Blinkist - omogućuje brzi pregled najvažnijih idej

poruka: 6
|
čitano: 3.677
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Blinkist - omogućuje brzi pregled najvažnijih idej".
14 godina
offline
Blinkist - omogućuje brzi pregled najvažnijih idej

jel ima app koja od knjige napravi slikovnicu od par slika, da se ne mora čitat uopce?

The best thing about having a penis is sharing it with people who don't
 
7 0 hvala 0
15 godina
online
Blinkist - omogućuje brzi pregled najvažnijih idej

"iako se na prvi pogled doima zbunjujuće enormnim brojem likova, od kojih većina ne sudjeluje u ikakvim zbivanjima i predstavlja tek kulisu u pozadini djelovanja stvarnih protagonista, ova nam knjiga zapravo govori sve o svemu i ničemu istodobno, o smislu i besmislu svijeta u kojem provodimo vrijeme između dolaska i odlaska. relativan i prividan nedostatak čvrste radnje tek je okosnica dubokih međusobnih odnosa čitatelja s odabranim likovima. čitatelju se pruža, prema osobnim preferencijama, mogućnost slobodnog odabira likova s kojima stupa u različite oblike interakcija, koje su dobra podloga za stvaranje sadržajnih i ponekad iznimno uzbudljivih razvoja radnje s nepredvidivim ishodom." (iz recenzije telefonskog imenika) 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.12.2023 12:20 (Ajar).
Moj PC  
9 0 hvala 4
8 godina
offline
Re: Blinkist - omogućuje brzi pregled najvažnijih
Ajar kaže...

"iako se na prvi pogled doima zbunjujuće enormnim brojem likova, od kojih većina ne sudjeluje u ikakvim zbivanjima i predstavlja tek kulisu u pozadini djelovanja stvarnih protagonista, ova nam knjiga zapravo govori sve o svemu i ničemu istodobno, o smislu i besmislu svijeta u kojem provodimo vrijeme između dolaska i odlaska. relativan i prividan nedostatak čvrste radnje tek je okosnica dubokih međusobnih odnosa čitatelja s odabranim likovima. čitatelju se pruža, prema osobnim preferencijama, mogućnost slobodnog odabira likova s kojima stupa iurazličite oblike interakcija, koje su dobra podloga za stvaranje sadržajnih i ponekad iznimno uzbudljivih razvoja radnje s nepredvidivim ishodom." (iz recenzije telefonskog imenika) 

O majko mila, šta je ovo?

Jel to ova aplikacija dala recenziju, AI ili neki treći pametnjaković?

 

Life is jazz. Play it cool.
2 godine
offline
Blinkist - omogućuje brzi pregled najvažnijih idej

Kupio na Cyber Monday za 13,50€

Poboljšali su se u zadnjih par godina. Prije par godina sam uzeo tjedan dana testa i provjerio za knjige koje sam pročitao, i nije bilo baš dobro. Sada mi se čini bolje, i duže.

Ima samo jedna caka, nema grafika, samo tekst. Valjda neki copyright problem.

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Blinkist - omogućuje brzi pregled najvažnijih idej

Koristio godinama free verziju. Jako zgodno, ugodni glasovi i tonacija. Sadržajno dobro složeno. Naravno, nekad reducirano da stane u 15-tak minuta (Naslov "70 stvari koje sam ..." reduciraju na "7 stvari koje sam...").

 

Zadnje zdanje koje me dojmilo: Kapital od Marxa - u 20 minuta! Detalje sam ionako naučio u školi iz "politike i gospodarstva".

 

Na ovim stranicama sam naučio za konkurenciju Instaread. Isprobao razočarao se, vrlo monotono čitani sadržaji i slabi flow, teško ih je pratiti. 

 

Inaće traže 80€ na godinu, dobio ponutu za 12€ i kupio. I sad moram sam birati šta ću slušati. Mislim nije loše, ali je drugačije.

Nude mi cijele programe (set knjiga na temu Bla). Uglavnom kao kad sa linearne televizije pređeš na netflix. Pola vremen provedeš tražeći, a šta ćemo gledati?

 
0 0 hvala 1
16 godina
offline
Blinkist - omogućuje brzi pregled najvažnijih idej

Koristim Blinkist par mjeseci i generalno mi je ok (ako se kupi za 10-20€, sve preko toga nije vrijedno), no ono što sam primjetio je da ChatGPT daje dosta bolje sažetke za više manje sve što me zanimalo.

Upišete sljedeće:

Summarize the book "xx" by author "xx" and give me a list of the most important learnings and insights.

 

 

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice