Željko Ivanković - Kako nam bude

U suočavanju s inflacijom nema dobrog rješenja. Ulaskom u eurozonu, hrvatski su predstavnici u Bruxellesu i Frankfurtu svoj karijerni projekt ostvarili. Sada je na građanima da se snađu sami

Željko Ivanković petak, 17. lipnja 2022. u 15:15

Zaključak Europske komisije i Europske centralne banke da je Hrvatska spremna za prihvaćanje eura od siječnja 2023. primljen je s priličnom pompom i ushićenjem. Taj se zaključak, izveden na temelju Izvješća o konvergenciji, može opovrgavati. Europska komisija i Europska centralna banka nisu nepogrešive. Naprotiv, slabosti u argumentaciji uočljive su čak i onima koji su odluku donijeli. No to ne mijenja opredjeljenje hrvatske Vlade da kroči kroz otvorena vrata i početkom sljedeće godine uvede hrvatski financijski sustav u eurozonu. Samo nekoliko dana prije spomenute odluke, Damir Vanđelić po tko zna koji put postavio je pitanje "jesmo li spremni za eurozonu?", ističući prilično blijede argumente, s kojima se u raspravu upustio jedino Velimir Šonje. Vanđelić je nekoliko dana poslije promovirao osnutak svoje političke udruge, s čime bi njegove opservacije o spremnosti mogle imati veze.

Članak dostupan pretplatnicima

Kako bi mogao pročitati cijeli članak, moraš biti prijavljen na Bug.hr sa svojim podacima te imati status pretplatnika.

Mreza 7 / 2022 srpanj 2022.

📢 Besplatna dostava

TOP!

iPad 9th

10.2", WiFi, Bluetooth, GPS, 64GB. Idealan je za posao ili zabavu.

3.249 kn Kupi


Multiroom zvučnik

DENON Home 250

Internet radio, glazbeni streaming, Hi-Res audio reprodukcija, Heos aplikacija, Amazon Alexa, Airplay 2, Bluetooth, podrška za subwoofere s ugrađenim HEOS-om.

2.899 kn Kupi

Stand-mount zvučnici

DALI OBERON 3

Bass Reflex, 7" drvena vlakna woofera, 29 mm mekana kupola visokotonca, 47 - 26,000 Hz, 87 dB, 6 ohma, 108 dB, 25 - 150 W.

3.599 kn Kupi