DYNATRACE - Pratite performanse aplikacija i steknite pouzdani uvid u vaše poslovanje

Metrike pokazuju da razina zadovoljstva kupaca značajno pada ako je aplikaciji potrebno više od tri sekunde za učitavanje i izvršenje naredbe. Ako se to vrijeme produži na dvanaest sekundi, unutar kojih kupac nema mogućnost poduzeti željeni korak, on postaje frustriran, a frustrirani je kupac – izgubljeni kupac

Span četvrtak, 16. prosinca 2021. u 21:00

Učinkovita aplikacija, koja nudi trenutačno rješavanje problema, ključ je uspjeha mnogih kompanija diljem svijeta, kao, primjerice, Ubera, koje su svoje poslovanje utemeljile na Internetu – ponudile su uslugu kojoj se jednostavno pristupa samo jednim klikom.

Metrike pokazuju da razina zadovoljstva kupaca značajno pada ako je aplikaciji potrebno više od tri sekunde za učitavanje i izvršenje naredbe. Ako se to vrijeme produži na dvanaest sekundi, unutar kojih kupac nema mogućnost poduzeti željeni korak, on postaje frustriran, a frustrirani je kupac – izgubljeni kupac.

Zadovoljstvo kupaca

Ako vrijeme do ispunjenja naredbe postane predugo, što bi značilo sve između tri i dvanaest sekundi, kupac gubi strpljenje i interes, što rezultira obraćanjem drugom ponuđaču, koji možda nema bolje rješenje, ali ima bržu i bolju aplikaciju. U trenutku u kojem kupac upotrebljava aplikaciju, on je već donio odluku o tome koji proizvod ili uslugu, i od kojeg ponuđača želi, te ih želi dobiti što je moguće prije.

Brzina učitavanja koju korisnik očekuje podrazumijeva se i smatra se prirodnom, no nezadovoljstvo se uočava trenutačno. Dobra analogija bio bi prekidač za svijetlo – ne želite čekati dvanaest sekundi na paljenje svijetla, već očekujete da se to dogodi gotovo instantno. Svijet jednostavno ne može čekati, pogotovo ne na Internetu. Zato je za poduzeće bitno imati sustav za praćenje performansi aplikacije, kako bi se znalo je li dovoljno brzo za današnji svijet digitalnih usluga – ovdje Dynatrace ulazi u priču.

Što predstavlja praćenje performansi aplikacije?

Prema Dynatraceovim navodima, Application performance monitoring (APM) praksa je praćenja metrika rada softvera korištenjem softverskog monitoringa i telemetrijskih podataka. Korištenjem praćenja performansi aplikacije jamčite dostupnost svog sustava, optimizirate rad usluga i vrijeme odaziva te poboljšavate iskustva svojih klijenata. Primjeri nekih korisnika praćenja performansi aplikacije su mobilne aplikacije, poslovne aplikacije, web-stranice, a popis uključuje i procese, servise, logove, hostove te krajnje korisnike samih aplikacija, što uključuje i zaposlenike i klijente nekog poduzeća.

Gartnerov Magic Quadrant for Application Performance Monitoring nabraja sposobnosti modernih usluga za praćenje performansi aplikacija:

  • automatsko otkrivanje i mapiranje aplikacije koje pridonosi stvaranju svijesti u stvarnom vremenu unutar dinamičnih okoliša
  • end-to-end preglednost ponašanja aplikacije za bolje razumijevanje učinaka na poslovne ishode
  • analiza uzroka i posljedica poteškoća u radu aplikacije
  • nadzor mobilnih i desktop aplikacija za praćenje iskustva kupaca
  • endpoint nadzor za bolje razumijevanje utjecaja mobilnih aplikacija na krajnje uređaje
  • integracija i automatizacija sa service management alatima i trećim stranama
  • korisničko putovanje i poslovni ključni pokazatelji performansi
  • nadzor virtualne infrastrukture za maksimalnu produktivnost zaposlenika

Ovo su samo neke od prednosti koje možete iskusiti implementacijom usluge nadzora performansi aplikacije – veća stabilnost aplikacije, brže rješavanje problema, manji broj incidenata, veća kvaliteta softvera koje izdajete, i unapređenje korištenja infrastrukture.

 

Magija Dynatraceova praćenja performansi aplikacija

Promatrajući današnju poslovnu okolinu, svaka online trgovina ili usluga, od Amazona i Alibabe, do vaše lokalne pizzerije, treba praćenje performansi aplikacije, kako bi znala nailaze li korisnici na poteškoće u korištenju Interneta za pristup usluzi. Prema Gartnerovim navodima, vodeći softver za praćenje performansi aplikacije je Dynatrace, koji predstavlja potpuno automatizirano rješenje – od razvijanja i instrumentalizacije, do otkrivanja problema i analize uzročno-posljedičnih veza. Nudi preglednost praćenja performansi aplikacija koje služe operacijama, aplikacijama i poslovanjima.

Dynatrace nudi potpunu preglednost za dinamična cloud okruženja, kao što su AWS i Azure. Uključuje logove, metrike performansi, veze, tragove, podatke o korisničkom ponašanju, kao i najnovije podatke o open source standardima.

Budući da je ručno upravljanje okruženjima baziranim u cloudu gotovo nemoguće, kontinuirana automatizacija ključna je za poduzeća. Dynatrace omogućuje automatizaciju automatskom objavom, istraživanje, konfiguraciju, topologiju, ažuriranja i performanse. Kontinuirano i automatski pregledava, analizira i nudi odgovore, dajući pritom prioritet onome što je važnije.

Asistencija umjetne inteligencije olakšava radne tijekove za timove, smanjujući ručni dio posla i dopuštajući time veću produktivnost u ključnim dijelovima poslovanja. Tu u priču ulazi Davis, Dynatraceov AI asistent, koji nudi odgovore za brzo i učinkovito rješavanje problema i poboljšanje performansi u realnom vremenu. Korisnici koji već upotrebljavaju Davisovu magiju javljaju kako on automatski pojačava snagu i produktivnost njihova tima, povećavajući pritom sposobnost organizacije za brzim rješavanjem problema povezanih s performansama aplikacije.

 

Umjetna inteligencija u srcu softvera

Poduzeća mogu vidjeti iskustvo krajnjeg korisnika promatranjem čitave infrastrukture kroz koju je informacija prošla, kako je transakcija zapravo izgledala, svaki klik. U srcu tog softvera nalazi se umjetna inteligencija, koja nudi detaljan pogled u to kako vaša aplikacija zapravo radi. Kada biste upotrebljavali standardne metode, kupac bi ručno morao prijaviti svaku grešku s kojom bi se susreo, jednu po jednu, posebnim ticketing sustavom, nakon čega bi taj sustav njegov problem dodijelio određenoj grupi, i zatim stručnjaku koji bi bio zadužen za njegovo rješavanje – to traje dugo. Korištenjem Dynatracea možete vidjeti problem prije nego što ga korisnik uopće primijeti.

Davis obrađuje milijarde ovisnosti u nekoliko milisekundi, i isporučuje precizne odgovore koji znatno nadmašuju ljudske sposobnosti. Sustav pomaže poslovanju ubrzanjem DevOps procesa, kako bi nove značajke bile vidljive u aplikaciji ili na web-stranici unutar nekoliko sati nakon izdavanja od programera, što bi inače moglo potrajati i do nekoliko tjedana.

Razina zadovoljstva kupaca značajno pada ako je aplikaciji potrebno više od tri sekunde za učitavanje i izvršenje naredbe

Jednostavno sučelje Dynatracea olakšava praćenje performansi aplikacija

Miroslav Mraković na F2-Future of Fintech konferenciji

 

Span Dynatrace Master Partner

Span je Dynatrace Master Partner i njegov predstavnik na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Kosova. Godine iskustva u praćenju performansi aplikacija, analizi i DevOpsima jamče uspješnu integraciju Dynatraceovih proizvoda u vašu infrastrukturu. Magiju Dynatracea nedavno je na F2- Future of Fintech konferenciji predstavio i Miroslav Mraković, Spanov Dynatrace magician, koji je održao predavanje na temu brže, lakše i jeftinije digitalne transformacije. Span će vas voditi kroz vaše putovanje u sustave praćenja performansi aplikacija s Dynatraceom, od planiranja i konfiguracije, do dugoročne podrške i profesionalnih treninga.

 

Kontaktirajte nas na info@span.eu i dogovorite sastanak s našim Dynatrace stručnjacima!

Mreza 1 / 2022 siječanj 2022.