Tema EU
Propisi

Stroži propisi o emisijama štetnih plinova vrijede sada u svim državama članicama EU

Kako bi se izbjeglo ponavljanje skandala “diselgate” u kojem je Volkswagen uhvaćen pri varanju na emisijama štetnih plinova iz svojih vozila, Europska unija donijela je nove propise. Uredba EU-a o homologaciji i nadzoru tržišta motornih vozila donesena je u svibnju 2018., a cilj joj je sveobuhvatna reforma dosadašnjeg sustava homologacije i nadzora tržišta.

Autonet.hr 2. rujna Vanjski link
Obrazovanje

EU financira digitalizaciju obrazovanja

CARNET-u dodijeljeno 1,3 milijardi kuna bespovratnih sredstava za II. fazu programa e-Škole

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET potpisala je danas dva ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava ukupne vrijednosti 1,3 milijarde kune za II. fazu programa e-Škole: Razvoj sustava digitalno zrelih škola (II. faza)” osiguranih iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Europskog socijalnog fonda.

Bug.hr 28. kolovoza 0 0 komentara
Biznis

PlanRadar prikupio 30 milijuna eura investicija u seriji A financiranja

Investicija je namijenjena strateškom širenju na devet novih tržišta diljem svijeta kao i osnaživanju poslovanja na već prisutnim tržištima. PlanRadar je SaaS rješenje za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji i tržištu nekretnina, prikupio je 30 milijuna eura investicija u seriji A financiranja za unaprjeđenje digitalne transformacije u građevinarstvu i sektoru nekretnina.

Bug.hr 26. ožujka 0 0 komentara
EU

Mreža ožujak: tržište EU, fintech, privatnost, IOT…

Tema broja je Gordenova diskusija o budućnosti digitalnog tržišta EU, nečega što će oblikovati poslovanje svih većih i uspješnih hrvatskih tvrtki. Željko ima tekst koji se bavi (ne)sigurnošću i kriminalom u svijetu fintecha

Mreža 24. veljače Vanjski link
Anketa

Ostajte ovdje...

S obzirom da je zahvaljujući slobodnom tržištu rada lakše naći posao u razvijenim zemljama EU, dosta naših sunarodnjaka, posebno informatičara, okušalo je sreću vani. Spadate li i vi u te ili takvo što planirate?

Bug.hr 6. listopada 85 85 komentara