Fortinet FortiGate 40F - Mali, ali tehničar!

FortiGate 40F objedinjuje funkciju NG vatrozida, sigurne virtualne privatne mreže te antivirusne zaštite, na mjestima gdje to već ranije nije bilo implementirano. Tu je i SD-WAN funkcionalnost, stoga imamo rješenje za visoku sigurnost izdvojenih lokacija, lako upravljivo iz zajedničkog web-sučelja

Rajko Plečko petak, 17. srpnja 2020. u 14:00

Fortinet je američka multinacionalna kompanija sa sjedištem u Sunnyvaleu u Kaliforniji. Nastala je prije 20 godina kad su braća Ken i Michael Xie napustili i rasprodali prethodne uspješne kompanije i odlučili se baviti mrežnom sigurnošću na svim razinama, od lokalnih mreža do Interneta. Oko misije i vizije nove kompanije, na svu sreću, nisu bili neodlučni kao oko imena koje je pri osnivanju glasilo Appligation Inc., pa je vrlo brzo promijenjeno u ApSecure te nakon kratkog vremena konačno u Fortinet, što bi povezivanjem riječi “fortified” i “networks” trebalo dati naslutiti njeno područje interesa. Prvi proizvod koji su ponudili korisnicima bio je firewall FortiGate, daleki predak uređaja koji testiramo.FortiGate 40F dolazi u varijanti s Wi-Fijem i bez njega, u kućištu koje bismo mogli nazvati stolnim (iako ima mogućnost montaže na zid). Namijenjen je, osobito u varijanti s Wi-Fijem, manjem prostoru i manjem broju korisnika, gdje neće biti ugrađen u komunikacijski ormar (premda je i to opcija). Činjenica da se radi o uređaju desktop kategorije ne bi trebala obeshrabriti potencijalne kupce, jer će, zahvaljujući snažnom SoC-u, FortiGate 40F sve zadaće odraditi bolje od deklariranog.

Članak dostupan pretplatnicima

Kako bi mogao pročitati cijeli članak, moraš biti prijavljen na Bug.hr sa svojim podacima te imati status pretplatnika.

Mreza 8-9 / 2020 kolovoz-rujan 2020.


Prijenosni bežični BT zvučnik

JAMO DS 3

Elegantan spoj oblika i funkcionalnosti. Savršen suputnik za glazbu u pokretu. Trajanje USB punjive baterije 6 sati, priključak za SD memorijsku karticu, FM radio, AUX ulaz, 150 Hz - 20k Hz.

779 kn 899 kn Kupi

Bežične in-ear BT slušalice

FOCAL SPARK

Kvalitetan Focal zvuk, aluminijsko kućište, ugrađen mikrofon i daljinski upravljač na kablu, do 8 sati trajanje bateriije, 16 Ohms, 20Hz – 20KHz, 103dB.

499 kn 799 kn Kupi