Turizam u sve toplijem svijetu: tehnologije, prilagodba i širenje ponude

Najavljujemo ovogodišnje izdanje konferencije koja spaja dva najvažnija domaća gospodarska sektora, tehnologiju i turizam. 3T – Tourism, Travel and Tech održava se 20. ožujka u Zagrebu i online

Mreža petak, 16. veljače 2024. u 08:25

Pred turističkim su sektorom brojni izazovi. Oni uključuju promjene navika i potreba modernog turista, želje za bogatijom turističkom ponudom, ali i onom koja je održiva, ekološki prihvatljiva i prilagođena današnjim gostima. Uz privlačenje novih gostiju i zadržavanje postojećih, sektor se turizma mora baviti i pronalaženjem nove radne snage, obogaćivanjem svoje ponude te, neizbježno, digitalnom transformacijom, a tu su i klimatske promjene, koje mijenjaju navike turista i njihov broj u određenim regijama.

Izazovi i rješenja

Turistički sektor, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj, na ove izazove može odgovoriti pametnim planiranjem, korištenjem modernih tehnologija, razvojem nove ponude i općenito transformacijom. "Sunce i more" kao glavna turistička ponuda odavno već nisu dovoljni, već se gosti okreću destinacijama u kojima im se nude nova nezaboravna iskustva.

Ova problematika osnovna je ideja iza ovogodišnjeg, sedmog izdanja Bugove konferencije 3T – Tourism, Travel and Tech. Na tom događaju već tradicionalno tematski spajamo dva najsnažnija gospodarska sektora, tehnologiju i turizam.

Kako nam tehnologija može pomoći u zadržavanju i povećavanju turističkih uspjeha, privlačenju novih gostiju, popunjavanju radnih mjesta i obogaćivanju ponude? Kako prilagoditi turizam sve toplijem podneblju i promjeni klimatskih uvjeta? To su samo neka od pitanja o kojima će biti govora 20. ožujka u prostorima Cinestar Cinemas u zagrebačkom Z Centru.

Izvadak iz programa

Prvi govornici i izvadak iz programa konferencije već su objavljeni. Irina Tomić, Predsjednica Uprave Jadran Crikvenica hotela u svojem će keynoteu govoriti o ulozi ICT-a u hospitalityu. Najpoznatiji "hrvatski Britanac" Paul Bradbury imat će izlaganje o razvoju "bumerskog" branda u doba umjetne inteligencije, dok će Fran Kauzlarić, suosnivač Turnea, pričati o ekonomiji iskustva i umjetnoj inteligenciji u novoj eri turizma.

Stručnjak za Hospitality IT rješenja Mario Pleše pripremio je predavanje "Cashless – Budućnost bezgotovinskog plaćanja", direktorica tvrtke Feel IQM Đurđica Šimičić govorit će o integralnom upravljanju destinacijom, a bit će tu i predavanje o izazovima povezanima sa stranim radnicima u turizmu, koje će održati Janette Milinović, Global Mobility Coordinator tvrtke Profesio. Lenka Vidas iz Nacionalnog parka Brijuni osvrnut će se u svojem predavanju na održivost destinacija u eri turističke transformacije.

Direktor konferencije Oleg Maštruko ugostit će u talk-showu uživo Nika Orosija, koji će mu otkriti kako usred Zagreba imati coffee shop dostojan globalne slave.

Uskoro objavljujemo i ostatak programa konferencije, a ulaznice su već u prodaji. Cijena ulaznice za fizičko sudjelovanje je 90 €, što uključuje i ručak. Cijena za online sudjelovanje je 40 €. Kupci bilo kojeg oblika ulaznice dobivaju i pristup snimkama predavanja.

Za više informacija posjetite službenu stranicu konferencije 3T – Tourism, Travel and Tech.