XDR sigurnosna platforma donosi uštedu

Kako bi zadržale operativnost, organizacije diljem svijeta masovno su ulagale u SaaS rješenja, cloud infrastrukturu i druge alate. Ulaganja u infrastrukturu se nastavljaju i danas.

Exclusive Networks utorak, 28. lipnja 2022. u 00:00

Svi smo poprilično dobro upoznati s poslovnim praksama u posljednje dvije godine. Tvrtke su svjesne da će zadržati konkurentnost i zadovoljiti rastuća očekivanja korisnika samo ako nastave ulagati u digitalno poslovanje, pa se ulaganja nastavljaju i danas. Takva situacija, naravno, dovodi do povećanih sigurnosnih rizika. Važno je stoga pronaći sigurnosno rješenje koje olakšava detekciju prijetnji i donosi efikasnost. XDR tehnologija tu uvelike pomaže.

Dok su organizacije bile usmjerene na prilagodbu novim poslovnim praksama, napadači su počeli iskorištavati nedovoljno zaštićenu infrastrukturu. U velikom broju slučajeva, sigurnosne tehnike nisu ugrađivane u projekte od njihovih početaka. Mnoštvo organizacija na raspolaganju ima samo limitirane resurse za detekciju. Broj podataka stalno raste i povećavaju se napori u smislu analize. Zbog potreba za stalnim uključivanjem novih uređaja i alata, površina napada se neprestano širi, a sam krajolik prijetnji podložan je brzim promjenama.

Napadi postaju sve kompleksniji i inovativniji, što za posljedicu ima nedostatak vještina i potrebnog znanja za odgovor na prijetnje. Usto, sigurnosne timove dodatno muče izolirani silosi informacija i ogroman broj upozorenja o prijetnjama.

Kako se obraniti? Kako si olakšati analizu i efikasno odgovoriti na prijetnje?

Analiza svih podataka diljem okruženja uz XDR

Stalne promjene i nikad veći broj prijetnji od tvrtki zahtjeva pronalazak proaktivnog i agilnog sigurnosnog rješenja. Tijekom posljednjih par godina, najefikasnije rješenje na tržištu je XDR (Extended Detection and Response) tehnologija. XDR značajno olakšava detekciju prijetnji kroz detaljnu analizu svih podataka diljem okruženja te organizacijama omogućuje pravovremeno djelovanje. Kao alat koji spaja više jedinstvenih proizvoda u jedan proizvod, XDR je odličan izbor za organizacije koje žele rješenje kojim se jednostavno upravlja.

Kao rješenje izgrađeno na XDR tehnologiji, Trend Micro Vision One detektira sve potencijalne prijetnje u kompletnom okruženju. Vision One može nadgledati jedno ili više područja, a prijetnje se nakon određivanja prioriteta kategoriziraju.

Vision One omogućuje pravovremenu i detaljnu analizu servera, mreže, clouda i endpoinotva. Uz blokadu prijetnji koje se korisniku na prvi pogled mogu činiti bezopasno, Trend Micro Vision One spriječit će isporuku i širenje sofisticiranih prijetnji poput malwarea. Uz jedinstveno sučelje kojim se jednostavno upravlja, korisnik će imati uvid u sve događaje na mreži. Ako uoči bilo kakvu anomaliju ili sigurnosni rizik, korisnik će moći vrlo brzo djelovati i izolirati određeni uređaj ili prekinuti proces.

Benefiti XDR rješenja za krajnje korisnike

Jedan od najznačajnijih prednosti implementacije Vision One rješenja je svakako dugoročna ušteda. Naime, organizacije uz Vision One ne moraju ulagati u dodatna sigurnosna rješenja. Rješenje spaja niz sigurnosnih alata u jednu platformu. Korisnici koje posebno muče izolirani silosi informacija razveselit će jednostavnost analize i detekcije. Rješenje je isporučeno kao SaaS, planiranje unaprijed postaje nepotrebno, a detaljnu sigurnosnu analizu je moguće izvršiti u roku od jednog dana.

Kao što smo već spomenuli, IT timovi zatrpani su s mnoštvom alerata o prijetnjama. Uz Trend Micro Vision One, broj upozorenja se smanjuje s nekoliko tisuća na konkretan broj stvarnih opasnosti. Timovi tako mogu u roku od nekoliko minuta prepoznati stvarnu prijetnju za organizaciju i brzo djelovati. Danas je jasno da tradicionalan pristup zaštititi podataka kroz analizu logova više ne može efikasno odgovoriti na rastući broj napada i šireći krajolik prijetnji. Uz sve veći trend usvajanja hibridnog načina rada i multi-cloud okruženja, organizacijama treba rješenje koje umanjuje potrebno vrijeme detekcije i donosi više alata u jednom proizvodu.

Neovisno o tome tražite li ekonomično rješenje koje donosi uštedu ili vam treba sigurnosna platforma koja eliminira kompleksnost upravljanja, Trend Micro Vision One je uvijek dobar izbor.