AORUS KD25F - taktički monitor za gamere

Gigabyte je predstavio novi taktički monitor za gaming – AORUS KD25F namijenjen je posebno igračima FPS naslova, a odlikuje se između ostalog TN panelom FHD razlučivosti i dijagonale 24,5“

Stjepan Bilić ponedjeljak, 17. lipnja 2019. u 12:08

Iz Gigabytea stiže novi taktički monitorAORUS KD25F. Riječ je o monitoru za gaming koji se između ostalog odlikuje 24,5“ panelom FHD razlučivosti. Inače, Gigabyte je prilikom izrade monitora upotrijebio 8-bitni TN panel s ultra brzom tehnologijom tekućih kristala čime je odziv panela ubrzan za 70% što je u konačnici dovelo do panela s brzinom odziva od samo 0,5 ms (MPRT).

Nadalje, monitor se odlikuje i brzinom osvježavanja od 240 Hz te 100-postotnom podrškom za sRGB spektar. Proizvođač navodi kako je ovaj model posebno namijenjen igračima FPS naslova, ali ga mogu koristiti i svi ostali. Neke od prednosti koje ističe proizvođač su digitalno LED svjetlo, postolje s punim funkcijama, PiP i PbP značajke te dizajn bez okvira što će posebno cijeniti gameri koji svoje konfiguracije temelje na više monitora.

Budući se radi o taktičkom monitoru, čiji je glavni cilj korisniku osigurati taktičku prednost tijekom gaminga nad ostalim igračima, Giagbyte je dodao i par softverskih pogodnosti – stabilizator nišana, prilagodljivi nišan i ANC funkciju, automatskog poništavanja buke iz okoline nakon što se na monitor priključe slušalice. Upravljanje postavkama monitora moguće je na dva načina – preko joysitcka na monitoru ili preko softvera – OSD Sidekick.

AORUS KD25F odlikuje se osvjetljenjem od 400 nita, kontrastom od 1.000:1, vidljivim kutovima od 170/160 stupnjeva te mogućnošću prikaza do 16,7 milijuna boja. S računalom se spaja preko HDMI 2.0 (2x) ili DisplayPort (1.2) (1x) porta. Kako je riječ o gamerskom monitoru tako ni RGB osvjetljenje nije izostalo. Detaljne specifikacije dostupne su na internetskim stranicama proizvođača. O mogućoj cijeni se Gigabyte još nije izjasnio.