Osiguranje kontinuiteta poslovanja - Ne dozvolite da vam prekid u poslovanju prouzroči gubitke

Pričuvna veza Pro namijenjena je malim, srednjim i velikim poslovnim korisnicima, koji za svoju poslovnu kritičnu infrastrukturu žele osigurati visoku dostupnost pristupnih internetskih ili podatkovnih kapaciteta realiziranih preko A1 svjetlovodne poslovne pristupne mreže (ili neke druge odgovarajuće pristupne tehnologije)

R.I. ponedjeljak, 18. siječnja 2021. u 00:00

Zbog nepredviđenih okolnosti poput, primjerice, prirodnih nepogoda, ostati bez internetske veze kao kritične infrastrukture, problem je za sve korisnike, a poseban poslovnim korisnicima. Za tvrtke su takve situacije izrazito nezgodne, u slučajevima poput prekida rada POS uređaja na prodajnom mjestu, ili nemogućnosti primanja i slanja bitnih podataka, poput važnih dokumenata. Pa i kada nije u pitanju hitnost, koja uglavnom uzrokuje poslovne gubitke, ostaje nezgodan problem prekida komunikacije koji obično utječe na reputaciju kod kupaca, klijenta dobavljača i partnera.

Pričuvna veza Pro

No, i za takve, naizgled neizbježne, probleme postoji rješenje. Kako bi se spriječili prekidi internetske veze, postoji rješenje u obliku usluge – Pričuvna veza Pro, koja omogućuje zamjenski pristup preko A1 mobilne mreže.

Usluga Pričuvna veza Pro namijenjena je malim, srednjim i velikim poslovnim korisnicima, koji za svoju poslovnu kritičnu infrastrukturu žele osigurati visoku dostupnost pristupnih internetskih ili podatkovnih kapaciteta. Usluga omogućuje korisniku pričuvni pristup preko A1 mobilne mreže za primarnu uslugu pristupa Internetu ili uslugu podatkovnog IP-VPN povezivanja lokacija. Ako korisnik želi omogućiti pričuvnu vezu za više primarnih usluga, tada je za svaku primarnu uslugu potrebno ugovoriti zasebnu uslugu Pričuvnu veza Pro.

Usluga Pričuvna veza Pro dostupna je za dvije skupine primarnih ITS usluga, kako bi ih tvrtke najbolje prilagodile svojim potrebama: 1. usluge pristupa Internetu (Biz Internet Super, Biz Internet Pro, Biz Office, Biz Office Pro) i 2. uslugu podatkovnog IP-VPN povezivanja lokacija korisnika (Biz IP VPN).

Pričuvna veza u pozadini je stalno aktivna i spremna za preuzimanje prometa u slučaju prekida primarne veze. U slučaju nedostupnosti primarne usluge trajanja duljeg od samo 15 sekundi, internetski ili podatkovni promet primarne usluge u najkraćem će se mogućem roku automatski preusmjeriti preko pričuvnog pristupa te tako osigurava visoku dostupnost veza, kojima je korisnička kartična poslovna infrastruktura (primjerice, bankomati, prodajna mjesta i sl.) povezana, bilo prema Internetu, bilo prema internoj podatkovnoj mreži. Tako je ustvari osiguran kontinuitet veze.

Mobilni podatkovni promet ostvaren preko usluge Pričuvna veza Pro, neograničen je (flat rate) i bez dodatne naplate. Pritom, najveća dostupna brzina ovisi o kapacitetima i brzini same A1 mobilne mreže na lokaciji, i ona nije veća od brzine prijenosa podataka primarne usluge. Bitno za korisnike je i to da će u slučaju aktiviranja pričuvnog pristupa za primarnu internetsku uslugu, isti javni IP adresni prostor biti dostupan i na pričuvnom pristupu. U uslugu je uključena profesionalna terminalna oprema (usmjerenik/router s integriranim 4G modemom), i to bez dodatnih troškova za korisnika, a ta oprema može mu podržati sve njegove potrebe kao i primarna veza. U ponudi za omogućavanje Pričuvne veze Pro najam je dvije vrste antena, unutarnje ili vanjske, ovisno o jakosti mobilnog signala na lokaciji pružanja usluge.

Dodatna zaštita uz Cloud Firewall i Biz Security Backup

U vremenima rastućih sigurnosnih prijetnji i sve agresivnijih napada na IT sustave, korisno je iskoristiti prednosti dodatnih cloud usluga za povećanje sigurnosti poslovanja, kao što su, primjerice, Cloud Firewall ili Biz Security Backup.

Sigurnosni rizici u sadašnje vrijeme napredniji su i češći nego što su dosad bili. Istodobno, podaci i njihova dostupnost organizacijama su važniji nego što je bilo dosad. Sigurnost kopiranja i mogućnost povrata podataka, u poslovanju su neizbježni. Dodatnu sigurnost omogućuje i pohrana uz A1 uslugu Biz Security Backup, temeljenom na vrhunskom softveru za sigurnosnu pohranu podataka. Pomoću te usluge arhivirati se mogu podaci s fizičkih i virtualnih poslužitelja, poslovnih aplikacija, stolnih ili prijenosnih računala. Svi podaci pohranjeni na A1 Backup zaštićeni su kriptiranjem AES 256-bitnim ključem, koji zadovoljava najviše dostignute standarde kriptiranja podataka u svijetu.

Cloud Firewall usluga omogućuje zaštitu IT sustava ograničavanjem pristupa određenim kategorijama internetskog sadržaja (web-filtering) i kontrole pristupa određenim aplikacijama. Ta usluga predstavlja sigurnosno rješenje koje se nalazi između Vaše IT mreže i Interneta. Jednostavna je za korištenje, bez potrebe za većim informatičkim znanjem i vještinama, uz centralizirano upravljanje. Tako omogućuje zadržavanje fokusa na svakodnevnom poslovanju, uz visoku razinu sigurnosti unutar tvrtke.

Mreza 2 / 2021 veljača 2021.