s odvojenom grafičkom kako bih ponekada mogla igrati second life {#}(kažem povremeno jer imam novo stolno računalo koje sasvim ok funkcionira što se tiče same igre). SL je najzahtjevniji ˝program˝ za koji ću ga koristiti. S obzirom da lap tražim mjesec dana i da što god naiđem u rangu da mi se sviđa i po cijeni i po performansama ili je u dolasku (nemaju blage veze kada će doći), ili prodano i više nije dostupno ili trgovina u kojoj je dostupno ima vrlo lošu reputaciju poslovanja ili {#}................. Ugl. bila bih Vam vrlo zahvalna kada biste mi pomogli svojim savjetima i preporukama.  Trenutno sam zagrijana za Toshibu (zbog 2 god garancije s time da je 1. god No matter what{#}). Performanse koje sam gledala su slijedeće: Procesor i5 m serija (3230M) 2,5 - 3,10 Ghz u Turbo Boost mod-u, RAM 4 GB HDD 500 GB minimalno, grafička NVidia GEForce GT 710 s CUDA i OPTIMUS th (i GT820, AMD R5 230), WI-Fi, Bloetooth, Ethernet, DVD-RW, Free DOS, boja nebitna (samo da nije bordo ili pink{#}), 15,6 ˝..........Hvala svima unaprijed na dobroj volji....   Ovo su laptopi koji su ušli u uži izbor (ako imate na umu nešto bolje svakako preporučite): 

 

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=21612

 

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=23242

 

http://www.makromikro.hr/detalji_proizvoda.280312841cde4de6aeb51781b567c222.racunalo-toshiba-satellite-c55-a-1p2-intel-core-i5-4200m-2-50ghz-4gb-1tb.aspx

 

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_201&products_id=14380

(kod zadnja dva me pati integrirana grafička :( )

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.10.2014 10:57 (šmizla).
 
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav ekipa.
Čitam, tražim, gledam no jednostavno nikako se odlučiti.

Ugl tražim lap 15", min. i3 4030U a max do I5 4xxxU ili M serije.

Od bitnijih stavki su mi što duže trajanje batke (Lenovo mi je tu nekako favorit), bilo bi super da je FullHD ekran i obavezno da je anti-glare/matt jer mi je glossy ekrana preko glave.

Grafika mi nije bitna no ako se u cjenovnom rangu koji gledam pojavi i dobar gpu zašto ne.

Do max 4000kn za keš.

 

Jedan od favorita za sada mi je Lenovo Thinkpad Edge E540 (sa i3-4000M procesorom), a svi drugi kaj sam gledao ni sam neznam šta je dobro a šta ne.

Imao sam i Acera koji se pokazao kao vrlo pouzdan.

 

Ugl dobrih sugestija nikad dosta, možda koji bolji model ispliva a da nisam našao.


Tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

@Stegy moguce placanje Zaba karticama?

 

EDIT: Vidim da ne odgovaras dugo pa cu ti linkat o cemu je rijec - klik Iako bijele boje definitivno je najbolja stvar ako mozes platit bilo gotovinom bilo kreditno Mastercard ili Maestro karticama Zagrebacke banke jer cijena onda ispadne 4050kn.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2014 22:52 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
offline
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Molio bi vas preporuku za laptop, koristit ce se za surfanje, ms office, slusanje muzike ekran 15. pare 2000-2500 kuna

Hvala

 
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
miha02 kaže...

Molio bi vas preporuku za laptop, koristit ce se za surfanje, ms office, slusanje muzike ekran 15. pare 2000-2500 kuna

Hvala

Radi i3 procesora, iako ti prakticki potreban, preporucio bih svejedno da se protegnes na Acer E5-571-39K6

Ako ti ne pase glossy ekran, preporucio bih Lenovo b590 sa matt ekranom, samo taj nema tzv. stedljivi procesor s kojim imas dulji moguci rad dok je laptop istekan. Btw. ako placas Zaba karticama preko ekupi.hr onda imas prethodno navedenog Acera za 2600kn kod njih (iz nekog razloga se ne pojavljuje na nabava.net)

Vidi malo cijene, nacine placanja i tako pa reci ako ti ne pase nesto.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2014 22:45 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
offline
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
The_Fichek kaže...

@Stegy moguce placanje Zaba karticama?

 

EDIT: Vidim da ne odgovaras dugo pa cu ti linkat o cemu je rijec - klik Iako bijele boje definitivno je najbolja stvar ako mozes platit bilo gotovinom bilo kreditno Mastercard ili Maestro karticama Zagrebacke banke jer cijena onda ispadne 4050kn.

Samo cashovina igra a i nisam u zabi pa otpada..

12 godina
neaktivan
offline
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
The_Fichek kaže...

@Stegy moguce placanje Zaba karticama?

 

EDIT: Vidim da ne odgovaras dugo pa cu ti linkat o cemu je rijec - klik Iako bijele boje definitivno je najbolja stvar ako mozes platit bilo gotovinom bilo kreditno Mastercard ili Maestro karticama Zagrebacke banke jer cijena onda ispadne 4050kn.

Definitivno zanimljiv model, em je FHD ekran em pravi gpu, al slaba batka recimo spram e540 koji je punokrvni business model...

Druge marke neke nisu blizu po specifikacijama ili je ovo ocito neka kratkotrajna ponuda na ekupi..?

10 godina
offline
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Imam dojam da ti je ekran dosta bitan uz sve ono sto si naveo naravno, stoga sto mislis o vecem laptopu, ali jedinom koji bi ispunio zahtjev FHD + matt (inace radi se o kvalitetnom ekranu): http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ACER+E5-771G

 

edit: Sad sam vidio tvoj drugi post. Za 4050kn nema konkurencije, ali za 4500kn kada akcija vise nece trajati (traje jos nekih 5 dana, neznam napamet) ima konkurencije. Uostaloma akcija je samo na te kartice.

Znaci ti trazis biznis klasu laptopa?????

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2014 23:04 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
offline
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
The_Fichek kaže...

Imam dojam da ti je ekran dosta bitan uz sve ono sto si naveo naravno, stoga sto mislis o vecem laptopu, ali jedinom koji bi ispunio zahtjev FHD + matt (inace radi se o kvalitetnom ekranu): http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ACER+E5-771G

 

edit: Sad sam vidio tvoj drugi post. Za 4050kn nema konkurencije, ali za 4500kn kada akcija vise nece trajati (traje jos nekih 5 dana, neznam napamet) ima konkurencije. Uostaloma akcija je samo na te kartice.

Znaci ti trazis biznis klasu laptopa?????

Dosao bi u obzir i 17" lap samo pitanje kolko to poskupljuje cijelu igru, a sve nekako gledam da u tih 4k ubacim jos keks od 4gb rama da je na 8 ukupno.

Nije da trazim business klasu al prema dosadasnjem iskustvu i isprobanome nekako mi je Lenovo thinkpad serija ostavila najbolji dojam ( gdje mi je favorit L540 sa i5 daleko van dosega), makar nemogu rec da nisam bio zadovoljan niti sa i3 4030u procesorom na jednoj toshibi m50 koju sam par dana testirao, al definitivno mi je lakse nekome preporuciti lap nego sebi odabrati a posto je stari danas prodan a i vikend se blizi nekako sa nestrpljenjem cekam odabir i skok do ducana po novu pilu.

btw. Neka iskustva da Dell inspiron serijom?

meni se dopao i 15 i 17 vrlo robusni, batka traje bolesno dugo i najveca je kaj sam do sada susretao na laptopima mislim da je 65Wh...

11 godina
neaktivan
offline
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

evo kupljen napokon http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15454 

imate kakav komentar ili svjet samo slobodno :)

 
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Evo meni danas stigao Lenovo G710 sa ekupi (zaba 3145 kn). Naručen u subotu, trebao stići u utorak al ipak stigao danas (da ih nisam zvao mislim da ni danas ne bi došao).

Samo da se zahvalim The_Fichek i ostaloj ekipi na pomoći i neumornim savjetima, ja sam prezadovoljan!

Kvaliteta izrade je za 10! Stvarno mislim da će mi jako dugo trajat. Tipkovnica i touchpad za 10 (toga sam se najviše bojao). Jedino bi "shift" tipke mogle biti duže, al mislim da je stvar navike.

Ekran savršen, drago mi je da sam odabrao 17.3", glossy mi ne smeta ni najmanje (probao i na terasi). Bateriju nisam uspio još testirati, al to mi je najmanja briga. Zvučnici jako dobri, odlično pozicionirani s gornje strane (fali im basa naravno al jako glasni). Za ovaj model postoje driveri za Win7 na njihovoj stranici što je odlično.

Sve u svemu, ja sam prezadovoljan u svakom pogledu, nadam se da će trajat ko stari HP {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

ekipa na forumu je ODLIČNA stvarno svaka čast puno dobrih i korisnih savjeta {#}

 
4 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Nemam bas iskustva sa Dellom te mi se prosli 5537 i 7xxx (zaboravio sam tocno ime) model cine bolji nego noviji 3542, 5748.. Inace Dell rijetko preporucujem jer prakticki za istu cijenu se gotovo uvijek nadje laptop koji nudi vise.. Sto se izrade tice vecina brandova sve vise naginje tanjim laptopima, a plastika je sveprisutna. Acer mozda nije robustan, stvarno neznam nit sto zelis pod time, da bude izradjen ko tenk ili.. jer ovaj kojeg sam ti predlozio je nekakav prosijek sto se izrade tice, makar je moguce da ima aluminijski finish. Sa FHD rezom, kvalitetnim ekranom i tim specs, jos kako ti pase stedljivi procesor, stvarno mislim da nemres fulat. Jedino ako ti je bitno da je cvrsci laptop, onda bi moja preporuka bio Probook 470, ali taj nema specs koje ti prakticki zelis.. Mislim zapravo da je Acer dovoljno kvalitetne cvrstine..

 

Lenovo Thinkpad je posebna prica, pogotovo ako zelis taj gumbic u sredini. Doduse ja stvarno nemam pojma kolko je to kvalitetnije od prosijeka ili HP Proobok serije sto se izrade tice, ne cini mi se zapravo nista extra..

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2014 23:29 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
offline
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Hvala na savjetima.. preostaje prespavar noc i ujutro uz kavu jos malo usporedit i proucit sta koji nudi i sta ce prevagnut na kraju...

Hvala na trudu!

Javim se kad padne odluka :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

pozdrav molio bih vas preporuku laptopa za 3000-3500kn,koristio bi se za surfanje i gledanje filmova.i htio bi da bude brz i ima dobar prikaz boja kupio bih kesom,u vž možda i zg hvala vam unaprijed

 
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Na kraju sam se zbog cijene odlucio za kupovinu Asus-a n551jm. Jedino me zanima da li postoji mogucnost da si uzmes HDD caddy i stavim 2.5" SSD unutra ili nemam druge mogucnost osim staviti mSATA SSD unutra?
Ovo je review (slicnog modela) iz kojeg izvlacim cinjenice o laptopu: http://www.tlbhd.com/asus-n551jk-review-19227/
Hvala na odgovoru :) 

“I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones.” ― Albert Einstein
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

pozdrav

gledajuči malo po internetu o intelovim procesorima skužio sam da serija U,znači sa smanjenom potrošnjom je zalemljena na matičnu ploču,znači procesor nije moguče po želji zamjeniti nakon nekog vremena s jačim nego bi trebalo odlemiti stari i zalemiti novi ako to ide tako.M serija procesora se normalno može mjenjati ko i na desktop kompovima.

jesam ja to dobro shvatio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
skrba kaže...

pozdrav

gledajuči malo po internetu o intelovim procesorima skužio sam da serija U,znači sa smanjenom potrošnjom je zalemljena na matičnu ploču,znači procesor nije moguče po želji zamjeniti nakon nekog vremena s jačim nego bi trebalo odlemiti stari i zalemiti novi ako to ide tako.M serija procesora se normalno može mjenjati ko i na desktop kompovima.

jesam ja to dobro shvatio?

Vrlo dobro pitanje, sad me baš zanima ako netko ima konkretan odgovor jer u tom slučaju bi i ja išao na M seriju umjesto U koju za sada gledam. {#}

15 godina
offline
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

našao sam ovo na netu:The PGA (Pin Grid Array) means the CPU has pins on it and can be removed. BGA (Ball Grid Array) as mentioned above means it is soldered (fixed to the main board) and cannot be upgraded.

 

PGA utor-procesor ima na sebi pinove i može se normalno zamjeniti

BGA-procesor je zalemljen za mat ploču i nemože se zamjeniti

 

pogledao sam sad malo procesore na http://ark.intel.com i došao do zaključka da je ovo točno što piše-U procesori imaju BGA utor a M imaju PGA utor i prema tome bi M serija trebala imati mogučnost zamjene procesora naspram U serije koja nema.

 

BGA

 

PGA

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.10.2014 13:00 (skrba).
13 godina
offline
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

pozdrav!

nisam se baš bavio laptopima i njihovim karakteristikama jer nemam potrebu za njim, al evo cura bi htjela kupit neki pa sam ja uspio izdvojit ovaj http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-x550lc-xx150h-i56gb750gbgt720mw8siv156-best-buy/asus-x550lc-xx150h

znači tražim otprilike laptop od 15",  do 5 soma kuna i da posluži za koju igru tipa simsa 4 i slično i naravno da bude što lakši jer je dami naporno vukljat nešto teško do faxa {#} ...sad jer ovaj dobar što sam odabrao il se može naci nešto bolje 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozz,evo opet mene.. Danas sam malo prošao po trgovini i uslikao malo sta imaju, pa ako mi možes samo reci od ovih tu kojeg bi se najviše isplatilo uzeti, i Jel ima koji da je bolji od onog acera.. Jedino koliko vidim imaju uglavnom sa AMD procesorima,nezz jesu bolji oni ili intel 

Evo slike 

Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
offline
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
skrba kaže...

pozdrav

gledajuči malo po internetu o intelovim procesorima skužio sam da serija U,znači sa smanjenom potrošnjom je zalemljena na matičnu ploču,znači procesor nije moguče po želji zamjeniti nakon nekog vremena s jačim nego bi trebalo odlemiti stari i zalemiti novi ako to ide tako.M serija procesora se normalno može mjenjati ko i na desktop kompovima.

jesam ja to dobro shvatio?

Jesi, dobro si shvatio :) Problem je samo taj sto se zasebni M procesor za laptop teze nabavi nego za desktop.

Btw. kod U procesora se navodno i dalje moze mjenjati termalna pasta, samo ja neznam tocno kak i to uostalom treba rjesavati preko servisa.

Ovo iduce sto si nasao isto vrijedi, postoje BGA procesori i to su najcesci oni Ivy Bridge, kao npr. i3-3110M ili i5-3230M, ali postoje i PGA verzije, tako da ako je bitan taj podatak a kupuje se laptop sa jednim od ta 2 procesora valja se informirati jos u ducanu iz kojeg se kupuje.

i5-4200M, i3-4000M, i7-4700MQ i zapravo ja mislim svi Haswell procovi koji imaju M u sebi su zamjenjivi, dok i7-4700HQ/4710HQ i i5-4200H/4210H nisu zamjenjivi, al ko bi uopce mjenjao te bestije od laptop procesora.. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.10.2014 20:23 (The_Fichek).
10 godina
offline
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
zaki23 kaže...

pozdrav!

nisam se baš bavio laptopima i njihovim karakteristikama jer nemam potrebu za njim, al evo cura bi htjela kupit neki pa sam ja uspio izdvojit ovaj http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-x550lc-xx150h-i56gb750gbgt720mw8siv156-best-buy/asus-x550lc-xx150h

znači tražim otprilike laptop od 15",  do 5 soma kuna i da posluži za koju igru tipa simsa 4 i slično i naravno da bude što lakši jer je dami naporno vukljat nešto teško do faxa {#} ...sad jer ovaj dobar što sam odabrao il se može naci nešto bolje 

Ne valja, u istom ducanu se nadje slicni Asus, ali sa FHD rezolucijom, dosta jacom 840m grafickom dost dobrom za Simse, 5% jacim procesorom, +250gb na hardu i to za 100kn manje - klik

 

Imas jos jako slicnog po specs, bijele boje (bijela je samo pozadina ekrana kolko sam skuzio) Lenovo g50-70 sa jedinom razlikom sto ima +2gb rama, nema matt nego glossy ekran i ima malo bolji sveukupni pristup komponentama ispod poklopca. Ono sto je tu interesantno je ako placas Zaba karticama ga mozes dobit za 4050kn, cak i na rate - klik2

 

Obadva su laptopi gotovo bez kompromisa za prosjecnog korisnika.

Nekakva jeftinija alternativa je npr. Acer sa HD rezolucijom, ali jednako prosjecno kvalitetnim ekranom;  sa cca 20-25% slabijim procesorom, ali i dalje dost dobrim all-around za takvu namjenu; 4gb rama; istom 840m grafickom od 3300kn - klik Uostalom Simsi nisu nesto procesorski zahtjevni, al da ce imat veci fps sa jacim procom sigurno da oce.

 

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.10.2014 20:49 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice