Bug Online

Upute za pristup digitalnoj arhivi

Tko ima potpuni pristup digitalnoj arhivi? Svi pretplatnici tiskanog izdanja imaju pravo pristupa digitalnoj arhivi časopisa na Bug Onlineu. Brojevi se u digitalnoj arhivi pojavljuju s odmakom od najviše 60 dana u odnosu na izlazak tiskanog izdanja.

Slobodan pristup digitalnoj arhivi i tražilici Svi posjetitelji Bug Onlinea imaju slobodan i potpun pristup oglednom broju iz naše arhive, kako bi mogli isprobati sustav za pregled arhive. Ti javno dostupni časopisi mogu se s vremena na vrijeme mijenjati, a isticat će se na način koji pokazuje slika.

Također svi posjetitelji imaju potpun pristup novoj tražilici koja daleko preciznije pronalazi traženi sadržaj.

Kao postati pretplatnik? Pretplatnikom možete postati odmah, kupovinom pretplate u našem web-shopu. Trenutno nije uključeno automatsko aktiviranje pristupa digitalnim izdanjima, no šifru za pristup dobit ćete u roku od jednog radnog dana.

Pretplatnik sam, kako pristupiti arhivi? Prvo je potrebno imati korisnički račun na Bug Onlineu (isti onaj koji se koristi za Forum odnosno druge sadržaje). Ako ga nemate, možete ga besplatno otvoriti ovdje.

Zatim svoj korisnički račun trebate povezati sa svojom pretplatom. To ćete učiniti tako da upišete svoju pretplatničku šifru u obrazac na ovoj stranici.

Ako ne znate svoju pretplatničku šifru, možete ju zatražiti na ovoj stranici.

Kako pratiti digitalni Bug na iPadu?Dva su moguća načina - kroz pretplatu izravno preko iTunes Storea ili kao pretplatnik na tiskano izdanje!

Pretplatnici na tiskano izdanje imaju pravo na besplatan pristup svim Bugovima koji su dostupni u kiosku (newsstandu). Dovoljno je samo da ste prijavljeni ovdje sa svojom pretplatničkom šifrom, prema gornjim uputama! Sa svojom e-mail adresom i lozinkom, koje koriste na Bug Onlineu morate se prijaviti u kiosku aplikacije "Bug" (besplatno je dostupna na App Storeu) i to je sve.

Napominjemo da svi pretplatnici na iPadu imaju pristup novom broju odmah po izlasku!

Do arhive iz sadržaja Uz svaki sadržaj časopisa koji ima dostupno digitalno izdanje pronaći ćete pripadajuće ikone. Ispod naslovnice Buga ili Mreže koji je dostupan u arhivi nalazi se glavna (crvena) ikona, a uz naslove svih tekstova i rubrika tog broja pronaći ćete i male ikone (v. sliku) koje vas vode izravno na tu temu u digitalnoj arhivi.

Do arhive pretraživanjem Najjednostavniji način za pronalaženje nekog teksta ili teme je korištenje tražilice. Unesite neki pojam ili naziv, te odaberite način pretraživanja i sortiranja rezultata. Pojavit će se lista tema koje sadrže traženi pojam (u naslovu ili bilo gdje u tekstu), pa ukoliko je uz naslov tekst prikazana i mala ikona s natpisom "digi" (oznaka prava pristupa), klikom na bilo koji od dobivenih rezultata pretraživanja učitat će se točno ta stranica.

Dostupna izdanja iz digitalne arhive Vizualnu informaciju o posljednje dodanim izdanjima u digitalnu arhivu možete pronaći na stranici sa sadržajem časopisa, u desnom stupcu. Klikom na naslovnicu bilo kojeg od njih otvorit će se i njegovo digitalno izdanje.

Pregled digitalnih izdanja U pregledu naslovnica svih izdanih Bugova i Mreža, na stranici sa sadržajem pojedinih brojeva časopisa, posebnom ikonom su označeni samo oni brojevi koji imaju dostupno digitalno izdanje. Te oznake vidljive su samo za registrirane pretplatnike.

Probni pristup digitalnoj arhivi
Probni pristup digitalnoj arhivi

što je novo?

HAKOMetar Plus

App dana danas 1:00

Koliki je ukupni kapacitet svih diskova u vašem računalu?

Anketa jučer 11:21

WinDays17

App dana jučer 1:00

GeForce GTX 1080 Ti Founders Edition

BugTV jučer 0:01

S-97 ili S-79? Glavno da je Rider.

Zločesta stranica 24.4 23:57

Električni leteći auto Lilium

Bug Video 24.4 21:38

WinDays17

Mreža Exclusive 24.4 21:30

Četrdeset posto

Zločesta stranica 24.4 9:41

Tastemade

App dana 24.4 1:00

Star Tech 2.32: Ivan Ugrin, BadBorg Industrial

BugTV 23.4 13:30

aktualne vijesti