Tesla nam je sve bliže, od sada se može naručiti i preuzeti u Sloveniji i Mađarskoj

Od sada se Teslina vozila mogu naručiti i dobiti u Poljskoj, Mađarskoj, Rumunjskoj i Sloveniji

Sandro Vrbanus subota, 24. kolovoza 2019. u 15:30

Tesla je jedina široko dostupna marka automobila koja se gotovo isključivo kupuje putem webshopa. Do sada je ovaj princip funkcionirao prvo u SAD-u, potom i u Kini i zemljama Zapadne Europe i ostatka svijeta, a prema najnovijim najavama dostupnost će uskoro biti proširena i na naše susjedstvo. Iz Tesle su, naime, tvitali kako je u planu širenje službene dostupnosti njihovih vozila za narudžbu kupcima iz Poljske, Mađarske, Rumunjske i Slovenije.

Nakon ovog širenja Hrvatima bi najbliži centar u kojem će moći preuzeti Teslu mogao bi biti smješten u Mađarskoj ili Sloveniji, ovisi gdje žive. Do sada su u prodajni salon morali potegnuti do Padove ili Graza, a na servis u Beč. Uskoro se, pak, očekuje otvaranje servisnog centra i u Budimpešti.

Službena mapa s prodajnim i servisnim lokacijama još ne uključuje Sloveniju
Službena mapa s prodajnim i servisnim lokacijama još ne uključuje Sloveniju

Cijene i dostupnost

Za informaciju – poklikate li na Teslinoj web stranici najjeftinije opcije za njihov najjeftiniji automobil, Model 3, i kao zemlju isporuke odaberete Sloveniju, evo kako ćete proći. Tesla Standard Plus Rear-Wheel Drive, u biserno bijeloj boji, s 18" naplatcima, crnim (djelomično Premium) interijerom i osnovnim autopilotom koštat će vas 40.380 eura (bez poreza i dodatnih davanja državi). Od toga 39.500 eura otpada na samo vozilo, a dodatnih 880 eura uključuje isporuku i dokumentaciju.

Prilikom narudžbe potrebno je uplatiti polog od 2.000 eura (koji je moguće dobiti natrag u slučaju otkazivanja), te pričekati na isporuku svojeg Modela 3 do početka 2020. godine. Model X u osnovnoj izvedbi stoji 78.580, a Model S 73.480 eura.