Recenzije PC komponente
Premium

Matične ploče - socket AM5

ASRock A620I Lightning WiFi - Sposobna minijatura

Zahvaljujući podršci za sve novije Zen 4 procesore i solidnoj opremljenosti, ova ASRockova ploča, temeljena na čipsetu A620, isplativ je odabir ako želite složiti multimedijalno računalo malih dimenzija

Slaven Pintarić 19. prosinca 2023.
Premium

Procesori

AMD Ryzen 9 Pro 7945, Ryzen 7 Pro 7745 i Ryzen 5 Pro 7645 - Zen 4 za poslovnjake i profiće

Najnovija generacija procesora Ryzen Pro, namijenjenih poslovnim i profesionalnim korisnicima, sada se temelji na arhitekturi Zen 4, što znači podršku za najnovije tehnologije i poboljšanu energetsku učinkovitost. Kombinacija odličnih performansi i naprednih sigurnosnih mogućnosti, procesore Ryzen Pro čini pogodnim za primjenu u zahtjevnom poslovnom okruženju

Slaven Pintarić 28. rujna 2023.
Premium

vodeno hlađenje

be quiet! Silent Loop 2 120 - Kompaktan i tih

Silent Loop 2 prvo je be quietovo vodeno hlađenje s implementiranim RGB osvjetljenjem. Radi se o kompaktnom AIO sustavu sa 120-milimetarskim radijatorom i niskom bukom u radu

Lorenzo Pauković 8. rujna 2023.
Premium

OGROMNO I TIHO KUĆIŠTE

be quiet! Silent Base 802 - Tihi toranj

Nakon Dark Basea Pro 901, došao je red na testiranje jeftinijeg, a gotovo prema svemu jednako moćnog Silent Basea 802. Pogledajmo što nam donosi još jedno vrhunsko kućište s potpisom čuvenog be quieta

Lorenzo Pauković 29. kolovoza 2023.
Premium

Matične ploče - socket LGA 1700

ASRock Z790M PG Lightning D4 - Najpovoljniji Z790

Jedna od najjeftinijih Z790 ploča na tržištu donosi punu podršku za sve najnovije Intelove procesore, uz korištenje jeftinije DDR4 memorije. Zbog toga je pogodna za slaganje modernog, cjenovno povoljnog računala za igranje ili multimediju

Slaven Pintarić 24. svibnja 2023.
Premium

Procesori

AMD Ryzen 5 7600, Ryzen 7 7700 i Ryzen 9 7900 - Opako brzi i opako štedljivi

Tri nova štedljivija i jeftinija Zen 4 procesora dobrodošlo su osvježenje AMD-ove AM5 ponude. Performanse su im na vrlo visokoj razini, energetska učinkovitost uzorna, a zahvaljujući priloženim hladnjacima, znatno su isplativiji od procesora kojima je AMD prošle godine lansirao novu seriju Ryzen 7000

Slaven Pintarić 27. ožujka 2023.
Premium

Matične ploče - socket AM5

ASRock B650 Pro RS - Jeftinija alternativa za Zen 4

ASRock donosi cjenovno pristupačniju AM5 ploču, temeljenu na B650 čipsetu, koja zahvaljujući vrlo dobrim mogućnostima i respektabilnim performansama, predstavlja dobar odabir za mainstream računala najnovije generacije

Slaven Pintarić 24. veljače 2023.

Naša print izdanja

Premium

HARD-TEST

Jeftine matične ploče za procesore LGA-1700 - Ploče za Alder Lake – može to i jeftinije

Sa svakom generacijom novih procesora posljednjih smo godina navikli i da skače cijene matičnih ploča. Najnoviji primjer za to su Intelovi procesori 12. generacije, s astronomski skupim pločama temeljenim na čipsetu Z690. Ipak, tko je bio voljan čekati, danas ima alternativu – u dućanima su se pojavile slabije, no znatno jeftinije ploče s čipsetom B660, kojima se bavimo u sklopu ovog testa

Denis Arunović 31. ožujka 2022.
Premium

PC kućište

Fractal Design Torrent Nano - Propuh za mini ITX konfe

Postoje korisnici koji su odavno odlučili reći zbogom standardnom ATX formatu i potpuno se prebacili na kompaktnost koju nudi mini ITX, a bez da su pri tom morali raditi kompromise po pitanju performansi. To ne bilo moguće bez optimiziranih kućišta, a najnovije takvo predstavio je Fractal Design

Denis Arunović 31. ožujka 2022.
Recenzije

Matične ploče

Asus ROG Strix Z690-E Gaming - Strixica za Alder Lake

Opremljenih, no istodobno i dosta skupih Z690 matičnih ploča za nove Intelove procesore na tržištu ne nedostaje. Tu se ubraja i Asusov model ROG Strix Z690-E Gaming, koji bi prije nekoliko godina predstavljao srednji segment tržišta, no danas zbog cijene ulazi duboko u visoki razred

Denis Arunović 1. ožujka 2022.
Recenzije

Matična ploča za Alder Lake

Asus Prime Z690-A

Pločama iz serije Prime Asus pokriva donji i srednji segment svoje ponude, iako dolazi do laganog preklapanja s ROG pločama. Pogledajmo što nam može ponuditi varijanta Z690-A – najskuplja predstavnice serije

Denis Arunović 28. prosinca 2021. 6 6 komentara
Recenzije

Gigabyte Z690 Aorus Master - Tik do vrha

Ploče s oznakom Master nalaze se u vrhu Gigabyteove ponude, iako tvrtka ima i još jačih, pa samim time i skupljih modela. Varijanta Z690 može se pohvaliti vrhunskom naponskom jedinicom, 10-gigabitnom mrežom i implementacijom čak pet utora za M.2 SSD-ove

Denis Arunović 21. studenog 2021.
Recenzije

PC kućište

Corsair 5000D Airflow - Nebrušeni dijamant

Model 5000D predstavlja veću varijantu Corsairovog kućišta 4000D koje smo nedavno isprobali, a s kojim Corsair cilja na postizanje optimalnog omjera mogućnosti i cijene. I premda su prema vanjskom dizajnu kućišta identična, 5000D je ambiciozniji s dodatnim mogućnostima

Denis Arunović 11. veljače 2021.
Recenzije

16-jezgreni Ryzen 9 kompletirao je ponudu 3. generacije

AMD Ryzen 9 3950X - Mini Threadripper za Socket AM4

Iako se još od inicijalnog lansiranja Ryzena 3. generacije zna da AMD Socket AM4 ponudu namjerava kompletirati s 16-jezgrenim modelom, on je predstavljen tek danas, kao priprema za Intelovo lansiranje novih HEDT procesora. Već je i model 3900X dobrano zagrizao u HEDT tržište, a s 3950X AMD je odlučio dovršiti započeti posao

Denis Arunović 14. studenog 2019. 33 33 komentara