Tema Recenzije
Premium

Audio

NAD C 3050 - Vuk u retro koži

Svjetski poznata audiokompanija svojim je recentnim modelom integriranog pojačala, oznake C 3050, izdanog u sklopu obilježavanja 50 godina djelovanja, tržištu ponudila uređaj moderne arhitekture u trendovskom vintage dizajnerskom obličju

Vedran Vukašinović 31. svibnja 2024.
Premium

Hard - test

Mesh sustavi - Bežično preko čvorova

Prolazi li vrijeme kad imamo (moguće telekomov) router u prizemlju, i onda se krpamo Wi-Fi range extenderima kako bismo uspjeli pokriti čitav prostor dobrim bežičnim signalom? Uz korištenje mesh sustava, definitivno da – svi uređaji, poput mobitela i računala, ujedinjeni su pod jednim krovom, uz manje-više transparentno prebacivanje s jednog na drugi čvor u meshu kad se krećete kroz prostor

Mario Baksa 31. svibnja 2024.
Recenzije

bežične slušalice

Asus ROG Cetra Speednova - Sudar svjetova

Asus nastavlja s misijom izrade savršenih bežičnih slušalica za igranje. Najnoviji pokušaj odaziva se na ime ROG Cetra Speednova, a radi se o modelu koji oduševljava niskim latencijama, ali i kvalitetom zvuka

Tibor Cecelja 11. svibnja 2024. 1 1 komentar
Premium

Audio

Cambridge Audio CXN100 - Predvodnik glavnog tijeka

Potpuno novi model mrežnog audiosvirača iz srednje, CX serije Cambridge Audija, pokazao je kako se britanska tvrtka uistinu etablirala u sâm vrh svjetske industrije zabavne elektronike, jer ponuditi vrhunski uređaj za još uvijek pristupačnu cijenu, mogu isključivo oni iz tog uskog kruga

Vedran Vukašinović 30. travnja 2024. 5 5 komentara
Premium

mikrofoni

Asus ROG Carnyx - Posebno upadljiv

Velik kondenzatorski mikrofon zanimljiva izgleda i mogućnosti, čini se kao stvoren za profesionalne streamere i one koji to žele postati

Borna Pleše 24. travnja 2024.
Premium

AUDIO

iFi Audio NEO Stream - Bistar i pitak

Hijerarhijski najkvalitetniji mrežni svirač propulzivne britanske tvrtke vrlo je samosvojan uređaj, koji s obzirom na vrhunske rezultate koje isporučuje, može naći svoje mjesto i u sustavima vrlo zahtjevnih korisnika

Vedran Vukašinović 29. ožujka 2024.
Premium

Tema broja

Premium mobiteli - Mobilna elita

Kada tražite najbolje u svijetu pametnih telefona, jedini odabir vam je tzv. flagship segment. Iako on sadrži modele koji uistinu nude najbolje što je u danom trenutku na tržištu dostupno, među modelima koji se u njemu nalaze ipak postoje jasne razlike, te smo stoga usporedili modele koji sačinjavaju sam vrh trenutačne ponude pametnih telefona. Kao što su zahtjevi samih korisnika ponaosob različiti, tako su različiti i sami mobiteli koji čine vrh ponude, no ono što je sigurno jest to da ti modeli nude iskustvo koje je najbliže beskompromisnom te kako je pronalazak najboljeg uistinu težak zadatak

Tibor Cecelja 29. ožujka 2024.
Premium

Tema broja

Apple iPhone 15 Pro Max

Podigavši i ovaj put letvicu čitavoj industriji, Apple je, u drugoj polovici prošle godine, iPhoneom 15 Pro Max, ponovno opravdao to što je uređaj nazvao "najboljim iPhonea dosad", bez obzira na to što je iskustvo korištenja ostalo gotovo identično kao i s prethodna dva, tri modela

Dragan Petric 29. ožujka 2024.
Premium

Tema broja

Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung ima bogato iskustva u izradi premium mobitela velikih dimenzija, čemu praktički svjedočimo već više od desetljeća, prvo s umirovljenom serijom Note, a otprije koju godinu i s modelima Ultra

Matej Markovinović 29. ožujka 2024.
Premium

Tema broja

Xiaomi 14

Ne tako davno Xiaomi je bio brend koji je bio dijelom nižeg cjenovnog razreda u svakom segmentu, pa tako i u flagship segmentu

Tibor Cecelja 29. ožujka 2024.
Premium

Tema broja

Honor Magic6 Pro

Ako ste nostalgični za vremenima kada je Huawei svojom P serijom dominirao tržištem premium kategorije mobitela, kada je riječ o kvaliteti i moći kamere, lako je moguće de ćete se do ušiju zaljubiti u Honor Magic6 Pro

Dragan Petric 29. ožujka 2024.
Premium

pametni dom

Meross MSS315 - Surađuje sa svima

Merossova pametna utičnica podržava standard Matter, što znači da se s lakoćom integrira u sve postojeće pametne ekosustave, no pozornost također privlači dobrim performansama i mogućnošću mjerenja potrošnje i proizvodnje energije

Davor Šuštić
Recenzije

Top ili flop?

Chuwi GemiBook Pro - Nabavili smo laptop s Wisha za 140 eura

Predomišljali smo se - ima li smisla riskirati i kupiti kineski Chuwi prijenosnik, po sumnjivo maloj cijeni? Djelovalo je to poput suludoga bacanja novca, istina nevelikog, ali kada smo na Bugovom forumu pročitali preporuku iskusnog forumaša, prelomili smo i krenuli u avanturu - kupili smo laptop GemiBook Pro za oko 140 eura s ekspresnom dostavom. Koristili smo ga gotovo svakodnevno proteklih tjedana, evo prvih dojmova...

Matej Markovinović 25. ožujka 2024. 65 65 komentara

Naša print izdanja

Premium

Laptop s OLED zaslonom

Acer Swift Go 14 (SFG14-42-R8H6) - Poslovnjak, umjetnik, igrač

Acerova serija laptopa Swift sve agresivnije se nadmeće s konkurencijom, kako cjenovno, tako i kad su u pitanju kvaliteta i performanse. Najnovije oružje u tvrtkinom arsenalu je Swift Go 14, koji u decentnom kućištu donosi vrlo snažan hardver, i to po vrlo privlačnoj cijeni

Tibor Cecelja 29. veljače 2024.
Recenzije

Audio

Rotel A10 MkII - Budući prijatelj iz mladosti

Novo izdanje Rotelova klasičnog bestselera doseglo je, izgleda, sam vrh tehnološkog koncepta pojačala u A/B klasi u okvirima osnovne tržišne kategorije, unatoč – ili možda baš zbog – činjenici da je riječ o uređaju opremljenom isključivo analognim ulazima

Vedran Vukašinović 29. veljače 2024. 1 1 komentar
Premium

Audio

Tangent DAC II - Za kućne producente (i sve ostale)

U recentnoj popuni svoje linije kompaktne audioelektronike, Tangent je ponudio tržištu DAC s funkcijom pretpojačala, koji bi vrlo dobro mogao ispuniti zahtjeve kućnih audioproducenata, no svakako i one regularnih konzumenata glazbe

Vedran Vukašinović
Premium

Laptopi

Lenovo LOQ 15IAX9I - Povoljni esportaš

U svijetu laptopa namijenjenih igračima, Lenovo je poznat prema svojoj liniji Legion. Njoj se pridružila serija proizvoda LOQ, koja cilja na srednji te niži cjenovni razred, s ciljem pružanja tvrtkine poznate kvalitete, a uz nešto pitomije performanse

Tibor Cecelja 29. veljače 2024.
Recenzije

Stolna računala

Instar Gamer Thor 14700K - Na krilima najnovijeg hardvera

Gamer Thor moćno je računalo, namijenjeno igračima i zahtjevnim korisnicima, temeljeno na Intelovom procesoru Core i7-14700K i Nvidijinoj grafičkoj kartici RTX 4070 Ti Super. Osim brzinom i opremljenošću, ističe se vrlo atraktivnim izgledom

Slaven Pintarić 26. veljače 2024.
Premium

Molim jedan router za van!

Asus RT-AX57 Go - Osobni putni router

Zar smo zaista došli do toga da sa sobom u ruksaku vučemo Wi-Fi router i vadimo ga tamo gdje želimo raditi? Čini se da – da. A to nije nužno loše...

Mario Baksa 24. veljače 2024.
Premium

3D pisači

Anycubic Photon Mono M5s - Mirisi, zlato i tamjan, ili kako preživjeti ispis u smoli

Iako manje popularni od 3D pisača, koji za ispis koriste rastaljenu plastičnu nit (filament), LCD 3D pisači koji za ispis koriste fotoosjetljivu sintetsku smolu dobivaju sve veći udio na tržištu s povećanjem ispisne površine i brzine. Nama je na test došao Anycubicov Photon M5s razlučivosti 12K i s 10,1" monokromnim LCD-om s omjerom kontrasta od 480:1. Je li vrijeme da pobacate FDM 3D pisače i zamijenite ih LCD 3D pisačima? Možda, ali ne za svakoga…

Drago Galić 31. siječnja 2024.
Premium

Matične ploče

Gigabyte X670E Aorus Pro X - Vizualna atrakcija

Gigabyteova najnovija matična ploča AM5 pozornost privlači jedinstvenim dizajnom, zahvaljujući bijelo-sivoj kombinaciji boja, a odlikuju ju i napredne tehnološke osobine, veliki broj moćnih opcija za optimizaciju i overklokiranje te bogata oprema, uključujući podršku za Wi-Fi 7

Slaven Pintarić 30. siječnja 2024. 1 1 komentar
Premium

Vrhunski VR naglavnik s cijenom od samo 299 eura

Pico 4 - Neodgovoran život, uz pucnjavu i letenje

Iako je Pico 4 izašao na tržište još krajem 2022., zbog izostanka prisutnosti na američkom tržištu, privukao je manje pozornosti među igračima nego što realno zaslužuje. Nakon vrlo dugačkog druženja s tim naglavnikom, kako ga uspoređujemo s drugima i što očekujemo od nasljednika, Pica 5?

Drago Galić 28. siječnja 2024. 9 9 komentara
Premium

prijenosni projektor

Asus ZenBeam L2 - Zen, zrake i zabava

Projektori su mnogima nemio podsjetnik na nebrojene sate provedene na pisanje bilješki u predavaonicama, dio uredske opreme koji u svega nekoliko sekundi može isisati svu zabavu iz prostorije i čije uključivanje označuje još jedan u nizu nebrojenih sastanaka koji vas prekidaju u radu. No prečesto zaboravljamo onu zabavnu stranu projektora, i upravo tu ističe se smisao Asusova ZenBeama L2, projektora koji na prvo mjesto stavlja razonodu i jednostavnost korištenja

Tibor Cecelja 25. siječnja 2024.
Premium

Audio

Technics SU-GX70 - Smjerokaz Technicsove budućnosti

Novi Technicsov uređaj u klasi "sve u jednom, pa i više od toga" krcat je mogućnostima i visokom tehnologijom, služeći pritom kao ogledni pokazatelj koliko će funkcionalnosti današnji, a i budući, korisnici zahtijevati od kućnog audiouređaja

Vedran Vukašinović
Premium

Tipkovnice

Ziyoulang K68 - Teško da može jeftinije

Ljubav mnogih prema mehaničkim tipkovnicama lako je razumljiva, a ako je mehanička tipkovnica još i bežična, vrlo kompaktnih dimenzija i pristupačne cijene, te ima zamjenjive prekidače, teško joj je ne progledati kroz prste za poneki nedostatak

Mario Baksa 28. prosinca 2023.
Premium

Tema broja

Google Pixel 6

Googleovi mobiteli zanimljiva su pojava u svijetu uređaja s Androidom, s obzirom na to da su proizvod iste tvrtke koja je zadužena za softver koji ih pokreće. Zbog toga uređaji Google Pixel mnogo dulje dobivaju ažuriranja softvera, kako samog operacijskog sustava, tako i sigurnosnih zakrpi. Zbog toga im je životni vijek dulji od prosječnog mobitela s Androidom, te se isplati investirati u starije inačice Googleovih uređaja, s obzirom na to da će oni dobivati softversku podršku mnogo dulje od najnovijih konkurentskih modela. Upravo to je slučaj s Pixelom 6, sada već dvije godine starim, no i dalje zapravo vrlo svježim modelom, čija je cijena napokon dosegla razinu srednjeg cjenovnog razreda.

Tibor Cecelja 30. studenog 2023.
Premium

Tema broja

Google Pixel 6a

Nakon "pravog" Pixela 6, na red je stigla i njegova novija, povoljnija inačica, kojoj je glavni cilj ponuditi iskustvo korištenja Google Pixela po nižoj cijeni, no uz što manje kompromisa

Tibor Cecelja 30. studenog 2023.
Premium

Tema broja

Google Pixel 7a

Hat-trick Google Pixel dijela naše recenzije zatvaramo Pixelom 7a, "lite" verzijom Pixela 7, koja mnogo ambicioznije konkurenciji pokušava ukrasti dio tržišnog kolača

Tibor Cecelja 30. studenog 2023.
Premium

Tema broja

Honor 90

Honorovi modeli srednjeg cjenovnog razreda dugo su bili ne samom vrhu popisa većine potencijalnih kupaca

Tibor Cecelja 30. studenog 2023.
Premium

Tema broja

Motorola Edge 40

Motorola je nekoć bila prestižan brend, zapravo i sinonim za mobitele, no danas muku muči s osvajanjem značajnog dijela tržišta.

Tibor Cecelja 30. studenog 2023.
Premium

Tema broja

Realme 11 Pro

Oppo je među većim igračima, kad je riječ o kineskim proizvođačima mobitela, no njihova gama proizvoda sastoji se od skupljih uređaja koji se pokušavaju natjecati na najvišoj razini svakog segmenta u kojem se nalaze

Tibor Cecelja 30. studenog 2023.
Premium

Tema broja

Xiaomi 12T

Da ste prije samo nekoliko godina, nekoga tko prati tržište mobitela, pitali koji model srednje klase odabrati, gotovo sigurno odgovor bi bio neki od Xiaomijevih modela.

Tibor Cecelja 30. studenog 2023.
Premium

Tema broja

Xiaomi 13 Lite

Xiaomi 13 Lite, pojednostavljena i cjenovno pristupačnija inačica Xiaomija 13, kojoj je cilj većoj publici približiti iskustvo korištenja Xiaomijevih flagshipa

Tibor Cecelja 30. studenog 2023.
Premium

Projektori

Xgimi MoGo 2 Pro - Svijet je vaše kino

Željni ste odlaska u kino, ali nikako ne nalazite tih dva-tri sata potrebnih da se pogleda novi blockbuster? Xgimi stiže u spas svojim vrlo kompaktnim projektorom, koji će vam omogućiti da bilo koju bijelu površinu pretvorite u projekcijsko platno

Tibor Cecelja
Recenzije

Računala

ADM Gaming Musashi - Svestrano, brzo i moćno

ADM je sastavio iznimno zanimljivo računalo visoke klase, temeljeno na najnovijim AMD-ovim hardverskim komponentama, koje se ističu odličnim performansama i uzornom energetskom učinkovitošću

Slaven Pintarić 31. listopada 2023.
Premium

Vodena hlađenja

be quiet! Silent Loop 2 120 - Kompaktan i tih

Silent Loop 2 prvo je be quietovo vodeno hlađenje s implementiranim RGB osvjetljenjem. Radi se o kompaktnom AIO sustavu sa 120-milimetarskim radijatorom i niskom bukom u radu

Lorenzo Pauković 30. listopada 2023.
Premium

Softver

LAMA LaFMS - Pouzdani upravitelj

Uspješno poslovanje, bez obzira na djelatnost, pretpostavlja učinkovito upravljanje dokumentima. Idealno, u svakom trenutku, svaki dokument mora biti spremljen na mjestu na kojem ga možemo brzo pronaći i pročitati njegov sadržaj…

Maja Marchig 19. listopada 2023.
Recenzije

Audio

Vestlyd V12C - Trese, lupa, udara... svira!

Zvučnici nestandardnog koncepta mlade danske kompanije Vestlyd proklamiraju se svojom krilaticom "live louder", no njihovi istinski dosezi ne staju isključivo u okvirima tog faktora

Vedran Vukašinović 30. rujna 2023.
Recenzije

Mrežni glazbeni svirač

Cambridge Audio AXN10 - Vlastiti zlatni standard

Mrežni glazbeni svirač iz "uvodne" serije komponenti poznate britanske tvrtke predstavlja najnoviju generaciju kontinuirano razvijane vlastite mrežne platforme, upakiranu u standardno izvedbeno rješenje osnovne klase na način kako je Cambridge Audio već odavno navikao svoje kupce: kvalitetno i povoljno

Vedran Vukašinović
Recenzije

Poslovni prijenosnik

Asus Expertbook B5 (B5602) - Hardverski revitaliziran

Ove godine Asus je na tržište plasirao zaista pozamašan broj novih laptopa, a neki prošlogodišnji modeli samo su osvježeni, kako bi nastavili biti konkurentni. Kod Expertbooka B5 ključna nadogradnja dolazi u obliku novog procesora, koji mu omogućuje da stane uz bok sve moćnijoj konkurenciji

Tibor Cecelja 29. rujna 2023.
Premium

Grafičke kartice

AMD Radeon RX 7800 XT i Sapphire Pulse Radeon RX 7700 XT - Novi vladari srednje klase

Novi mainstream Radeoni, temeljeni na grafičkom čipu najnovije generacije Navi 32, predstavljaju opaku konkurenciju Nvidijinim karticama RTX 4060 Ti i RTX 4070. Zahvaljujući boljem omjeru cijene i performansi, kao i osjetno većoj količini videomemorije, 7700 XT, i posebno 7800 XT, nameću se kao potencijalno najisplativije grafičke kartice nove generacije

Slaven Pintarić 29. rujna 2023.
Premium

Procesori

AMD Ryzen 9 Pro 7945, Ryzen 7 Pro 7745 i Ryzen 5 Pro 7645 - Zen 4 za poslovnjake i profiće

Najnovija generacija procesora Ryzen Pro, namijenjenih poslovnim i profesionalnim korisnicima, sada se temelji na arhitekturi Zen 4, što znači podršku za najnovije tehnologije i poboljšanu energetsku učinkovitost. Kombinacija odličnih performansi i naprednih sigurnosnih mogućnosti, procesore Ryzen Pro čini pogodnim za primjenu u zahtjevnom poslovnom okruženju

Slaven Pintarić 28. rujna 2023.
Premium

vodeno hlađenje

be quiet! Silent Loop 2 120 - Kompaktan i tih

Silent Loop 2 prvo je be quietovo vodeno hlađenje s implementiranim RGB osvjetljenjem. Radi se o kompaktnom AIO sustavu sa 120-milimetarskim radijatorom i niskom bukom u radu

Lorenzo Pauković 8. rujna 2023.
Premium

OGROMNO I TIHO KUĆIŠTE

be quiet! Silent Base 802 - Tihi toranj

Nakon Dark Basea Pro 901, došao je red na testiranje jeftinijeg, a gotovo prema svemu jednako moćnog Silent Basea 802. Pogledajmo što nam donosi još jedno vrhunsko kućište s potpisom čuvenog be quieta

Lorenzo Pauković 29. kolovoza 2023.
Recenzije

NOVA AMD MOBILNA PLATFORMA

Razer Blade 14 (2023) - Kompaktna velesila

Prošlo je gotovo 11 godina od prvog Razer Bladea, laptopa koji je poznatog proizvođača periferije uveo u svijet prijenosnih računala za igranje. Tijekom godina dogodilo se mnogo, uključujući AMD-ov povratak u ring, te njihova napeta borba s Intelom, koja se jednostavno ne usporava. Upravo su se AMD i Razer udružili kako bi demonstrirali što mogu kada se spoje AMD-ova nova mobilna platforma i Razerov vrhunski dizajn

Tibor Cecelja 20. lipnja 2023. 1 1 komentar