PayDo od sada i u Zagrebu

O ovoj aplikaciji smo već pisali, a najnovija verzija donosi brojna unaprjeđenja, osobito za Zagrepčane, a tvrtke će razveseliti administratorski web

Aron Paulić petak, 25. listopada 2019. u 14:46

PayDo je mobilna aplikacija i web servis za plaćanje parkiranja bez dodatnog troška plaćanja SMS poruka. Od ovog tjedna, odnosno od verzije 2.5.7 moguće je platiti i parkiranje u Zagrebu. Kako se u Zagrebu ubere gotovo polovica novca od naplate parkinga, jasno je da je ova nova opcija izazvala popriličan interes. Za one koji nisu čitali naše prijašnje informacije o Pajdi, spomenimo još jednom da se transfer novca ne odvija putem telekom operatera, već povezivanjem vaše kartice ili nadoplatom na račun. Time je izbjegnut trošak SMS-a od 70 lipa, a i proširene su mogućnosti.

Aplikacijom je moguće kupiti i dnevne i godišnje karte, te platiti izdanu kaznu (odnosno nalog za plaćanje dnevne karte) ako vas baš zadesi ta nesreća.

Osim uličnog parkinga, ima i nekoliko "vanuličnih" pozicija (parkirališta pod rampama) poput zračne luke u Dubrovniku, gdje se plaćanje vrši skeniranjm QR koda sa izdane karte. Nažalost, nisu uključene mnoge garaže, ali to ne ide na dušu kreatorima aplikacije, već lokalnih uprava ili koncesionara naplate koji trebaju omogućiti uvođenje tog "artikla".

Uz aplikacije za Android i iOS, na paydo.hr nalazi se administratorski sajt, podijeljen na privatne i poslovne korisnike. I dok je privatni dio gotovo istih mogućnosti kao i mobilne aplikacije, poslovni dio ima dobro razrađeni administratorski dio za upravljanje većim brojem osoba i automobila.

Najviše nam se svidjelo što se kroz istu aplikaciju može razdijeliti privatno plaćanje i ono "na firmu", a dobrodošle su i opcije prikaza karte sa zonama, te mogućnost unosa autorizacije za korištenje povlaštene cijene za mjesečne i godišnje karte. 

Spomenimo još da je u tijeku i akcija od 10% popusta za plaćanja parkinga Mastercard karticom kroz PayDo aplikaciju.