Garmin MARQ Commander je ojačani pametni sat od 1.950 eura

Garmin je predstavio specijalizirani ojačani pametni sat MARQ Commander iz premium segmenta koji na tržište stiže s cijenom od 1950 eura

Matija Pavlić četvrtak, 3. listopada 2019. u 06:00

Novi pametni sat tvrtke Garmin visoke kategorije MARQ Commander na tržište stiže s nekoliko jedinstvenih značajki koje upućuju na zaključak da se radi o satu koji može biti iskoristiv i u vojne svrhe.

Vrijedi istaknuti posebnu značajku Stealth Mode koja uključuje dediciranu tipku čijim se pritiskom trenutačno brišu svi podaci korisnika prisutni na satu. Opcija trenutačno isključuje GPS, bežičnu povezivost te briše sve podatke prisutne u memoriji.

Kako se radi o ojačanom satu za najteže uvjete tu je i DLC titanijsko kućište, always-on 46-milimetarski zaslon rezolucije 240 x 240 piksela zaštićen safirnim staklom te vodonepropusnost od 10 ATM-a.

Tu je i 32 GB interne memorije, altimetar, kompas, žiroskop, termometar, Garmin Elevate tehnologija mjerenja pulsa na zapešću, noćni način rada, ClimbPro način rada za ljubitelje penjanja, kao i Jumpmaster funkcija prilagođena profesionalnim padobrancima. Također, postoje opcije Connect IQ i Garmin Pay, kao i podrška za Android te iOS uređaje.

Što se tiče autonomije spominje se 12 dana u načinu rada pametnog sata, 28 sati s uključenim GPS-om, 9 sati u načinu rada GPS i Music te 48 sati u načinu rada UltraTac. Sve navedeno smješta ovaj Garminov sat u posebnu premium klasu za specifičnu klijentelu te dolazi s pozamašnom cijenom od 1950 eura.