Nakon v. gimnazije

poruka: 6
|
čitano: 2.319
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
offline
Nakon v. gimnazije

idem trenutačno u v. gimnaziju, pa pitam ima li ovdje koga tko ju je završio?

na koji ste faks upisali i koliko vam je na faksu teško u odnosu na v.?

13 godina
offline
Re: Nakon v. gimnazije

Faks u HR ili inozemstvo? Koji tocnije faks? Ima puno fakseva razlicite tezine,ali najvise ovisi o tebi.Sto ti ide najbolje taj faks upisi(ako si tip za prirodne predmete onda nesto tog usmjerenja ili si vise za jezike ili...)

Di2 & EPS FTW!
8 godina
neaktivan
offline
Re: Nakon v. gimnazije

ma zanima me kako je na fakultetu (bilokojem) nakon v. gimnazije :)

12 godina
offline
Nakon v. gimnazije

Isto kao i iz svake druge skole. Pocinjes od pocetka i to je to.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
8 godina
neaktivan
offline
Re: Nakon v. gimnazije

Ja idem u jednu drugu zagrebačku gimnaziju, jednako tešku kao V. Imam par frendova: što iz svoje gimnazije, što iz V. koji su sad na faksu. 

Ne postoji samo jedan odgovor na tvoje pitanje. Ono ovisi o tvojim ocjenama. Od te ekipe koja je završila gimnaziju, znam jednog sa Cambridge-a, a isto tako znam i frajera koji je upisao ekonomski.

U svakom slučaju, V. gimnazija je teška i već u ranim godinama stekneš radne navike koje su gotovo na akademskoj razini (što je odličan rezultat s obzirom da si tek u srenjoj). 

Imaš hrpu fakulteta gdje se uči manje nego u V. (ne bum ih sad nabrajal).

 

TL;DR:

Ne bu ti bilo teško, osim ak nejdeš van studirat, a i onda ti ne bi trebalo biti teško.

14 godina
neaktivan
offline
Nakon v. gimnazije

Išao sam ja u petu, ako imaš razvijene radne navike (znači da ti je prosjek iznad 4.2-4.3) nakon nje bi trebao biti mentalno spreman za svaki fakultet. Moji školski kolege su uglavnom išli na PMF (Matematika, Kemija), Medicina, FER i jedna im je stvar svima zajednička (ali baš svima) - svi su diplomirali. Nekima je trebalo dulje jer su radili uz faks, ovi koji nisu radili su u najgorem slučaju pali jednu godinu.

 

Ako imaš slabije radne navike (prosjek ispod 3.7), onda bi moglo biti problema, ali ništa nepremostivo. Fakultet ti je super prilika za krenuti iznova i pokušati iz sebe izvući najbolje.

 

* ove prosjeke uzmi čisto kao neku brojku s kojom sam ja povezao učenike i radne navike/sklonost zajebanciji. Nisu to konkretne granice, cura je išla sa mnom koja je jedva prolazila pa je na kraju diplomirala matematiku. Jedan dečko je pao razred par puta, izgubio pravo na školovanje, pa je na kraju diplomirao kao jedan od boljih na Strojarstvu. Puno je tu faktora, ali najvažniji je koliko se ti pronađeš u tome što studiraš/radiš.

 

TL;DR S petom možeš bilo kuda, rađe ciljaj visoko nego da se potcijeniš.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice