Tema Znanost
Znanost

neotrovni retardant

Škrobom protiv požara

Škrob gori, vrlo lako gori – brašno raspršeno u zraku čini s njime eksplozivnu smjesu! No znanstvenici su pronašli način da od škroba naprave (obnovljiv, jeftin i neotrovan) usporivač vatre.

Nenad Raos 13. srpnja 2024. 3 3 komentara

Naša print izdanja

Znanost

mjerenje teških metala

Je li Jadran čisto more?

U moru svačeg ima – ali koliko od toga „svačeg“ potječe od čovjeka? Na to su pitanje odgovorili naši znanstvenici iz Zagreba i Pule mjereći koncentracije teških metala u Pulskom zaljevu.

Nenad Raos 9. ožujka 2024. 4 4 komentara
Znanost

Kita boli more

Kako razgovarati s kitom?

Ako baš želite ostvariti komunikaciju s izvanzemaljskom inteligencijom, ali niste naišli ni na njezin trag, što vam preostaje nego komunicirati s onim što je na Zemlji toj inteligenciji najbliže, recimo - s kitom

Igor Berecki 17. prosinca 2023. 7 7 komentara
Projekti

Otvorene prijave za Nuqleusov projekt Scinergy za suradnju znanstvenika i biznismena

Kako bi još kvalitetnije povezao znanstvenu i poslovnu zajednicu u Hrvatskoj te potaknuo njihovu suradnju na realizaciji inovativnih projekata, Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) je kroz svoj program Nuqleus, pokrenuo projekt koji spaja znanstvenike i tvrtke pod nazivom Scinergy. Riječ je o pilotu globalnog projekta Europske komisije koji provodi Svjetska banka u suradnji s međunarodnim partnerima London Business School (LBS) i Massachusetts Institute of Technology (MIT)

Bug.hr 10. studenog 2023.