My cloud server

poruka: 3
|
čitano: 1.235
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
offline
My cloud server

Imam my cloud 3tb lokalno spojen preko switcha, mapiram folder za skidanje i radi sve super, al nakon resetiranja ili gasenja kompa njega vise nema, moram ponovo mapirati i tako stalno, prije je radilo ok i ne znam sta se desilo

 

 

Drugo pitanje da ne otvaram jos jednu temu, dodano sam novi m2 ssd na koji sam stavio win, stari na kojemu su bili winsi sam formatirao i sada su igre i ostale stvari, al bios pri pokretanju racunala pita koje windose zelim pokrenuti nakon par sekundi ide sa prvima ili ja stisnem enter, nebitno se to moze maknuti da direkt boota

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: My cloud server

Za cloud ne znam, čini mi se da ti se skripta ne pokreće automatski kod paljenje (automount), možda će ti ovaj članak pomoći

https://community.wd.com/t/mounting-shares-in-windows-10/217323

 

 

Za dualboot problem koji imaš, u windowsima pokreni disk management i pogledaj da li si izbrisao onu system particiju od 500mb na samom ssdu. Ako nisi, prebaci sve podatke sa ssda i onda ponovno formatiraj. (pazi! ako ostaviš podatke na ssdu nakon što formatiraš tu system particiju, morat ćeš ponovno mapirati početak i kraj diska putem partirion wizarda jer ćeš zeznut MBR record)

Druga opcija je da u BIOS-u forsiraš bootanje samo sa m.2 ssda, a ostale opcije isključiš.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.3.2019 12:12 (WithSkill).
15 godina
offline
Re: My cloud server

-mrežni problemi.. ovisi o postavkama mreže, routera, rezervacije ip-a ili korištenje mrežnog imena za mapiranje, kao i opcija koja se nudi, trajno.. banalno, uključi kvačicu kad idući put mapiraš disk.

-boot medij, to je stvar diska-medija, poseban boot sektor i oznaka diska/medija, nevažno pri tome jesi li obrsao os-particiju, jer je posteban dio diska, mbr ili gpt i to za svaki disk koji vidi bios.

... banalno, treba updateati boot meni (sektor), tj bootrec /scanos i sl.. da bi se stanje tj izbor u meniju updateao. ..

+ vjerojatno je boot ostao na prvom-starom disku, zato se preporuča odspajanje ostalih diskova dok se instalira os (izbjegneš da installer samovoljno odabere boot disk, pogotovo kad već postoji bootmeni), važnije, tad ne možeš bootati ako izvadiš ili oštetiš taj stari disk jer je na njemu boot.. i tad tek kao par sve radi.

 

iz win može i diskpart, active opcija za particiju uključiti-isključiti, razni partition manageri jednako mogu promjeniti flag-oznaku.. i svi rade isto-kompatibilno, dok je za uređivanje winmenija zgodan npr easybcd.. (ili sve iz cmda s bootmedija..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice