Instaread - popularna književnost u kratkom formatu za one koji nemaju vremena

Instaread je zanimljiva aplikacija koja omogućava da svi oni koji žele uživati u popularnoj književnosti, no jednostavno nemaju dovoljno vremena da bi pročitali neko književno djelo u cijelosti, to isto mogu kroz praktično pripremljene sažetke i najvažnije činjenice…

Matija Gračanin srijeda, 28. lipnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Instaread 
Namjena Popularna književnost prezentirana kroz sažetke
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 100 eur godišnje

Instaread je sve popularniji servis putem kojega je moguće kroz posebno pripremljene sažetke, najvažnije činjenice te kartice uživati u brojnim djelima popularne književnosti. Cilj je, naime, onima koji jednostavno nemaju vremena (ili to ne žele) približiti književna djela na taj način, te drugima omogućiti da lakše donese odluku je li nego djelo vrijedno čitanja ili nije.

U svojoj virtualnoj biblioteci Instaread obrađuje sebi svojstven načine na tisuće djela popularne književnosti iz različitih kategorija i žanrova (od poslovanja, preko politike i društvenih znanosti, do povijesti i samopomoći), a osim što se na ovaj način u znatno kraćem vremenu može stjecati određeno znanje, aplikacija može poslužiti i kao gotovo neiscrpan izvor inspiracije i to sve dok se nalazi u pokretu.

Sažetke je u prosjeku moguće pročitati unutar 15-ak minuta (za neke je sažetke ipak potrebno više vremena što će ujedno i biti naznačeno), a oni koji bi radije iste te sažetke slušali umjesto čitali, mogu i to jer Instaread nudi jednostavno pripremljene audio zapise.

Sama aplikacija je zgodno izvedena, a tu je i niz praktičnih mogućnosti. Jedna od specifičnosti aplikacije su i kartice putem kojih je moguće pročitati citate iz različitih književnih djela koje su izabrali sami korisnici i kreatori sadržaja.

Osnovna inačica aplikacije je besplatna, s time da se kroz nju može čitati jedan posebno pripremljeni sažetak dnevno, dok je za puni pristup potrebno plaćati pretplatu 100 eura godišnje (tu je inačicu moguće besplatno iskušavati sedam dana).