Sony Xperia P

poruka: 882
|
čitano: 160.423
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, naxeem, Lazarus Long, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
22 mjeseca
neaktivan
offline
Xperia P

Daj SS na kojem se vidi koliko ti je bio ekran upaljen

When we're good they never remember, when we're bad they never forget. JM
21 mjesec
offline
Xperia P

šta prije nisi reko . Stavio sam mob na punjenje . 

So0ny ericsson live with wAlkaman
16 mjeseci
neaktivan
offline
Xperia P

Evo, i ja sam nabavio ovaj mobitel, i zasada sam zadovoljan sa njime...

Ali nikako ne mogu postaviti u pozadinu sliku koju bih ja želi, a da mi ne ponudi obrezivanje slike.

Samim obrezivanjem, slika više ne izgleda kako bi trebala, i kako ja želim...

Jel ima netko kakav prijedlog kako staviti sliku koju želim, ali bez tog obrezivanja...

Inače ovo mi je prvi "Android" telefon, pa sve učim iznova...

Napravio sam ažuriranje sustava, i nekako mi se čini da sad bolje troši bateriju nego ranije...  I više nigdje ne mogu pronaći onu ikonu za uštedu energije, prije ažuriranja pritiskom na tu ikonu mogao sam odabrati što će sve biti pokrenuto na telefonu, a sad imam samo u postavkama Upravljanje potrošnjom energije i grafički prikaz što i koliko energije troši...

Unaprijed hvala na prijedlozima!

2 godine
offline
Xperia P

zato sto je velicina slike veca od rezolucije ekrana od tvog telefona pa dolazi do cropanja

mislim da je 960x540 rezolucija, pa pokusaj naci slike te velicine pa nece ti se obrezivati slika

noćas mi se LUDUJE, noćas NEMA sna, noćas čašu TORRESA ispijmo do dna!
16 mjeseci
neaktivan
offline
Re: Xperia P
Sec002 kaže...

Evo, i ja sam nabavio ovaj mobitel, i zasada sam zadovoljan sa njime...

Ali nikako ne mogu postaviti u pozadinu sliku koju bih ja želi, a da mi ne ponudi obrezivanje slike.

Samim obrezivanjem, slika više ne izgleda kako bi trebala, i kako ja želim...

Jel ima netko kakav prijedlog kako staviti sliku koju želim, ali bez tog obrezivanja...

Inače ovo mi je prvi "Android" telefon, pa sve učim iznova...

Napravio sam ažuriranje sustava, i nekako mi se čini da sad bolje troši bateriju nego ranije...  I više nigdje ne mogu pronaći onu ikonu za uštedu energije, prije ažuriranja pritiskom na tu ikonu mogao sam odabrati što će sve biti pokrenuto na telefonu, a sad imam samo u postavkama Upravljanje potrošnjom energije i grafički prikaz što i koliko energije troši...

Unaprijed hvala na prijedlozima!

 

skini si s google playa aplikaciju wallpaper wizardrii.

tamo onda učitaš željenu sliku, odabereš opcije exact i no scroll i to je to. :)

2 godine
neaktivan
offline
Xperia P

ja danas azurirao softver 6.0.1blabla... al nisam primjetio promjene...

 

5 godina
online
Re: Xperia P

Pa ako si već bio na ICS-u onda i ne bi trebao primijetiti neke velike promjene jer se ovdje radi o verziji koja ispravlja stare bug-ove (i donosi neke nove).

3 godine
neaktivan
offline
15 mjeseci
neaktivan
offline
Xperia P

ovako trebo bi pomoc. imam problem s mobitelom  tj nadorradio sam novi software 4.04 na xperiu p i sve super ali kada hocu uc u album ili u filmove nece mi ic izbaci me. jel imo tko slican slucaj?

deva
6 godina
offline
Xperia P

probaj ugasit pa upalit mob.

 

inače, nakon instalacije novog softvera treba si odma kad si ga upalio resetirat na tvorničke postavke. ovako zna zezat.

3 godine
offline
Xperia P

pozdrav, mobitel je novi i zanima me kak je najbolje punit bateriju? Dali se smije dopunjavat tipa na 30,50,70% je pa je tada stavim da se puni i sl?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
6 godina
offline
Xperia P

da

3 godine
offline
Re: Xperia P
Zoran kaže...

da

Šta da? Primjetio sam da mi se baterija brže i bolje napuni kad je punim od 10-15% pa me zanima dali je smijem punit bilo kada ili baš treba biti onak pri dnu?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.12.2012 19:03 (dec54).
4 godine
offline
Re: Xperia P
dec54 kaže...
Zoran kaže...

da

Šta da? Primjetio sam da mi se baterija brže i bolje napuni kad je punim od 10-15% pa me zanima dali je smijem punit bilo kada ili baš treba biti onak pri dnu?

Nemoj se uopće zamarat s tim. Puni kad ga trebaš napunit. Ako ti je 60%, a ideš negdje na par sati koristit ćeš ga za slikanje, slušanje pjesama itd. normalno da ćeš ga napunit. Ako si kod kuće i ne ideš nigdje napuni ga kad se sjetiš i kad ga ne koristiš. Neki govore ovako, neki onako, ali premala je razlika da bi se mučio s tim.

3 godine
offline
Re: Xperia P
Iggx kaže...
dec54 kaže...
Zoran kaže...

da

Šta da? Primjetio sam da mi se baterija brže i bolje napuni kad je punim od 10-15% pa me zanima dali je smijem punit bilo kada ili baš treba biti onak pri dnu?

Nemoj se uopće zamarat s tim. Puni kad ga trebaš napunit. Ako ti je 60%, a ideš negdje na par sati koristit ćeš ga za slikanje, slušanje pjesama itd. normalno da ćeš ga napunit. Ako si kod kuće i ne ideš nigdje napuni ga kad se sjetiš i kad ga ne koristiš. Neki govore ovako, neki onako, ali premala je razlika da bi se mučio s tim.

mene zanima da ako gap unim kad god se sjetim dali se može baterija "shebat" ?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
15 mjeseci
neaktivan
offline
Re: Xperia P

ali kada ga vratim na tvornicke postavke hoce mi se svi dokumenti i like izbrisat?

deva
15 mjeseci
neaktivan
offline
Re: Xperia P

ali ako ga resetiram na tvor.postavke hoce mi se izbrisat dokumenti i slike?

deva
4 godine
offline
Re: Xperia P
dec54 kaže...
Iggx kaže...
dec54 kaže...
Zoran kaže...

da

Šta da? Primjetio sam da mi se baterija brže i bolje napuni kad je punim od 10-15% pa me zanima dali je smijem punit bilo kada ili baš treba biti onak pri dnu?

Nemoj se uopće zamarat s tim. Puni kad ga trebaš napunit. Ako ti je 60%, a ideš negdje na par sati koristit ćeš ga za slikanje, slušanje pjesama itd. normalno da ćeš ga napunit. Ako si kod kuće i ne ideš nigdje napuni ga kad se sjetiš i kad ga ne koristiš. Neki govore ovako, neki onako, ali premala je razlika da bi se mučio s tim.

mene zanima da ako gap unim kad god se sjetim dali se može baterija "shebat" ?

Da je samo jedan način ispravan, a drugi totalno krivi i uništava bateriju, zar ne misliš da bi pisalo na uputama: punite ga isključivo tad i tad, osim u izvanrednim situacijama?

Mislim da sam ti dao odgovor na pitanje. 

5 godina
offline
Xperia P

Evo za sve koji ne vjeruju da P može izdržat 3h screen on-a i cijeli dan baterije (24h je meni cijeli dan, a ne od ujutro do navečer) uz kvalitetan use moba{#}

6 godina
offline
Re: Xperia P
devamk2 kaže...

ali ako ga resetiram na tvor.postavke hoce mi se izbrisat dokumenti i slike?

 

Obrisat će ti memoriju telefona, ako su slike i dokumenti na SD kartici neće ih brisat, uostalom pita te da li želiš samo telefon ili oboje.

 

Bateriju punite kako god, totalno je svejedno jel na 60 ili 15%.

5 godina
online
Re: Xperia P
jopis kaže...

Evo za sve koji ne vjeruju da P može izdržat 3h screen on-a i cijeli dan baterije (24h je meni cijeli dan, a ne od ujutro do navečer) uz kvalitetan use moba{#}

 

Sorry, ali ono što se da iščitati iz priloženih slika je to da ti je uređaj većinu vremena bio u Stand-By-u i da si ga u navedenom vremenskom periodu (33 sata) aktivno koristio svega 3-4 puta (od toga nekih 2 i po sata vrlo aktivno), što se teško može nazvati 'kvalitetnim korištenjem'.

6 godina
offline
Xperia P

Šta je to uopće kvalitetan use? =D =D

16 mjeseci
neaktivan
offline
Xperia P

evo recimo kod mene ima malo više aktivnog korištenja gdje je puno duže zaslon bio uključen, ne znam je li to više ili manje nego što prosječan korisnik koristi smartphone.

baterije je još ostalo cijela jedna trećina nakon preko trideset sati. ok, bilo je tu razdoblja nekorištenja, najveće je pretpostavljam spavanje, a ostalo jednostavno neimanje vremena za prčkanje po mobu.

 

no općenito sam jako ugodno iznenađen trajanjem baterije, posebno nakon što sam čitao raznorazne komentare. a da ne pričam o tome da se zaista brzo puni, za sat vremena (ili čak i manje) je već na 100%.

ne znam, ključ je možda u tome što mi je čitavo vrijeme uključen onaj štedljivi mod koji gasi nepotrebne stvari poput wifi-a dok mob nije aktivan.

6 godina
offline
Xperia P

vjerovatno ti i traje dugo zbog tog power savea koji ti u biti samo ugasi internet, a time se i gubi čar jer nema realtime push notifikacija

5 godina
offline
Re: Xperia P
maxym kaže...
jopis kaže...

Evo za sve koji ne vjeruju da P može izdržat 3h screen on-a i cijeli dan baterije (24h je meni cijeli dan, a ne od ujutro do navečer) uz kvalitetan use moba{#}

 

Sorry, ali ono što se da iščitati iz priloženih slika je to da ti je uređaj većinu vremena bio u Stand-By-u i da si ga u navedenom vremenskom periodu (33 sata) aktivno koristio svega 3-4 puta (od toga nekih 2 i po sata vrlo aktivno), što se teško može nazvati 'kvalitetnim korištenjem'.

Lol. 'Mudrac' neki??

Pa jedina stavka koja me zanima kod smartphonea je koliko mob može izdržati AKTIVNOG korištenja onda kada mi to treba. Jedina stavka po kojoj se vidi koliko je mobitel AKTIVNO korišten je upravo to vrijeme korištenja displaya, a to je 3h i 20ak min tj to sa ss-a. To što se ti praviš pametan a nemaš pojma, nije moj problem. Mobitel koristim dnevno za sat-dva poziva, 30ak sms-a, 100-injak whatsapp/viber poruka, korespondenciju email-om (10-20 emailova dnevno), pol sata (pauza na poslu) gejma, i pol sata surfanja. Pa ak to nije kvalitetno korištenje onda, super. Po običaju uvijek neki pametnjaković ima sa svojim mudrolijama. To što vi (takvi 'pametni' kao ti) mislite da su te plave crtice adekvatno mjerilo vremena korištenja mobitela, not my fault. Pa to faila žešće, a hvala Bogu, promijenio sam jedno 30 androida do sad, a pretplatu i mobitel imam 15 godina, tak da ne lupetam ;). Ovaj mobitel je na 3g mreži non stop, nikakve airplane mod šeme, wireless je samo navečer kad sam kod kuće, nikakvo smanjivanje brightnessa i ostala tvikanja da bi se dobio bolji batt. life, znači aktivno korištenje moba cijeli dan, a sve je na defaultu. Point je u tome da i ovaj mob sa toliko popljuvanom baterijom ima potpuno jednako vrijeme korištenja od punjenja do punjenja kao i jedan Neo V sa manjim ekranom i sc procom, ili kao jedan S2 sa većim ekranom, ili još x drugih androida.

Žalosno je da sve i jedan taj mob ne može izdržat više od tih max. 30h korištenja do slijedećeg punjenja ako je display on time cca 3h. Život smartphonea koji se koristi kak treba, sveo se na to da moram imat punjač kod kuće, u autu i na poslu, ili ne koristit mobitel za ono za što je kupljen....

16 mjeseci
neaktivan
offline
Re: Xperia P
Zoran kaže...

vjerovatno ti i traje dugo zbog tog power savea koji ti u biti samo ugasi internet, a time se i gubi čar jer nema realtime push notifikacija

 

ha dobro, razumljivo mi je da možda netko i tako na to gleda, u skladu sa svojim željama i potrebama... ali do sada se u svom korištenju nisam ni jedan jedini put našao u situaciji gdje bi mi te push notifikacije bile od ikakvog značaja, tako da meni osobno to ne predstavlja nikakvu čar. a još ako s time dobijem puno duže trajanje baterije, tim bolje. :)

6 godina
offline
Xperia P

ma bitno da on kvalitetno koristi mob. :D :D odakle samo taj pojam :D

5 godina
online
Re: Xperia P

jopis,

 

Ne moraš se odmah pjeniti, nisam mislio ništa loše. Samo sam komentirao činjenicu da je (dosta) dugo vrijeme rada mobitela sa jedniim punjenjem baterije zapravo postignuto relativno kratkim aktivnim korištenjem.

 

U pravu si kada kažeš da mnogi komentari na netu bezrazložno pljuvaju na "malu" bateriju i kratko trajanje baterije kod Xperie P, iako je ono u skladu sa standardom kategorije, i pruža jedan dan (dakle nekih 16 sati) rada baterije sa pristojnim korištenjem. Uostalom vrlo je malo korisnika smartphone-a koji ne pune svoje uređaje jednom dnevno (najčešće za vrijeme spavanja).

6 godina
offline
Xperia P

ono što je jasno je da uz aktivno korištenje smartphonea uz cjelodnevno uključen internet (3g) baterija u prosjeku traje 24h i to je to. nekome će trajat duže, nekome kraće, jer će se netko malo više koristiti mobitelom, netko manje.

Ne postoji nikakavo kvalitetno korištenje mobitela, postoji samo korisnik koji koristi mobitel ovisno o svojim potrebama, a pljuvat po baterijama mogu samo oni koji su prije smartphonea koristili dummyphone ili na prethodnom smartphoneu nisu koristili 3G.

 

Osvrnit ću se samo na pretohdne mobitele - Xperia x8 - punio svaka 3-5 dana jer sam se šaku puta spajo na net i to preko wifi-a, gomila razgovora i smsova,

iphone 3GS i  Xperia U punio 1-2 dnevno - internet always on, također gomila razgovora i smsa

HTC Widlfire S - punim svakih 10ak dana jer telefon skoro pa i ne koristim - net ugašen, možda 2 poziva u 5 dana i 2 smsa u 10, a period kad sam ga koristio kao primarni mobitel je također baterija jedva 1 dan izdržala.

Baterije su okej (osim ako stvarno ne dobijete tvornički faulty bateriju), samo smo u prošlosti navikli na glumpave mobitele s dugotrajnim baterijama, a sad imamo hi-tech telefone kojima jebiga treba struje. 

 

dobro pa uz mobitel dobiješ punjač, usb kabl je standardiziran pa stvarno nema problema se snać za struje dok sjediš u birtiji ili kod lege.

 

 

3 godine
offline
Xperia P

Jel mi moze neko rec dal se Xperia P moze otkljucat besplatno prek nekog softvera ili za pare prek unlock koda ?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice