Najavljujemo novo izdanje konferencije koja spaja tehnologiju i pravo, LegalTech

Medijska kuća Bug u suradnji s najvećim stručnjacima za tehnologiju i pravo i ove će godine organizirati konferenciju posvećenu tim područjima. Šesto izdanje održat će se 28. svibnja 2024. u Zagrebu

Bug.hr četvrtak, 18. travnja 2024. u 06:00

Krajem svibnja u prostorima HUB385 u Zagrebu održat će se novo izdanje LegalTecha, događanja na kojem svoja mišljenja i iskustva razmjenjuju stručnjaci za pravo i s njime povezanu tehnologiju. Bit će to već šesto izdanje konferencije, koja je pokrenuta 2019. godine, kada se o tehnologiji generativne umjetne inteligencije nije znalo ništa, a pogotovo se nije moglo predvidjeti da bi se jezični AI modeli mogli početi uplitati i u područje prava.

Transformacija prava kroz tehnologiju

Danas situacija izgleda značajno drugačije, sve češće čujemo da pravnici koriste upravo jezične modele za analizu ili kreiranje tekstova, ali se pojavljuje i sve više alata za pomoć "običnom" korisniku, koji mu olakšavaju snalaženje u šumi propisa. Ti alati ubrzavaju procese, smanjuju greške i oslobađaju vrijeme za dublje analize, no nisu sasvim imuni niti na halucinacije i kreiranje dodatnih problema.

LegalTech 2023 - velik interes posjetitelja, posebno studenata prava
LegalTech 2023 - velik interes posjetitelja, posebno studenata prava

Situacija je, dakle, kompleksna, a ako se u nju uključe i pitanja etike ili sigurnosti podataka, otvara se još područja o kojima se može diskutirati i u kojima se tehnologija može poboljšati. Napretkom tehnologije otvorena je mogućnost za duboku reformu profesije koja se u bitnom nije mijenjala već skoro dvije tisuće godina – o tome će, među ostalim, biti riječi na novom izdanju naše konferencije.

Pridružite nam se na inspirativnim predavanjima i panelima, gdje ćemo razgovarati o inovacijama, izazovima i mogućnostima koje tehnologija donosi pravnom sektoru. Konferencija LegalTech održava se 28. svibnja u prostorima HUB385 u Zagrebu. Program je još uvijek u nastajanju, a ulaznica će stajati 40 eura. Više detalja bit će objavljeno uskoro na službenim stranicama LegalTecha.