Toshiba Laptop - Wi Fi problem

poruka: 5
|
čitano: 2.146
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
offline
Toshiba Laptop - Wi Fi problem

Rođak me zamolio da mu pogledam laptop koji nije htio da se konektuje na wi-fi. Izgleda kao da je upaljen, ali ne pokazuje ni jednu mrežu, kao da ih ne vidi. Sa drugim laptopom i sa telefonom radi normalno, ali iz nekog razloga na laptopu Toshiba ne radi, tj. neće "da vidi" ni jednu mrežu. Zanima me da li je problem hardverski ili bi pomogla instalacija drivera ili reinstalacija sistema kao krajnji slučaj. Radi na Win7 OS. Takođe, kad sam birao opciju da sistem pronađe grešku, pisalo je da wi-fi na laptopu nije uključen i da je mrežni adapter isključen, a svojim očima sam vidio da je wi-fi uključen, čak piše da postoje dostupne mreže ali ih ne prikazuje da se konektuje...

 

Hvala unaprijed

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Toshiba Laptop - Wi Fi problem

sve mora biti ispravno (hw+sw)

podešeno i upaljeno..

svi problemi se dijele na hw ili sw, kvar ili driver-postavke.

eliminiraj, probavi neku linux distru live medij, bootaš i vidiš..

 

problem s mrežom ne mora uopće imati veze s računalom... npr zaštita.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
neaktivan
offline
Toshiba Laptop - Wi Fi problem

Molim pomoć, također se radi o toshibinom laptopu. problem je sljedeci...moj laptop vidi sve okolne wi-fi mreze osim moje, tako da mi internet funkcionira samo preko kabla... Desavalo se i prije ali iz nekog nepoznatog razloga, mi je wi-fi opet proradio nekoliko puta. Sad sam vec duze vrijeme spojena na kabel i nije mi fora uopce.Mislim da nije problem u ruteru, jer ga svi mobiteli bez problema ucitavaju. Kaj da radim? Please help!

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.4.2018 7:41 (Didi91).
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Toshiba Laptop - Wi Fi problem

-vjerojatno promjena neke postavke npr enkripcija ili pass.. win ima zapamćene podatke i zato se ta mreža ne nudi, nude se ostale dostupne..

-ispraviš ili možda bolje, obrišeš postojeću konekciju i kreiraš novu.. networking ovisi o verziji-jezik.. 'zaboravi mrežu' i sl. Nakon brisanja (netočnih) konekcija, pojavit će se i tvoja mreža u dostupnima..

-već više godina win defaultno ne dozvoljava nezaštićenu mrežu ili wep .. wlan na routeru/modemu podesiti na wpa/wpa2/psk..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
offline
Re: Toshiba Laptop - Wi Fi problem

..a može biti i banalna stvar, laptop možda ima samo 1-11 kanala a ruter je na 12. ili 13. kanalu ...

probaj ući u postavke svog rutera i u opcijama za WiFi umjesto "auto" (piše kanal ili frekvencija)  postaviti fiksno neki od 2-10 kanala npr. 9CH. pa snimi postavke i ugasi pa za par sek. upali ruter.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice