Završio Global Game Jam izazov 2024., pobjednici napravili igru 'No Need For Speed'

Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je Make Me Laugh, a osim najbolje videoigre, žiri je dijelio nagrade i za najbolji gameplay, grafiku te najbolju prezentaciju završenog rada

Bug.hr ponedjeljak, 29. siječnja 2024. u 14:55

Global Game Jam 2024. u Novskoj u organizaciji Poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1 i Hrvatske udruge izrađivača videoigara HU-IZ-VI ponovno je imao najveći broj prijavljenih na razini cijele Hrvatske. Više od 80 natjecatelja borilo se u 19 timova kako bi osvojili bogate nagrade.

„Ovaj gamedev događaj, popraćen je s 48 sati umrežavanja znanja, novih poznanstava, testiranja izdržljivosti, zabave, kreativnosti i druženja (…) Nama je ovo peta organizacija ovakvog natjecanja, a već danas počinjemo planirati iduće izdanje“, poručili su iz Inkubatora PISMO i udruge HU-IZ-VI.

Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je Make Me Laugh (nasmij me), a za ocjene je bio zaslužan stručni žiri – Kristijan Škarica (Gepek, Coeto i Degenerika), Mladen Bošnjak (Misfit Village), Daniela Spasovka (MAGDA), Vedran Klanac (Ocean Media) te Dominik Cvetkovski (ANIQ). Osim najbolje videoigre, ocjenjivao se i najbolji gameplay, grafika, ali i najbolja prezentacija završenih radova.

Natjecanje je završilo 28. siječnja u 17 sati, a prvu nagradu koja uključuje 1.500 eura, PlayStation 5 Bundle i šest mjeseci pretplate na VIDI, odnio je tim koji je napravio igru „No Need For Speed“. Pobjednici srednjoškolskog uzrasta napravili su videoigru „Zagorje Simulator“, dok su u odrasloj kategoriji nagrađene i videoigre „Širok Šor“ te „Eggstinction“.