Koristite Microsoft Office? Vaše bi računalo moglo

poruka: 6
|
čitano: 4.766
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Koristite Microsoft Office? Vaše bi računalo moglo".
15 godina
offline
Koristite Microsoft Office? Vaše bi računalo moglo

Čitate vijesti prepisane od strane današnjih "novinara"? 

Vaš primozgić bi mogao biti u opasnosti.

 
6 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: Koristite Microsoft Office? Vaše bi računalo m
"Opasno" je i korisitit same Windowse, pa eto svi ih koriste.
 
6 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Koristite Microsoft Office? Vaše bi računalo m

Opasno je je živjeti na planetu gdje su 90%+ stanovnika najrazvijenije vrste zločesti kreteni koji biraju pametne zločeste vođe koji ih masovno iskorištavaju.

Pa eto, dosta ih tu živi i pokušavaju najbolje što mogu.

15 godina
offline
Koristite Microsoft Office? Vaše bi računalo moglo

I da, dragi "autore" teksta vijesti - kakve veze ima screenshot Office 7.0 verzije alata napravljen na Windows 95 OS-u s ovom objavom?

 
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Koristite Microsoft Office? Vaše bi računalo m
tgmcro kaže...

I da, dragi "autore" teksta vijesti - kakve veze ima screenshot Office 7.0 verzije alata napravljen na Windows 95 OS-u s ovom objavom?

-pitaš 'autora'? .. ne postoji, tj klasičan pr-pamflet kojeg ms stvori a botovi propagiraju medijima.

-ako pitaš za stare verzije, win-mso.. psihološki, ms tako sugerira da su stare verzije 'opasne', nove su 'dobre' (sigurne itd.), pri čemu je soft vječan, nepoderiv, radi.. a to je ono što ms-u ekšli ne odgovara.

-macroi.. su opcija, mogućnost, od st.sedmog.. i ove godine (proljeće) je ms po običaju napravio problem-glupost-grešku.. naravno 'štiteći nas od nas samih' pa pretjerao.. tj umjesto samo promjene poruke (najsporednije tj ms nije napravio ništa pametnog) moguć rezultat je da macro jednostavno ne radi, neće.. nema fixa-patcha, nema undooa, nema ništa tj iz nekog razloga ms ne objavljuje metodu za fix naslućujem da bi to bio stvarni sigurnosni rizik, kao da damo uputu malignom soft kako da preuzme kontrolu, ono, virus for dumies.. pa šute, a stvorili su problem, koji nema fix nego moraš 'format c:'.. na čisto-clean..

-pa sad odustaju od tog updatea, ne objašnjavaju, šute ko pizde.. :) .. ili da pitamo tko je prdnuo?

-a što s macroima? .. opasni? opasna je i vilica, lavor vode, sve na svijetu, pojave-bića itd.. pa što, koristimo ih, tj baš nikakve potrebe nije bilo da ms čačka macroe, da 'popravlja' taj dio tj onemogućava-blokira dublje no kad je već neko sranje napravljeno, tad iz svakog zla iskoristiti nešto za reklamu ili subliminarne poruke.. pa treba ogaditi juzerima staro, dok je novo ok-kul-dobro tj staro će tad biti moralni krivac jer od tad nešto 'zlo' postoji a novo će biti spasitelj-nada kojem ćemo hrliti .. do sudnjeg dana, tj nije da ms jedini korisit tu taktiku-tehniku, klasičan pr-marketning u bizu, crkvi, politici..

 

-što imamo? ništa, tj sudeći po vijesti, ms za sad neće čačkati mečku macroe, no ne nudi fix nego reklamu, odnosno stvarno baš nikakvog smisla nema da se u ilustracijama koriste prastare verzije koje možemo jamčiti ni jedan novinar-autor više nema pri ruci da bi napravio skinšot, tj netko je nešto kao materijal pripremio, netko je nešto dizajnirao, netko tko to ne može slučajno, jer naprosto ne nastaje slika skrinšota slučajno odnosno kad netko to traži mora se pomučiti i tražiti.. a zašto bi neki novinar-autor texta uopće poželio slike prastarih verzija win-officea? tko je stvorio tu želju.. tko jedini ima nešto protiv starog u korist novog? .. ms, jer soft je vječan, radi, tad ako teoretski nekom juzeru radi, nema razloga mijenjati ga.. no ako se prikaže opasnim tad će juzer u strahu ići na novo, koji daje sigurnost, mir, nirvanu.. tako barem razmišljaju vrhunski pr plaćenici, slično kao pisci trillera-sf-a... i tad dobijemo ovakvu vijest, tj pamflet, koju nije napisao autor i ilustrirao svojom idejom nego je to sve smislio mastermind u sjeni.. nije teorija zavjera nego biznis.

 

-odnosno, tko bi imao slike word-7 i win95, zašto bi upravo njih koristio za ilustraciju, koja nema veze s prastarim, tj problem-greška koju je ms napravio je svježa, par mjeseci.. izmjena pa povratak korak nazad. Izmjena koju vidimo u poruci-boji-upozorenju oko pokretanja macroa a ono što prešućuju da su stvorili problem, ovisno o konstelaciji zvijezda i sreći, pa ponekom juzeru sasvim ispravno računalo, office, ne radi, tj radi sve ali ne može više pokrenuti macro, a to je u poslu ipak važno-potrebno.. tj onima kojima je potrebno, što je srećom za ms ipak mali promil ukupnog broja juzera i tako nije pretjerano vidljivo kao da recimo ne radi printanje i sl.

 

-odnosno, pošto ms ne daje upute-fix kako to ispraviti, samo po tiho povuče-ugasi.. možemo zaključiti da su koristili nešto što se treba izbjegavati, nešto što se ne govori svima, vegeta.. (tajna) tj kad čačkaju ponekad nije pametno dati baš sve svima na uvid, jer tad se otvori mogućnost i blentavom malwareu da to iskoristi, tj razlika između otvorenog i zatvorenog koda, kao filozofija što je sigurnije i u kojim uvjetima.. kad nitko durgi ne zna tajnu ili kad svi vide sve pa tajne nema ali tad ni recimo ne možemo držati ključ ispod otirača ili u tegli.. tj ako lopov razmisli tad ima ključ. Dok je kod zatvoren, nepoznat, do tad je i skriven ključ ispod tepiha dovoljno dobro riješenje za vlasnika tj rezervni ključ.. no svrha je da vlasnik ima rezervu, ne da lopovu olakšamo krađu (provalu).. a to ms čačka.. pa sad odustaje.

 

-odnosno, ima li negdje izjava zašto odustaju? što su ekšli mijenjali osim izgleda-boje poruke? .. nema, no ima prastara slika-ilustracija, a koliko znam u biznisu nema baš slučajnosti, više plan ..

-što radi neki 'autor' kad dobije ovakav ms-pamflet? .. ništa (pametnog) tj ne kreira vijest nego kao bot forwarda već sve servirano, uključujući i ilustracije koje su slučajno prastare verzije osa-officea, tj u svemu lošem oportunistički biz pokušava izvući nešto korisno, pa kad su već napravili sranje, povezati sranje sa starim, novo je spas.. nešto kao anđeli na nebu i ako nam crkva par tisuća godina to uspješno prodaje može i ms. .. a autor samo forwarda, nema autora...

 

edit: .. i da, metoda, 'popravak' filea da se macro omogući, ne pomaže, ne radi (kopiranje-propertiesi-omogućavanje.. ništa, neće, nije važno s mreže, na desktopu, folder.. ništa neće.. na drugom identičnom računalu hoće-radi), od proljeća-updatea-izmjene koja kako koje računao pogodi, ne sve, nema objašnjenja, nema fixa (osim ako se sad pojavio, nisam više tražio...).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2022 9:42 (ihush).
22 mjeseca
protjeran
offline
Re: Koristite Microsoft Office? Vaše bi računalo m
Mene zanima tko je ovaj novi autor koji je isti kao i stari autori. Da nije jedan od forumasa (Envy) sto se javio na javni natjecaj.
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice