Ugljen, naftu i zemni plin, zamijenit će kemija zr

poruka: 5
|
čitano: 2.716
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ugljen, naftu i zemni plin, zamijenit će kemija zr".
15 godina
offline
Ugljen, naftu i zemni plin, zamijenit će kemija zr

mala dopuna: etilen glikol se u mnogim našim počecima i krajevima (pa i sredinama) rado dodaje delancu (valjda da se ne smrzne ono kaj se odmah ne popije f gemištima). 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Ugljen, naftu i zemni plin, zamijenit će kemija zr

Ni za boga to činiti - dodavati vinu antifriz! On se ne dodaje zato da "se vino ne smrzne" nego da ga zasladi, na što upućuje već i smo ime "glikol", od grč. glykos = sladak

(inače je sustavno ime kemijskom spoju etan-1,2-diol). Unatoč svojoj slatkoći etilen-glikol je otrovan, posebice je opasan za bubrege. 

 
8 0 hvala 0
6 godina
offline
Re: Ugljen, naftu i zemni plin, zamijenit će kemij
Nisam znanstvenik....ali "obnovljivi" izvori energije ne postoje...ne želim nikoga uvrijediti..kad se spominju obnovljivi....eko...zeleno...bla...bla...to mi je demagogija...demagogijom se bave političari...
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2018 19:15 (HCMAA).
Moj PC  
0 3 hvala 0
8 godina
offline
Ugljen, naftu i zemni plin, zamijenit će kemija zr

U principu imate pravo da obnovljivi izvori energije ne postoje: Sunce daje energiju tako da pretvara vodik u helij, pa će se i taj "nepresušni" izvor energije na kraju (za nekoliko milijardi godina) potrošiti. Sunčeva energija neće riješiti sve energetske probleme, to je istina, ali će mnoge u najmanju ruku ublažiti. Isto bi se moglo reći za zelenu kemijsku tehnologiju. Već sama činjenica da bi se mogli raditi mali pogoni za proizvodnju kemijskim proizvoda koji usto ne bi onečišćavali okoliš pridonijelo bi zdravlju prirodne sredine. Ne zaboravimo da veliki kemijski pogoni, posebice ako se temelje na neekološkoj tehnologiji predstavljaju veliku opasnost. U eksploziji tvornice amonijaka u njemačkog gradu Oppau 1921. godine poginulo je 600, a ranjeno 2500 ljudi. Da ne govorimo o trovanjima kemikalijama. Poznata su trovanja od kemijskih tvornica u Sevesu (Italija), Bhopalu (Indija), a posebice u japanskom zaljevu Minamata. Sve bi se to izbjeglo prelaskom na zelenu kemiju temeljenu na zraku, vodi i, dakako, električnoj energiji iz obnovljivih izvora.  

 
4 0 hvala 0
6 godina
offline
Re: Ugljen, naftu i zemni plin, zamijenit će kemij
Da me se krivo ne shvati... nisam ja protiv "eko" energije.... dapače kao osoba liberalnog svjetonazora.... želim što manje imati posla sa državom...a upravo mi energija sunca kroz fotonaponce to omogućuje...zato i želim da se što prije pojave "revolucionarne"baterije....da bi bio slobodan...moraš biti koliko toliko energetski neovisan....
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice