Online podrška proizvođača

poruka: 5
|
čitano: 1.310
|
moderatori: vincimus, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
offline
Online podrška proizvođača

Dragi svi moram se požaliti na način kako se neka velika firma odnosi prema nama kao korisnicima.

Prijavio sam online pogrešku na ASUS službu za korisnike pod temom Operation System / Firmware or BIOS version : Windows 10 64bit

 

Dear all, tablet is working fine, but we have issues with some applications that rotate screen automatically and we cannot use them. Issue is wisible when we start Command and Conquer Generals, Peggle and some other older games. Problem is that tablet by default is setup in landscape rotation, which is actually 270degrees. Those games starts in 180 degrees automtically and use just about left half of the screen. On the other side, there are some buttons on the rotated screen, but I can use mouse on their original position, as they would be on normal screen. I have tried all the things that I could, such as: dissable rotation of the screen, install latest driver, remove keyboard, start, rotate and return keyboard, disable scalling, none of those otions are working.
I am now aware that tablet by default is in landscape orientation and it is not 0 degrees. Maybe it is the cause of this strange behaviour on some of those older games. Maybe there is a way to say to the system that the current orientation is 0 degrees, and maybe then those programs will not rotate automatically.
As you can see it is very important for me to find the solution, so I am counting on your help!
Thank you very much for your help in advance, because I really like your company, and I have several of my PCs ASUS (ROG).
Best regards!

 

nakon toga sam dobio ovaj odgovor:

Poštovani,

Nažalost, ASUS nije odgovoran za kompatabilnost sa programima i igrama.

Srdačan pozdrav,
Kind regards,

ime i prezime osobe iz support-a

 

 

Zar je to normalan odgovor na neko tehničko pitanje, a posebno što se sumnja na neku od sistemskih opcija? Ispravite me ako griješim, ali ja bih se bar potrudio zadovoljiti kupca nekim umirujućim riječima i ponudio bih topli napitak, a ne bih se otresao na kupca kao da je zadnje smeće.

 

Hvala svima na pomoći, a posebno ako netko zna kako popraviti problem.

 

 

 

 
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Online podrška proizvođača

Nije se nitko otresao na tebe, ali njih ocito ne interesira sto neka aplikacija ne radi kako spada na njihovom tabletu i to je to. Ne vidim osobno nista lose u odgovoru.

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Online podrška proizvođača

-nisu ni mogli dati neki 'bolji' odgovor..

-problem je intel+ms (wintel), ne oem. MS stvara nekompatibilnost, namjerno, gasi support kao npr CMD.. upravo suprotno od onog što smo navikli od dosa do xp-w7.. jer MS više ne želi xp-sindrom, OS kojeg godinama ne može ubiti. (do danas je mrtav, do kraja... jer npr banke traže noviji browser za onlinebanking...).

-kopmatibilnost HWa je pisofkejk, soft može biti kompatibilan ali se to jednostavno ne želi. Soft je vječan, nepoderiv (za razliku od HWa), kao prirodnu želju, vlasnik ne želi da soft bude vječan, želi prodavati dalje + suport kojeg sad želi prebaciti isključivo na najnoviji soft kao win10. Zato je MS smislio da je w10 posljednji win (mada je već nekoliko buildova novih, mogli bi ih nazivati win 11, 12, 13.. itd.). Cilj MSa je ne više prodavati soft, jednokratno, nego support-uslugu, soft je tad samo poluga (win, mso, directx, .net, ...) tim modelom i npr mjesečnom pretplatom imaš soft vječno, ali i plaćaš ..

-a nikog od njih ne zanima to što bi ti želio igrati neku stariju igru (soft)... i ne postoji obveza supporta/kompatibilnosti nakon isteka npr servisnog roka 5-7godina za hardware, dok za soft to nije nikad bilo regulirano osim što je MS imao roadmap-plan i poslovnjaci su mogli planirati-znati do kad će nešto raditi. Npr w7 se gasi 2018-2020, w8-2018, mso održavaju tri verzije, sad izlazi novi i gasi se stari support itd. Nakon 5 godina, nitko (ni zakon) ne može natjerati na support.. ili neki 'pritisak javnosti' kao štrajk.. ili jogutrevolucija :) .. mogla bi EU kao s mobitelima (usb+roaming..) ali opet po kojoj zakonskoj osnovi..

 

asus realno ne proizvodi ništa, ni soft (ni driver) ni hw.. tj on samo skalpa hw, od chipova, intel. S čime će to biti kompatibilno ne ovisi o asusu-OEMu, nego o intel-ms-u.. tj o hw+sw proizvođačima. Asus ne proizvodi ni vga, ni lan-wlan, ni .. ništa. Samo dizajnira kućište, logo i to sve upakira u jedan proizvod.

-za nove modele je najavljeno gašenje kompatibilnosti unazad.. (inače nemoguće osim namjerno jer ako je sve x86 platforma tad je kompatibilno) pa tako na novi hw nećeš moći instalirati stariji OS, jer će to onemogućavati BIOS (nekad su tako radili probleme linuxu, plaćali kazne...) i nepostojanje drivera (koje ne radi asus..) i to samo za win npr xp-w7-8, dok linux neće blokirati jer bi dobili kaznu (vlasnici bi tužili i dobili, pošto je MS vlasnik xp nema tko tužiti.. a korisnici su samo korisnici i support je istekao). Tako ćeš na novi hw moći instalirati samo w10x64 ili linux, ili mac.. ali ne (kompatibilan jer je x86) npr w7. To je planirano uvođenjem uefija, sec.boot, i sl. fičeri koji realno ne služe ničemu u korristi većine korisnika nego kao poluga wintelu da to napravi.

 

soft je vječan, to je 'problem' i ovo je rezultat.

rješenje? stari PC-hw, VM (virtualke) i sl. pa i linux.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
offline
Online podrška proizvođača

Sad si me sjetio da, uzeo sam laptop jedini os podrzan je w10 :)))) Kome se zalit? :) Nikome, jednostavno hoce gasit stvari koje im ne odgovaraju. Na kraju sam instalirao w7 na njega nekako, al je pitanje koliko su ti driveri za chipset i sve kompatibilni jer je trebalo kopat po driverima da se omoguci da opce instalira :) I kome se zalit? :)

 
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Online podrška proizvođača

Slažem se da je odgovor korektan u tehničkom smislu, ali kao korisnik sam ga doživio negativno, jer je očito da si sam ne mogu pomoći i da sam pretražio cijeli internet i da svejedno nisam našao rješenje.

Jadikovka je samo zbog toga što je ovo samo jedan od primjera kako se mnoge firme ponašaju prema nama korisnicima, a odnosi se to i na HW i na SW i na aute i na kompove i vjerojatno na mnogo drugih stvari.

Naravno, snašao sam se i riješio svoj problem instaliravši launcher koji omogućuje pokretanje aplikacije u window modu, pa se onda ta stvar ne dešava.

Hvala svima na komentarima!

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice