Infinum i Porsche Digital u Zagrebu pokreću tvrtku za razvoj softvera namijenjenog auto industriji

Tvrtka Porsche Digital Croatia namjerava zaposliti 100 stručnjaka kroz naredne dvije do tri godine, a radit će na razvoju softvera, umjetnoj inteligenciji i strojnom učenju...

Dragan Petric utorak, 8. rujna 2020. u 14:30

Poznata zagrebačka developerska agencija Infinum i Porsche Digital, podružnica legendarnog njemačkog proizvođača sportskih automobila Porschea, u Zagrebu pokreću novu kompaniju  - Porsche Digital Croatia.

U tvrtku Porsche Digital Croatia i razvoj proizvoda uložit će se 10 milijuna eura

Razvojni centar za digitalne tehnologije s radom kreće krajem rujna iz zagrebačke Strojarske ulice, a u iduće tri godine planiraju zaposliti 100 stručnjaka koji će raditi na dizajnu i razvoju softvera, umjetnoj inteligenciji i strojnom učenju, razvijajući proizvode i usluge koji unapređuju digitalni ekosustav, rečeno je danas na tiskovnoj konferenciji koju su upriličile 50-postotni vlasnici nove tvrtke, Infinum i Porsche Digital. 

- Iza nas je 15 godina iskustva u kreiranju digitalnih proizvoda i usluga na velikim projektima i veselimo se prilici da s Porscheom oblikujemo digitalnu budućnost. Tržište automobilske industrije progresivno se prilagođava novim tehnologijama i poslovnim modelima pa će oni koji danas izazivaju promjene dugoročno oblikovati digitalno tržište, izjavio je Tomislav Car, CEO Infinuma, pojašnjavajući kako će zajedno istraživati nove poslovne modele brenda Porsche, i šire.

Stručnjaci zaposleni u Porsche Digital Croatia u multidisciplinarnim će timovima razvijati široku paletu proizvoda. Neki od tih proizvoda bit će orijentirani na poboljšanje procesa i kvalitete unutar Porschea, odnosno VW grupacije, dok će dio biti orijentiran prema krajnjim kupcima i poboljšanju njihova korisničkog iskustva.   

Zagreb i Hrvatska kroz ovaj su pothvat prepoznati kao odlična prilika za privlačenje talenta u području tehnologije i inovacija s obzirom na postojeću snažnu tehnološku zajednicu, kredibilne fakultete i stručne talente, a Porsche Digital Croatia dodatno će ojačati taj imidž Zagreba i Hrvatske i proširiti ga ozbiljnije prema autoindustriji.

Da vas podsjetimo, Infinum je nezavisna agencija za dizajn i razvoj softvera osnovana 2005. godine. S timom od preko 250 stručnjaka, Infinum isporučuje softverska rješenja globalnim klijentima. Njihove proizvode koriste milijuni ljudi diljem svijeta, a primili su brojne nagrade i priznanja industrijskih autoriteta poput Deloittea i Inc. 5000. Uz rad za klijente, stručnjaci zaposleni u Infinumu dijele svoje znanje kroz različite inicijative te kroz autorske projekte kao što je Infinum Akademija demonstriraju svoju posvećenost zajednici u kojoj posluju, rečeno je na predstavljanju današnje suradnje.