Valovi autonomije

Oleg Maštruko ponedjeljak, 19. travnja 2021. u 00:00

Autonomna vozila opet su u fokusu pažnje, što se ponavlja svakih nekoliko mjeseci, pa je vrijeme da uz Marinu osvježimo i tu temu. Tematski, dakle, to je već mainstream, a ne neko čudo, kakvo je bilo prije samo nekoliko godina. Ipak, na samim cestama ta tehnologija još je rijetka. Nakon još nekoliko valova pojačanog interesa i naših tema broja, i autonomna vozila na cestama postat će svakodnevica.

Željko je i dalje u svijetu fintecha i kripta – njegovi su talenti raznoliki i brojni, ali mi ga trošimo samo u ovom sektoru – ovaj put tema je kripto-kriminal. Gorden donosi analizu tržišta sa, za nekog, možda neočekivanim rezultatima – prodaja prijenosnih računala raste, a mobitela pada. Imamo i seriju intervjua, od kojih je najveći onaj s Dženanom Lojom, starim znancem s IT scene, koji je CEO TIS OIS, unutar TIS Grupe.

Zvonko donosi zanimljivu reportažu o digitalizaciji arhivske građe Zagreb filma. Fundus! Taj old school termin sam tražio, bolji je od “arhivske građe”, koja isto zvuči old school. Dakle, digitalizacija fundusa Zagreb filma. U svakom slučaju, zanimljiva tema, primjena tehnologije u domaćem dvorištu, takve teme uvijek su nam drage.

Održali smo konferenciju 3T – Tourism, Travel and Tech. Prošlo je odlično, sve se više ufuravamo u ovaj pandemijski tip konferencija, do te mjere da će nam teško pasti povratak na staro. Zadržat ćemo virtualni, streaming dio i tada, ne brinite. Štoviše, kao prednost takvog pristupa, konferencijskim sadržajima može se pristupati i nakon što je event završen u fizičkom svijetu.

Turistička sezona se bliži, bit će turbulentno, pa vjerujemo da će mnogi posegnuti za predavanjima s 3T, čak i ako nisu uzeli ulaznicu na vrijeme. Nema brige, event na sustavu Entrio bit će otvoren, dakle, dostupan do kraja svibnja, uzmite ulaznicu i pogledajte sadržaj identično kao da ste ga gledali uživo: https://www.entrio.hr/event/3t-tourism-travel-tech-2021-8849 ili jednostavno otiđite na Entrio i potražite 3T.

Idemo odmah i dalje – za kraj svibnja planiramo LegalTech, konferenciju koja spaja pravo i tehnologiju, spoj koji je uzbudljiviji nego što biste na prvu loptu rekli. Točan datum je 27. svibnja, a web, s linkom na ulaznice, na https://legaltech.bug.hr/.

3T – Tourism, Travel and Tech odrađen četvrti put, u nikad težim uvjetima za jedan od dva sektora koje spaja... konferencije u pandemijskim vremenima više sliče na neki TV show, ali to nas ne smeta
3T – Tourism, Travel and Tech odrađen četvrti put, u nikad težim uvjetima za jedan od dva sektora koje spaja... konferencije u pandemijskim vremenima više sliče na neki TV show, ali to nas ne smeta
Mreza 5 / 2021 svibanj 2021.