Natjecanja

Idea Knockout 2021: Ovih 15 timova borit će se za put u Las Vegas i štand na CES-u 2022

Dragan Petric četvrtak, 23. rujna 2021. u 05:00

Natjecanje na kojem se osvaja put i izlagački štand na CES-u 2022 u Las Vegasu održat će se 30. rujna 2021. od 10:00 u zagrebačkom co-working prostoru HUB385...

Bliži nam se 30. rujan (četvrtak), dan kada ćemo doznati tko će biti hrvatski izlagači na CES-u 2022, najvećem svjetskom sajmu novih tehnologija koji će se u siječnju 2022. održati u Las Vegasu. Odabrat ćemo ih između čak 15 fantastičnih timova koji će nastupiti na Idea Knockoutu 2021, najuzbudljivijem i najvećem regionalnom natjecanju tehnoloških ideja na koje vas svih pozivamo uz besplatan ulaz.

Toga dana, u co-working prostoru HUB385 u Zagrebu, svjedočit ćemo jedinstvenom okršaju znanja, ideja i volje te uživati u još jednoj posebnoj priredbi za zaljubljenike u tehnologiju u režiji Buga. Žiri će ostati u tajnosti do početka samog natjecanja, kao i prethodnih godina.

Da vas dodatno zaintrigiramo za ovogodišnje izdanje Idea Knockouta, objavljujemo popis 16 natjecateljskih timova (slučajnim redoslijedom) koji će sa svojom idejom pokušati nokautirati sve ostale konkurente. Idea Knockout 2021 održava se uz generalno pokroviteljstvo Hrvatskog Telekoma, a sponzori su Addiko Bank, Algebra, Croatia OsiguranjeHUB385, LAQO, Mastercard i Poco. Pivo za sve sudionike osigurala je Varionica, kavu Nescafe, a burgere Submarine.

Sportreact - Sportreact

Sportreact je Internet-of-Things uređaj namijenjen razvoju motoričkih i kognitivnih sposobnosti korisnika, namijenjen rekreativnim, ali i profesionalnim sportašima. Uređaj je povezan s mobilnom aplikacijom koja mjeri i analizira brojne parametre tijekom održavanja treninga. 

Cidrani - Cidrani-Inducing Healthspan

Cidrani je predvodnik novog smjera foodtecha koji putem postbiotika, nutraceutikala i adaptogena, kao i overlappingom različitih izvora podataka kao što su testovi stolice, psihološki testovi i testovi biološke dobi pomoću AI-ja utire put hakiranju healthspana i dekodiranju našeg gut feelinga.

Wingo - Wingo

Wingo je stol s integriranim grijanjem u svom postolju, prvi takav u svijetu koji radi na principu konduktivnog prijenosa energije. Štedi do 10x više energije nego postojeće električne grijalice, kao i u odnosu na plinske grijalice je ekološki prihvatljivije rješenje jer nema stvaranja CO2. 

Makabi Agritech - Mikrokapsula

Pametna bioplimerska mikrokapsula za uzgoj bilja, namijenjena proizvodnji eco-freindly hrane i reduciranju negativnih utjecaja na okoliš uzrokovanih današnjom agrikulturom koja koristi teške organske kemikalije i agrokemikalije. 

Footprynt - Footprynt Scan

E-commerce platforma koja koristi AI i strojno učenje za kreiranje 3D modela korisnikova stopala kako bi prepoznala točan broju obuće koju treba kupiti. S Footpryntom nema više pogrešno kupljenih tenisica i zavrzlame oko refundiranja troškova. 

Supermind - Supermind

Supermind je app sa interaktivnom i adaptivnom glazbom koja pomaže ljudima da spavaju, opuste se, fokusiraju i meditiraju. To dostižemo sa glazbom koja se kompozira direktno na pametnom telefonu, u stvarnom vremenu, na temelju zdrastvenih podataka korisnika i njihove osobne interakcije sa glazbom.

Clastr - Clastr

Clastr spaja gamere koji nemaju dovoljno jaka računala, a žele igrati najnovije igre, na gaming računala u njihovoj blizini. Vlasnici gaming računala bivaju plaćeni za svoj "najam". Gamere na gaming računala spajaju putem direktne, peer-2-peer internet konekcije, gdje gamer u svome browseru pokreće igru.  

H2ORobotics - H2Orologio

Uređaj za podvodnu akustičku komunikaciju za ronice. Koristeći H2Orologio, ronioc može komunicirati s ostalim roniocima u grupi i s ostatkom tima koji se nalazi na brodu, na udaljenosti do 1000m. H2Orologio se nosi na zapešću, poput ronilačkog sata. 

MarinaCloud - Sense4Boat

IoT senzori za brodove nove generacije koji smanjuju rizik od oštećenja plovila. Namijenjeni povećanju sigurnosti broda i uštedi na osiguranju broda, osobito u trenucima odsutnosti. Senzori su povezani s Control Centerom odakle se brod nadzire 24/7.

meelot - meelot

Beauty e-commerce trgovina temeljena na videu i live streamingu u kojoj ljudi kupuju proizvode koje pogledaju u videu. Zamišljena kao svojevrsna kombinacija TikToka i Sephore, trgovina se - za razliku od drugih - ne oslanja na fotografije, već na video...

Partyaner - Partyaner

Partyaner je poslovna glazbena platforma (B2B SaaS) bazirana na društvenoj mreži s booking sustavom, specijalizirana za povezivanje zajedničkih interesa u svijetu glazbe, organizacije događaja, zabave, umjetnosti, kulture, ugostiteljstva, turizma i promocije.  

Tehnološko partnerstvo - SnaPi

Aplikacija za naprednu kupovinu skeniranjem kod putem kamere, bilo u online ili fizičkoj trgovini. Omogućuje i real-time provjeru raspoloživosti lagera i check-out jednim klikom kako bi isporuka kupljene robe bila brža, lakša i sigurnija. 

gloglo - gloglo

gloglo su mobilni samoposlužni točionici prvenstveno namjenjeni za manifestacije. Organizator manifestacije jednim telefonskim pozivom prepolovi broj potrebnih djelatnika i logističke napore. Automatizirani sustav s redudantnim bačvama i bocama potisnog plina omogućuje neprekidan rad. 

ELMNAV - Helm Order Monitor

Helm Order Monitor je električni uređaj namijenjen korištenju na navigacijskom mostu brodova koji koristi automatizirano prepoznavanje govora, kombinirajući ga s pomorskim pravilima, regulativom i podacima prikupljenima iz broda. 

Commit 2000 - Assemblator

Assemblator je pametno *R rješenje temeljeno na Data Driven Animation System sustavu umjetne inteligencije i strojnog učenja, namijenjeno automatizaciji procesa "asemblacije", odnosno sastavljanja i montaže u tvrtkama koje slažu konfiguracije.